Turkiye 20 yaşındaki bir genc kızın tecavuz edilip, olduruluşunu konuşuyor bugunlerde. Bu olay beni de sarstı bir kadın olarak, bir insan olarak.
Bugun Ozgecan, yarın başkaları, belki biz, belki bir yakınımız. Evet korkuyoruz artık…
Karanlık olunca dışarı cıkmaya korkuyoruz. Yalnız bir yere gitmeye korkuyoruz. Otobuste arkamızda duran adamdan korkuyoruz. Asansore birileriyle binmeye korkuyoruz. Cocuklarımızı okula gonderirken korkuyoruz.Cocuklarımız parkta oynarken bile korkuyoruz. Cunku etrafta surekli tecavuzculer dolaşıyor gibi saplantılarımız oluştu. Korkuyoruz, korkutuluyoruz…
Bir tecavuze karşı verilen tepkiler, sorulan sorular, beni ofkelendirdiği kadar urkutuyor. İnsafsızca tecavuz edilip oldurulen bir kadına “Nereliydi?” “Uzerinde ne vardı? ” diye sorular sorulur mu? Bu ulkede soruldu!
Bir kadının ne iş yaptığı, ne giydiği, nereye gittigi değil bir erkeğin durtulerine ket vurabilmesi onemlidir;cunku herkes kendinden sorumludur. Bunlar gerekce olmamalı,tecavuzun gerekcesi acıklaması olamaz olmaz sadece cezası olur. Ve bu cezalar hapis olmamalı. Bu insanlar bizim vergilerimizle beslenmemeli.
Artık yeter…Bu ulkede mahkemeler, 13 yaşında bir cocuğa 26 kişinin tecavuz ettiği bir davada isterse karşı koyabilirdi gibi sonuclar cıkarmamalı. Tayt giydi, etek giydi gibi ağır tahrik indirimleri verilmemeli. Bu devletin kadınlarına sahip cıkma zamanıdır şimdi. Erkeklerin ellerini vicdanlarına koyma zamanıdır şimdi. Ozgecan’ın yerine kendi anneni, kardeşini, karını, kızını, doğmamış cocuğunu koymanın zamanıdır şimdi.
Ofkeleniyoruz…Evet artık sadece korkmuyor, ofkeleniyoruz. Etek boyumuzu, rujumuzun rengini sormanıza ofkeleniyoruz. Oldurulen kadınların resmini koyup, sanıkları buzlanmanıza. Kahkaha attı beni tahrik etti diye sozlerinize ofkeleniyoruz. Sarmalamak yerine kirlendi diye ayıplamanıza. Sokakların sadece erkeklere ait olduğunu duşunmenize ofkeleniyoruz. Bu ofke gitgide buyuyor, birleşiyor.
Ve bu ofkeden korkmanızda yarar var!
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- ofkeliyiz!!!
-
13-09-2019, 18:25:03