Peki ya sizce?
Dunyanın en sadık erkeği Turk erkeği mi?
Bunu ben soylemiyorum. Arabistanda 10 yıldır eşi ile birlikte yaşayan kuzenimin, bir arap kızı ile konuşmasında kızın ifadesi şoyle olmuş.
"Aslında tam aradığım erkek tipi, son derece sadakatli oluyorlar. Tek eş yanlısılar ve ailelerine cok bağlılar. Ruhlarında biraz macoluk olsalarda, bu benim hoşuma gidiyor."
Yorumuna bakarmısınız. Sonucta oda musluman ulkesi. Ve ustelik Suudi Arabistan: Pakistan olsun, Afganistan olsun, Yani diğer musluman ulkeleride dahil olmak uzere kesinlikle dışa kapalı bir ulke. Dışarıdan kimseye kız vermezler. Yani sadakat anlamında gercektende Turk erkekleri bir gomlek ustun bana gore. Bunu uzun bir sure once işitmiştim. Fakat gecen amcamların Hollanda'dan geldiklerindeki anlatıkkları hikaye bunu Avrupa'dan da desteklemiş oldu. Oradaki goruşu aktarayım.
"Cok asabi oluyorlar bazen. Ve yersiz kıskanclıklarına şahit oluyorum coğu zaman. Ama buna değerler. Cunku kadınlarına cok ama cok bağlılar. Bir başkası ile yemek yemene karşı cıkıyorlar ama kendileride bir başkası ile yemeğe cıkmıyorlar."
Gecmişe bir bakın. Savaşlarda dahi hic Turk askerlerinin duşman kadınlarına karşı yaptığı iğrenclikleri duydunuz mu? Oyle bir anda bile kadınları ve cocukları muhafaza ettik. İlişmedik. Bune en yakın ornek Ermenistan olmuştur. Fazla detaya girmeyelim. Yapılanlar unutulmadı cunku.
Şimdide size Dunya capında yapılmış kısa bir anket calışmasını ornek gosterelim.
Uluslararası olcekte bir kadın araştırması yapan sosyolog, dunyanın ceşitli ulkelerinde kadınlara bir soru sormuş:
Kocanızı başka bir kadınla yakalarsanız ne yaparsınız?
Soruya ulkelere gore verilen cevaplar ise soyle olmuş:
İsvecli: Neyimi beğenmediğini sorarım.
Rus: Evi terk ederim.
Fransız: Sesimi cıkarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.
İtalyan: Kadını vururum.
İspanyol: Kocamı vururum.
Yunanlı: Her ikisini de vururum.
Turk: Benim kocam yapmaz!
Belki aranızda daha onceden bunu okuyanlarınız vardır. Onun haricinde google'a bile bunun ilgili aramalar yapsanız inanın Turk erkeklerinin farklı olduğunun Dunya'da misafirperver ve sadakatli olduğunun orneklerini gorebilirsiniz.
Sozun kısası bunu ozetleyecek olursak; Farklı ulkelerde akıl ve mantık evliliği yapılırken, Turkiye'de genelde kalp evliliği yapılıyor. Ve inanın aksi gibi gorunsede Erkekler korukorune bağlanırken, kadın cok daha temkinli akıl evliliği yapabiliyor. Yani Turk kadını bile erkekten daha akılcı olabiliyor zaman zaman.
Mesela iş konusunda Diğer gelişmiş ulkelere nazaran geri kalmamızın nedenlerinden bir taneside bence bu kalp, ruh. Bir yahudi bu konuda kesinlikle işini ailesinden onde tutabilir. Yada bir japon hafta sonu evine gelmeyip işyerinde teknoloji uzerine yoğunlaşıp bihaber şekilde uyuyakalsabile. Sabah eve donduğunde bu onun icin gayet normaldir. Ve eşide bunu normal karşılar.
Ama bi Turk'u duşunduğumzde biraz fazla mesai'ye kaldığı vakit hemen şikayet etmeye başlar karısını goremediği cocuklarına kavuşamadığı icin dayanamaz.
Bırakın boyle olsun. Kalbimiz olsun bizden alamadıkları. Ve eşlerimiz olsun vazgecemediklerimiz. Son teknolojiye sahip olup ailemi unutmaktansa, orta halli bir hayatla huzurlu bir aile birlikteliğini yeğlerim.
18 yaşını gecen avrupa genclerini acaba diyorum hangi anne baba evlendiriyor.
Kimde kına gecesi? Ceyiz? Beyaz eşya? Ev kurma? Bunlara yardımı hangi anne baba yapıyor?
Gercekler ortada Buraya kadar okuduysanız Teşekkur ederim.
(BAĞLILIK VE SADAKAT)
Yorum Sizin?
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Dunyanın en SADIK Erkeği Turk Erkeği.
-
13-09-2019, 18:21:26