Pardus Kurulumu
1 - Kurulum Başlangıcı
Pardus onyukleyicisi ile kurulum icin donanımınıza en uygun seceneği secebilir, hafıza testi yapabilir ya da sabit diskinizde bulunan bir yukleyiciyi cağırabilirsiniz.
2 - Lisans Ekranı
Pardus'u kullanmak icin Genel Kamu Lisansı'nı onaylamalısınız. Lisans metnini bu pencerede okuyabilirsiniz.
3 - Butunluk Kontrolu
Bu aşamada CD'den sisteminize yuklenecek olan dosyaların butunluğunu, yani CD'nin doğru basılıp basılmadığını kontrol edebilirsiniz.
4 - Klavye Ayarları
Bu adımda bilgisayarınızın klavye haritasını secip anında deneyerek doğru calışıp calışmadığını da kontrol edebilirsiniz.
5 - Saat ve Tarih Ayarları
Bu ekranda tarihi, saati ve bulunduğunuz yeri duzenleyebilirsiniz. Yaptığınız ayarlar donanım saatinizin ayarlarını da guncelleyecektir.
6 - Kullanıcı Oluşturma
Sisteme bir kullanıcı eklemek icin ekranın ust kısmında bulunan ilgili kısımları doldurun ve "Kullanıcı Ekle" duğmesine basarak sisteme kullanıcınızı ekleyin. Eğer eklediğiniz kullanıcıya yonetici haklarını vermek istiyorsanız, kullanıcıyı eklemeden once ilgili kutucuğu tıklayarak kutuya onay işareti koymayı unutmayın.
7 - Parola ve Bilgisayar Adı Belirleme
Burada, sisteminizin yetkili kullanıcısının parolasını ve bilgisayarınızın ağ uzerinde goruneceği ismi belirleyebilirsiniz. Bu parolayı oluştururken unutmayacağınız ama kolaylıkla tahmin edilemeyecek bir parola secmeye ozen gosterin.
8-Disk Bolumlendirme
Bu ekran disk bolumlendirme ekranıdır. Yapacağınız ayarlar diskinizin uzerinde yer alan verileri silebileceğinden yaptığınız ayarların doğruluğundan ve mevcut diskinizde yer alan bilgilerin mutlaka bir yedeğini aldığınızdan emin olun.
9 - Bolum Oluşturma
Zorunlu disk bolumu olarak Pardus sistem dosyalarının konacağı bir bolum yaratmalısınız. İsteğe bağlı olarak kullanıcı dosyalarının da yer alacağı bir bolum yaratabilirsiniz. Bu sayede sisteminizde bir sorun meydana gelse bile kullanıcı dosyalarınız zarar gormez. Ayrıca yeni sistem kurulumunda yarattığınız bu alanı kullanıcı dizini olarak gosterip ayarlarınızın ve kişisel dosyalarınızın kurduğunuz yeni sisteme de aktarılmasını sağlayabilirsiniz.
10 - İşlem Ozeti
Kurulumdan onceki son adımdır. Burada şimdiye kadar yaptığınız işlemlerin ozetini gorebilirsiniz. Pardus Nasıl Kurulur ?
11 - Kurulum Tamamlandı
Kurulumu başarıyla tamamladınız. İleri'ye tıkladıktan sonra CD'yi cıkarıp bilgisayarınızı baştan başlatabilirsiniz.
12 - Sistem Yukleyici
Bilgisayarınızı baştan actığınızda bu sistem yukleyici ekranı ile karşılaşacak ve başka işletim sistemleri kuruluysa hangisinden acacağınıza karar verebileceksiniz. Pardus Nasıl Kurulur ?
Denemek lazım nede olsa yerli işletim sistemi Pardus Nasıl Kurulur ?
Bilim ve Teknik dergisi ile gelmişti 2009 surumu, hic memnun kalmamıştım; Ubuntu'ya gecmiştim.
Yenu surumleri nasıldır acaba..