Biz kadınlar, girdiğimiz ortamlarda veya bir erkekle flort ederken bolca ilgi gormeye ve iltifat duymaya alışığız. Bunun yanında erkeklerin, anneleri dışında, guzel kadınlardan iltifatlar ve ovguler duymaları cok da başlarına gelen bir olay değildir. Durum boyle olunca, hoşlandığınız erkeğe yapacağınız anlamlı bir iltifat, sizi diğer kadınlardan ayıracak ve onun ilgisini cekmenizi sağlayacaktır. İşte erkeğinizi etkilemek ve ortamı ısıtmak icin ona yapabileceğiniz iltifatlar:
”Bu işte cok iyisin!’’

Hoşlandığınız erkeğin yetenekleri ile ilgili ona ovgulerde bulunun. Mutfakta, spor salonunda ve en onemlisi yatakta ne kadar başarılı olduğundan bahsedin. Erkekler, iyi olmak icin calıştıkları işlerde, ne kadar başarılı olduklarını duymaya bayılırlar. Bu iltifatlar cok işinize yarayacaktır.
”Kendimi guvende, guzel, mutlu ve seksi hissetmemi sağlıyorsun.’’

Bunlar, erkeğinize, en icten ve derinden hissederek yapabileceğiniz komplimanlardır. Sizden gercekten hoşlanan bir erkek, sizi mutlu etmeye calışır ve size kendinizi iyi hissettiriyorsa da, bunu bilmeye hakkı vardır. İnanın ona ne kadar mutlu olduğunuzu soylemeniz, ilişkiniz icin daha cok cabalamasını sağlayacaktır.
”Cok seksi ve yakışıklısın! Gozlerine, guluşune, omuzlarına (buraya onda sevdiğiniz herhangi bir fiziksel ozelliği koyun) bayılıyorum.’’

Hoşlandığınız erkeğe, ne kadar yakışıklı gozuktuğunu soylemek onemlidir ama siz biraz abartın ve egosunu okşayacak detayları da iltifatlarınıza mutlaka eklemeyi unutmayın. Ona, bu ovgulerinizi sunarken de, beğendiğiniz yerlerine dokunarak, olaya biraz daha heyecan katın.
”Seninle zaman gecirmeyi cok seviyorum.’’

Bu iltifat, hoşlandığınız erkeğin, dış gorunuşunden, parasından, statusunden cok, karakterini sevdiğinizi gosterir.
”Bu sana cok yakışmış.’’

Erkekler, kadınlar kadar moda duşkunu olmasalar da, ozellikler sizi etkilemek icin şık gorunmek isterler ve kıyafetlerini nereden aldıklarından cok, onların icinde iyi gorunmeyi onemserler. Erkeğiniz, her zaman stil sahibi gozukmese bile, onu şişman gosteren ceketinden cok, omuzlarını ortaya cıkaran gomleğine odaklanmaya ve bu konuda iltifatlar etmeye ozen gosterin.
”Bu hayatımda yaşadığım en guzel randevu, aldığım en guzel hediye, ictiğim en iyi şarap!’’

Erkek arkadaşınız, sizi etkilemek ve iyi zaman gecirmenizi sağlamak icin caba gosteriyorsa, bu cabasının amacına ulaştığını ve memnuniyetinizi mutlaka ona gosterin. Siz, ona minnettarlığınızı gosterdikce, o sizin icin daha cok cabalayacaktır.
”İşinde cok başarılısın.’’

Erkeğinizin ne kadar zeki olduğunu ve işinde ne kadar başarılı olduğunu yuksek sesle ona belirtmeniz, onu cok memnun edeceği gibi, sizin hakkınızda da pozitif yargılara sahip olmasını sağlayacaktır. Coğu kadın, erkeklerin iş yerindeki statuleri ve kazandıkları para ile ilgilenirler. Siz bu kadınlardan olmayın ve onun cok calışkan olması ve işine olan bağlılığına, ne kadar hayran olduğunuzu sık sık belirtin. Bu, onun kalbini fethetmenizi sağlayacaktır.
”Harika bir ailen var.’’ Veya ”Arkadaşlarını cok seviyorum.’’

Kadınlar, genelde erkek arkadaşlarının aileleri veya arkadaşları ile pekiyi anlaşamazlar. Bu yuzden, onun ailesine ve arkadaşlarına ne kadar saygı gosterdiğinizi, hatta onları ne kadar sevdiğinizi dile getirin. İnanın, dunyalar onun olacaktır.
”Ben sensiz ne yaparım?’’

Erkekler, onlara ihtiyac duyduğunuzu bilmek isterler. İster bir kavanozu acmak konusunda olsun, ister bilgisayarınız bozulduğu zaman olsun, ondan yardım istemeniz, ona ihtiyacınız olduğunu ve onsuz yaşayamayacağınızı hissetmesini sağlayacaktır. Kısacası, ona ihtiyacınız olduğunu, bu geleneksel yollarla anlatmanız, macoluk tarafını ortaya cıkaracak ve egosunu okşayacaktır.
Erkek arkadaşınıza veya etkilemek istediğiniz erkeğe bu iltifatları yaptığınız surece, şansınız cok daha artacak ve onun size bağlanarak ilişkinize onem vermesi kolaylaşacaktır.