Bununla beraber dizustu bilgisayarlar, masaustu bilgisayarlara gore daha sessiz oldukları icin tercih ediliyorlar. Ancak bazıları zaman icerisinde cok ses cıkartmaya başlayabiliyor. Ama merak etmeyin, cozum var!
Bir dizustu soğutucusu satın alın!
Dizustu bilgisayarınızdan rahatsız edici bir gurultu geliyorsa, bunun sebebi elbette fanın oldukca hızlı calışmasıdır.
Dizustu bilgisayarı sessizleştirmenin en iyi yolu onları serin tutmaktır. İşte bu yuzden bir dizustu bilgisayar soğutucusu almak, oldukca yararlı bir cozumdur.
Calışan uygulama sayısını azaltın
Eğer normal şartlarda daha sessiz calışmasını istiyorsanız o sayısız acık uygulamayı kapatın. Sadece uzerinde calıştığınız, az sayıda uygulama acık kalsın. Gereksiz uygulamaları kapatarak hem sessiz, hem serin calışan bir dizustune kavuşun.
Microsoft'un System Configuration Utility'sini kullanarak Windows ile başlayan uygulamaları ayarlayabilir ve dizustunuze sessizliğin yanında hız kazandırabilirsiniz.
Temizlik
Dizustu bilgisayarınızı acıp fanları temizleyebilirsiniz. Basınclı hava, tornavida ve dikkat ile oldukca kolay bir işlem. Fana yapışan kirler icin kuru bir dişfırcası kullanabilirsiniz. Ancak temizlikten once garantinizin iptal olmayacağından emin olun.
Yazılımsal cozumler
Fanların kontrolunu ele alın!
SpeedFan kurarak fanları takip edebilir, kısabilir, hızlandırabilir ya da kapatabilirsiniz. Yeter ki dizustu bilgisayarınızın yanmasına sebep vermeyin!
Hafif işletim sistemi
Windows Vista gibi ağır bir işletim sistemi yerinde Windows 7 kurup kullanabilirsiniz.
Eğer daha da hafifini istiyorsanız Ubuntu kullanabilirsiniz. Linux uzerinde daha az uygulama aktif olarak calışacaktır. Anti-virus ve firewall uygulamalarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz ancak bunları kullanmama seceneğiniz de var.
Dizustu bilgisayarlarda daha once yayınladığımız netbooklar icin işletim sistemlerinden bazılarını da kullanabilirsiniz. Sessiz Bir Dizustu İcin ?
Oneriler icin teşekkurler pardus uygulayacağım:f16: