Mehmet Yeşil, 32 yaşında/Muhendis
İster cimri deyin ister bencil, karşımdaki kadının benimle param icin beraber olduğunu hissedersem onunla hayatta evlenmem. Ne olursa olsun o da calışmalı. Butun yukun benim omuzlarımda olacağını anlarsam kacarım. Kendi parasını kazanan, benim kredi kartlarıma el koymayan kadınları el uzerinde tutarım. Ben de boyleyim işte ne yapalım!
Mithat Şahin, 34 yaşında/İnternet Editoru
Zeki, tutumlu, bakımlı ve duzenli olması benim icin cok onemli. Bunaltıcı derecede kıskanc, huysuz ve gecimsiz kadınlar bana cok itici geliyor. Kibar, narin ve kadınsı ozellikleri on planda olmalı. Uyumlu olması da onun icin artı bir ozellik olur. İnatcılık yaptıkca ondan uzaklaşacağım bir gercek. Bir de cok konuşmazsa memnum olurum.
Doğan Demirci, 32 yaşında/Bilgisayar Programcısı
Yanımda erkek gibi giyinen bir kadın, adını değiştirsin bence. Şık, kendine bakan, topuklu ayakkabı giymeyi becerebilen biri olmalı. Surekli pantolon giyen ve spor ayakkabılarını ayağından cıkarmayan kadınları cozebilmiş değilim. Dişilik on planda olmayacaksa neden karşı cins ki o zaman?
Ekin Ozturk, 27 yaşında/İşletmeci
Sorumluluk almak, benim gibi bir insan icin cok zor. Evlilik bir yana, cocuğum olduğunu duşunduğumde bile icim bir garip oluyor. Ayrıca ozgurluğume gercekten cok duşkunum. Karşımdaki kadının hoşgorulu olmaması, beni kısıtlamaya calışması evlilikten kacmam icin birinci ve en onemli neden. Arkadaşlarımla buluşmalarıma karışmazsa, telefonu ilk aramada acmadığımda panik halde mesajlar atmazsa gonlumu kazanabilir.
İhsan Akın, 34 yaşında/Dijital Medya Uzmanı
Evleneceğim kadının boş olmaması cok onemli. Boş olmaktan kastımı hemen acıklayayım. Sevgili kadınlar, hayat sadece cantadan, ayakkabıdan, sac renginden ibaret değil. Siyasi olaylardan tutun da sağlık mevzularına kadar her gun binlerce olay yaşıyoruz. Bir kadınla karşılıklı oturduğumda gundemden konuşacak şeyler bulamıyorsak, farklı konular hakkında tartışabileceğimiz fikirleri yoksa, o kişiyle asla evlenmem. Cunku benim icin zeka ve sohbet yeteneği cok onemli.
Cem Kıran, 35 yaşında/Mimar
Arkadaş olamadığım biriyle evlenmem! Bana gore aşk, sadece sevişmek değil. Derdini tasanı dinleyen, seni anlayan, en cekilmez anlarınla baş edebilen, dostundan daha fazla işe yarayan biriyle olmak demek. Yeri geldiğinde dunyanın en guzel şeyini yapacaksın yeri geldiğinde susup oturmasını da başaracaksın.
Akın Ekiz, 28 yaşında/Muhasebeci
Baskıcı, kıskanc ve beni surekli eleştiren bir kadınla aynı evde yaşamak istemem. O da, ben de canımız isteyince arkadaşlarımızla vakit gecirebilmeliyiz. Sosyal, kendi kendine yetebilen bir eşim olması daha cok hoşuma gider.
Şenol Cetin, 33 yaşında/Eğitmen
Eşimin dışarıda cok vamp bir duruş sergilemesini istemem. Hangi ortamda, nasıl giyinmesi gerektiğini bilmeli. Tavır ve davranışları cok onemli. Sonuc olarak benim soyadımı taşıyacak ve ben olmadığımda beni temsil edecek.
Burhan Akcay, 34 yaşında/Rehber
Beni olduğum gibi kabul etmeyen ve bir kalıbın icine sokmaya calışan, kısacası değiştirmek icin uğraşan bir kadınla evlenemem. Arkadaşlarıma mudahale etmeyen, kadın kankam olmasına izin veren bir guzelle evlenebilirim.
Cemal Tekin, 30 yaşında/Satış Muduru
Meslek sahibi biriyle evlenmek isterim. Cunku kendi ayakları uzerinde duran bir kadın, tek başına kaldığında da her sorunun ustesinden gelebilir. Eğer biz bir aile olacaksak, ailemizi yonetme kabiliyetine de sahip olur. Kendine guvensiz, kişilik olarak zayıf biriyle yıllarımı gecirebileceğimi sanmıyorum.
Mithat Ozen, 33 yaşında/İnternet Uzmanı
Bazı kadınlar gercekten evlilik meraklısı! Gectiğimiz aylarda, arkadaş ortamında bir kız ile tanıştım. Gelecekle ilgili konuşurken laf arasında ‘niyetin ciddiyse buluşalım yoksa gerek yok’ tarzı bir espri yaptı. Kendisi cok eğlendi ama gozumde o an o kadar itici hale geldi ki adının uzerini direkt cizdim. Sanki ben evlilik icin yanında bulunan bir adaydım ve beni deniyordu. Sonunda da ‘evet işte bu’ diyecekti... Evlilik dediğin icten gelir, kurbanlık koyun gibi secilmez!
İlhan Coban, 27 yaşında/Oyuncu
Muhabbet etmeyi severim, ama boş ve anlamsız cumleler kuran biriyle paylaşabileceğim pek bir şey olamaz. Onun dışında esprili, şaka kaldırabilen, guler yuzlu biri olması gerekir. Eğitim seviyesi, en azından benimle aynı olmalı. Arkadaş ortamında kulturlu biri olduğunu belli edebilmeli.
Halil Mutlu, 25 yaşında/Akademisyen
Evlendik diye hayatımızdan vazgececek değiliz. Sevgiliyken yaptıklarımızı evliyken de yapabilmeliyiz. Canımız istediğinde soluğu Yunanistan’da ya da Galata’da bir sergide alabilmeliyiz. Yani eğlence devam etmeli! Ama bazı kadınların bazen tek isteği eşleriyle evde oturup film izlemek. Uzgunum ama bu beni pek acmaz!
Yusuf Karacan, 35 yaşında/Serbest Meslek
Maalesef titiz bir erkeğim ve benim gibi temiz ve ozenli biriyle evlenebilirim. Dişlerini fırcalamayan, saclarını yıkamayan, ter kokan bir hayat arkadaşıyla cok zorlanırım diye duşunuyorum. Yine de buyuk konuşmayayım.
Hakan Engin, 34 yaşında/Satış Danışmanı
Bir meziyet değil ama kufur etmek, sadece erkeklere yakışan bir ozellik. Twitter gibi sosyal mecralarda kufurlu konuşan kadın iticiliği başka hicbir şeyde yok! Nazik, kibar, kadın gibi kadın olmalı hayatımdaki kişi.
Murat Kural, 37 yaşında/İnsan Kaynakları Uzmanı
Beceriksiz bir kadınla evlenmek istemem! Orneğin eski kız arkadaşımla evlilikten bahsettiğimizde ‘eve yemek sipariş ederiz’ tarzı fikirleri vardı. Nasıl yani? Evlendiğimde ev yemeği yiyemeyecek miyim?
Burak Dereli, 24 yaşında/Oğrenci
WhatsApp’a girdiğimde hemen ‘neden online’sın?’ diye sormayan, Facebook arkadaş listemin cetelesini tutmayan, mail şifrelerimi kırmaya calışmayan, kısacası bana guvenen bir kadına guvenebilirim sadece. Telefonuma gelen her mesaj sesinde kuşku dolu gozlerle bana bakarsa, bu ilişkiye ne kadar katlanabilirim ki? Sonucta sahibim değil! Sherlock Holmes gibi bir eşim olsun istemem.
Emir Bilir, 28 yaşında/Oğretmen
Gecmişte karşı cinsten cok fazla darbe aldım ve acıkcası pek de guvendiğim soylenemez. Verilen bircok soz, evlendikten sonra tutulmayabilir ve hayatı zindana cevirebilir. Anlayacağınız karşımdaki kadından emin olmam şart. Eğer bana kendini ispatlayabilirse evlenmeyi duşunebilirim.
Ali Poyraz, 27 yaşında/Oğrenci
Karşımdaki kadın evliliğe karşı bir istek duymuyorsa benim de hevesim kırılır. Birkac defa ağzını ararım ve bu konuda ne istediğini anlamaya calışırım. Hayattaki amaclarını oğrenirim. Evlenmek istemiyorsa benim icin sorun olmaz! Cunku ben, evlenmek isteyen bir adam değilim.
Tolga Yıldız, 36 yaşında/Makine Muhendisi
Guzelleşmek icin surekli kendini kasan, yuzunu boya kupu haline getiren, sacından başından başka birşey duşunmeyen kızlar hala evlenebiliyor mu
İpek Koşan.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Evlenilecek kadın hangisi? (Erkeklere Sorduk)
-
13-09-2019, 18:23:51