XP Calışırken Disk Bolumleme
XP Calışırken Disk Bolumleme Nasıl Yapılır ?
XP Calışırken Disk Bolumleme Yapılışı
Xp calışırken diskimizi bolumlere ayıra bilecegimizi biliyorsunuz zaten ama bunu nasıl yapıyoruz .Her hangi bir programa gerek olmadan disk bolumleri ile oyuncak gibi oynuyoruz tabi.Linux un partition menageri gibi Xp ninde hdd ile oynıya bilen bir programı mevcut oda "compmgmt" komutu
başlat>calıştır> ve aşağıdaki gibi komutu yazıyoruz
C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc
Disk yonetimi bolumunden sonra onumuze bilgisayar yonetimi penceresi cıkıyor.Bu pencerede işaretli bolumde disk bilgileri yer alıyor bende 80 gb bir hdd var ve gorulduğu gibi xp 9,77 gb sini kullanıyor ve diğer kısım ham olarak duruyor.Resimdeki gibi ayrılmamış alana sağ tıklıyoruz ve "yeni bolum" seceneğini işaretliyoruz
İşte karşınızda yeni bolum sihirbazı
İleri butonuna tıkladıktan sonra bolum turunu secmemiz lazım biz birincil bolum olarak sectik (daha sonra xp ile beraber başka bir microsoft os kullanmak istersek bu şekilde daha kolay olur hicbir ayar istemez.bir diskte ms tabanlı 4 taneden fazla os kullanılamaz.)
Şimdi bolumun boyutunu secelim ben 2 adet 20 gb 1 adet 26 gb olarak 4 e boldum hdd yi
Sıra geldi surucu harfini değiştirmeye xp kendisi otomatik olarak bu harfleri atıyor ama isterseniz siz değiştirebilirsiniz.Sona yaklaşırken diskimizi kullanabilmemiz icin bicimlendiriyoruz ben bu diskte linux ve xp yi bir arada kullanacağım icin fat32 sisteminde bicimlendiriyorum
Sona geldik. Bu işlemleri diğer parcalar icinde uyguladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmaya gerek yok disklerimizi hemen kullanabiliriz.Bilgisayar yonetimindede bu goruluyor..
İşte bitti şimdi artık sistem kurulu (c:\ ) partitiona dokunmadan diğer disklerimize fdisk yapabiliriz kolay gelsin....
XP Calışırken Disk Bolumleme Nasıl Yapılır ?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- XP Calışırken Disk Bolumleme Nasıl Yapılır ?
-
13-09-2019, 18:43:50