Topuklu ayakkabılar, erkeklerde kadınlara yardım isteğini tetiklediği ortaya cıktı.
Yuksek topuklu ayakkabının, erkeklerin icindeki kadınlara yardım isteğini tetiklediği ortaya cıktı. Fransa'daki Bretagne-Sud Universitesi'nden bilim adamlarının araştırması, erkeklerin yuksek topuklu ayakkabı giyen kadınlara, topuksuz giyenlerden daha fazla yardım etmeye meyilli olduğunu gosterdi.
Nicolas Gueguen ve ekibi, topuksuz ve yuksek topuklu ayakkabı giyen kadın katılımcıların erkeklerden bir anketi doldurmalarını istediklerinde, erkeklerin hangi durumda daha hevesli olduğunu belirlemeye calıştı. Daha sonra topuksuz ayakkabı giyen kadınlardan eldivenlerinin tekini duşurmesini isteyen bilim adamları, erkeklerin yere duşen eldiveni alma konusunda ne kadar istekli olduğunu araştırdı. Bu deney, aynı kadın katılımcılara topuklu ayakkabı giydirilerek tekrarlandı.
Son deneyde ise ekip, bir kafede erkeklerin yuksek topuklu ve topuksuz ayakkabı giyen kadınlardan hangisiyle daha cabuk iletişime gececeği test edildi. Araştırmanın sonunda erkeklerin yuksek topuklu ayakkabı giyen kadınların anket isteğine hemen yanıt verdiği, bu kadınların yere duşen eldivenini geri vermekte daha cevik davrandığı ve onlarla daha cabuk iletişim kurduğu goruldu. Bilim adamı Gueguen, yuksek topuklu ayakkabıların erkeklerin davranışına etkisinin onemli olduğunu belirterek sonucların erkeklerin kadınlar hakkında fikir yuruturken ya da onlarla iletişime gecerken fiziksel ozelliklere ne kadar fazla odaklandıklarını bir kez daha gozler onune serdiğini vurguladı.
Ayrıca Gueguen, medyada goz onunde olan cekici kadınların genellikle topluklu ayakkabı giydiğini, erkeklerin de cekiciliği bu ayakkabılarla bağdaştırıyor olabileceğini belirtti. Topuklu ayakkabı ve erkeklerin davranışı konusunda turunun ilk orneği olan araştırmanın sonucları Springer's journal Archives of Sexual Behavior dergisinde yayımlandı.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Erkekler topuklu ayakkabıya dayanamıyor!
-
13-09-2019, 18:27:39