Hollywood yıldızları nasıl formda kaldıklarının ve zayıfladıklarını anlattı.

Catherine Zeta Jones
"Karbonhidratlı gıdaların tamamen kesilip, sebze ve meyvelerinse kısıtlı tuketilmesini oneren Atkins diyetinin, bende cok işe yaradığını soyleyebilirim. Cunku bu diyete gore et, sosis, peynir, tereyağ, yumurta yiyebiliyor, hatta akşam yemeğiyle birlikte bir kadeh şarap bile icebiliyorum. Tek dikkat etmem gereken karbonhidrat bazlı sebzeler ve patates yememek. Bu aslında benim icin cok da kolay değil cunku vazgecemediğim bircok yiyecek karbonhidrat iceriyor. Mesela hayatımı ekmek ve peynir yiyerek gecirebilirim. Bu zaafla baş etmek icin akşamları saat 17:00'den sonra karbonhidrat yemiyorum ve cok faydasını gordum. Egzersiz olaraksa en cok eskrim yapıyorum. Bu sporu dizlerinizi kınk bir şekilde yaptığınız icin bacak kaslarını cok iyi calıştırıyor ve sıkılaşmaya yardımcı oluyor."

Elizabeth Hurley
"Cok calıştığım icin yuksek besin değeri olan ve bana enerji verebilecek gıdalar tuketmeye calışıyorum. Mısır gevreği, Sezar salatası, corba gibi hem tokluk veren hem de kilomu kontrol etmemi sağlayan yiyecekler tercih ediyorum. Ozgurce hamburger ve hindili sandvicler yiyememekse en zorlandığım şey. Streching yapmayı ve mekik cekmeyi seviyorum ama cok egzersiz yapmak bacaklarımı kaslandırıp kalınlaştırıyor. Dans etmek beni formda tutuyor. Bunun dışında her gun yoga yapıyorum. En sonunda da kendimi az yağlı kurabiyeler ve dondurmayla odullendiriyorum."

Britney Spears
"Vejetaryen olduğum icin bolca ciğ sebze tuketiyorum. İtalyan yemeklerini cok severim, ozellikle sebze corbası ve Sezar salatası favorilerim. İcinde hayvansal yağlar olmasına rağmen Fiğ Nevvton biskuvilerimden vazgecemiyorum. Spor konusunda verebileceğim en onemli tavsiye aşından kacınmanız. Uzun yıllar boyunca antrenorlerim bana gereğinden fazla egzersiz yaptırdılar. Sonradan fark ettim ki bu vakit kaybından başka bir şey değil. Şimdi sadece bir bucuk saatimi yoga yapmaya ayırmaya başladım. Bunun icin altıda kalkmam gerekse kalkarım"

Jennifer Aniston
"Sadece bir diyet olarak değil, yaşam tarzı olarak Zone yontemini tercih ediyorum. Dr. Barry Sears'ın keşfi olan bu beslenme alışkanlığının temeli, besin dengesinde yatıyor. Yuzde 40 karbonhidrat, yuzde 30 protein ve yuzde 30 yağ tuketiyorsunuz. Kısacası şekerli ve nişastalı gıdaları azaltırken, et ve sebze tuketiminizi artırıyorsunuz. Mesela kahvaltıda yumurta, yoğurt ya da kek, oğlen yemeğinde salata, akşam yemeğindeyse tavuk, balık ya da kırmızı et yiyebilirsiniz. Ekmek ve makarnadan uzak durmanız gerekiyor. Spor desteği olaraksa, sadece haftada uc kez, birer saatlik kardiyo egzersizleri yapıyorum. Zaten ailem Yunan kokenli olduğu icin, kalcamın cok da kucuk olmaması gerekiyor!"

Janet Jackson
"Abim Michael kendimi bildim bileli kiloma takıktır. Acıkcası iştahlı bir bunyem var ve yemeği seviyorum. Ama 900 kalorilik vejetaryen diyetimi; boks, koşu ve mekik egzersizleriyle birlikte uyguladığımda vucudumdaki incelmeyi ve kaslanmayı gormek de beni cok mutlu ediyor. Şu anda, haftada altı gun, gunde iki bucuk saatimi spor yapmaya ayınyorum. Anoreksiya ve Blumia hastalıklannı da tamamen yenmiş durumdayım. İnce olmak, ancak yemeğe sağlık cercevesinde kısıtlamalar getirilerek başarıldığında insanı mutlu ediyor. Bunu iyice anladım. Şimdi bol bol sebze, tavuk ve balık yiyorum. Yağ, krema, peynir gibi besinlerden uzak duruyorum."

Halle Berry
"Ben diyabet hastasıyım, o yuzden kilo almamak icin yaptığım spor artık hayatırr bir parcası oldu. Cok fazla diyet kola iciyorum. İnsanlar kola değil su tavsiye ediyorlar ama bu alışkanlığı edinemedim. En cok yaptığım egzersizler koşu bandında koşmak, kollarımı ve ust govdemi sıkılaştırmak icin ağırlık calışmaları yapmak. Ayrıca, kalca ve popo sıkılaştırıcı egzersizler yapıyorum. Bir de Hintli bir şifacıdan oğrendiği karışımlarını iciyorum. Arkadaşlarım once gulduler, ama bir hafta sonunda iyi bir şekilde işe yaradı!"

Charlize Theron
Bir filmim icin yedi kilo vermem gerektiğinde, alkol ve nişastalı gıdaların tamamen yasak olduğu, akşam 17:00'den sonra da hicbir şey yiyemediğim Draconian diyetine girdim. Bunun yanında bol bol yoga yaptım ve koştum. Bu benim icin pek eğlenceli bir donem olmadı cunku bunların hicbiri kendi tercihim değil, yonetmenin isteği uzerine yaptığım şeylerdi. Aynca bu şiddette bir diyet vucudu yorgun duşurup, direnci zayıflatıyor. Benim tercihimi sorarsanız; ben genellikle 36 beden civarındayımdır ve kilomdan da gayet memnunum.