ABD’de First Lady Michelle Obama’nın 5 yıl once cocuklar icin başlattığı “Let’s Move” kampanyası buyuyerek devam ediyor. Şimdi sıra kadınlarda...

ABD’li cocukların daha sağlıklı gelişimi icin First Lady Michelle Obama onderliğinde başlatılan “Let’s Move” (Haydi Harekete Gec) kampanyası 5. yılına girdi. Michelle Obama’nın desteğiyle ilerleyen proje sadece cocuklara yonelik değil, kadınlara da “#GimmeFive” yani “Cak Bir Beşlik” deniyor. Ve onların da, daha sağlıklı bir yaşam icin harekete gecmesi adına paylaşımlar yapılıyor. Sağlıklı beslenme, spor, bakım, kişisel gelişim ve hayatta başarı konusunda kadınların birbirlerini desteklemesi teşvik ediliyor. Hatta tıpkı buz kovasıyla meydan okuma kampanyası gibi herkesten daha sağlıklı bir hayat icin #GimmeFive hashtag’i ile 5 madde sayması isteniyor. Mesela, “Ben bugun daha guzel bir hayat icin normalden 5 bardak fazla su ictim ve Oben Budak’a en sevdiği 5 meyveyi sayması icin meydan okuyorum” gibi...

Tabii Amerikalılar biraz da makaraya vurarak sık sık Michelle Obama’ya meydan okuyor. First Lady de farklı meydan okuma videoları ile sosyal medyada boy gosteriyor. Biz de bu harekete katılan 5 unlu kadının hayatla mucadele sırlarını derledik. Boyle eğlenceli ve guzil bir hareketin sadece Amerika’da kalmamasını dileriz...

Kendinize bir rahat verin

Lauren Conrad - Aktris, modacı, yazar

“Tanıdığım en başarılı kadınlar 7/24 masasının başında olanlar değil, arada arkadaşlarıyla bir icki icmek icin cıkan ya da kahve molası verenler. İki dakika sohbet icin masanızı boş bırakmak hata değildir. Dışarıya cıktığınızda işiniz icin faydalı yeni bağlantılar kurabilir, kafanızı dağıtabilirsiniz. Ve buyuk olasılıkla masa başına donduğunuzde cok daha enerjik olacaksınız.”

Kendi dunyanızı kurun

Carrie Brownstein - Aktris, Muzisyen, Yazar

“Kendi dunyanıza yer acmalı, kendi cevrenizi kendiniz yaratmalısınız diye duşunuyorum. Tabii ki dışarıda cok daha buyuk bir dunya mevcut ama eğer kendi deneyimlerinize sahip cıkarsanız kendi dunyanızı kurabilirsiniz.”

Korksan bile devam et

Bethany Mota - Youtube ve sosyal medya unlusu

“Bir arkadaşımın soylediği bir soz hep aklımdadır. Şoyle demişti: ‘İstediğin şeyi, o şeyden korktuğundan daha cok istediğini duşun.’ Bizi her gun korkutan şeylerle karşılaşırız ama onemli olan korktuğumuz halde yolumuza devam edebilmek. Sonunda ne olduğu onemli değil. Onemli olan denememiz.”

Odadaki en aptal kişi olun

Madonna - Pop muzik ikonu

“Kendinizi sizin gibi duşunen insanlarla cevreleyin. Odadaki en aptal kişi olmak icin uğraşın, boylelikle hep ornek alabileceğiniz, feyz alabileceğiniz, size bir şeyler oğretebilecek, ilham verebilecek kişiler gorursunuz. Ayrıca kendiniz hakkında sevebileceğiniz en azından bir şey bulun. Oyle bir kulturun icinde yaşıyoruz ki hepimiz kişisel nefretle doluyuz ve bence bir genc kadın icin bu ortamda buyumek gercekten zor.”

‘Kişisel algılamak normaldir’

Jenni Konner - Girls dizisinin yapımcısı

“İnsanlar eleştiriyi kişisel algılamamanız gerektiğini soyler hep ama bu benim icin hic işlemeyen bir kural. Ben gercekten eleştirileri kişisel alıyorum ve bence bunda bir sorun yok. İşlerimiz kişisel işler sonucta. Bence dunyadaki en guzel armağanlardan biri kadın olmak ve kadın dediğin her şeyi ustune alır, kişisel algılar ve işte tam da bu yuzden işlerimiz farklıdır.”

Kaynak