Kadınlar her ne kadar birbirlerini kıskanıyor gibi gozukse de araştırmalar kadın dayanışmasının kadın rekabetinden daha baskın olduğunu gosteriyor.

Coğu zaman "kadın kadının kurdudur" derler. "Kadından kadına dost olmaz" diye inandırmak isterler bizi. Bakın, uzmanlar ve araştırmalar bize tam tersini soyluyor.
İşte kadınların, diğer kadınlara dair bilmesi gereken 6 şey...
Kadınlar kadınları seviyor

Kadınların hemcinslerini kayırmak icin otomatik bir tercih yapmaya erkeklere gore yaklaşık beş kat daha fazla meyilli olduklarını biliyor muydunuz? ABD'de hem erkek hem kadın katılımcılar uzerinde yapılan araştırmada, kadınların erkeklere nazaran daha sık iyi, mutlu ve guneşli gibi kelimelerle bağlantılı oldukları da saptandı.
Kadınlar kadınlarla arkadaş olmak istiyor

Cosmopolitan yazarı Anna Breslaw, "Sıkı bağları olan bir kız arkadaş grubu, yetişkinlik hayatım boyunca sahip olduğum en guzel şey; onlar olmadan ben kaybolurdum. Bir grup kadının arasındayken bircok kadın kendini rahat hisseder ve etrafında erkekler varken zorunda hissettiği bir huner ya da duruş sergilemesine gerek kalmaz" diyor.
Kadınlar kadınların duşmanı değil

Kadınların birbirilerine karşı sinsi ve rekabetci olduklarına dair bir unleri var. Oysa ne zamandan beri sağlıklı ve gerekli bir şey olan rekabetci ruh, kadınlar soz konusu olduğunda bir ceşit gizli duşmanlık duygusuna, başka kadınların başarısızlığını isteme hainliğine donuştu, sucla ve gunahla birleşti? Psikoloji uzmanları kadınlar arasında duşmanca bir rekabet yerine; guvensizlik, başarı korkusu ve sağlıklı ofke duygularını maskelemenin soz konusu olabileceğini duşunuyor.
Kadınlar kadınlara yardım etmek istiyor

Kadınların iş hayatı uzerine yapılan araştırma, "kralice arı" miti, yani kadınların iş hayatında diğer kadınlara yardımcı olmadığı inanışını curutuyor. Buna gore kadınlar, kadınları, erkeklere kıyasla daha buyuk oranda koruyor. (Oran %70'e %30 şeklinde.)
Ayrıca kadınların altlarında daha az deneyimli kadın iş arkadaşları gormek icin cabalamadıkları, daha az deneyimliler soz konusu olduğunda da onlara erkeklerden daha fazla rehberlik ettikleri goruluyor.
Kadınlar kadınların para kazanmasına yardım ediyor

Kadınların girişimci olması icin aracı olan, onlara odenek sağlayan kadın kuruluşları var. Orneğin Turkiye'de etkin bir şekilde calışan KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) kadın istihdamının artması, girişimciliğin yaygınlaşması icin destek veriyor.
Kadınlar kadınları iyileştiriyor

Kaliforniya Universitesi'nde yapılan bir calışmaya gore, kadınlar strese karşı daha dayanıklılar. Aşk homonu da denilen oksitosin acığa cıkması, kadınları kavga etmek yerine başka kadınlarla bir araya gelmeye teşvik ediyor. Bu hormon, orgazm, sosyal tanıma, eşler arasındaki bağ, anksiyete ve anne davranışlarını etkiliyor. Dolayısıyla kadınlara ozgu bu hormon, stresin kavgaya donuşmesinden ziyade arkadaşlıktan destek almaya yarıyor.

kaynak