photoshop renklendirme,photoshopta resim renklendirme,photoshopta siyah beyaz resmi renklendirme,photoshopta siyah beyaz resmi renkli yapmak,

Photoshopta renklendirme -Resimli Anlatım

1.ADIM: Once renklendirmek istediğiniz resmi acın. Menuden IMAGE>MODE>RGB olup olmadığını kontrol edin. Renksiz resimler genelde GRAYSCALE modda olacağından renklendirmek icin bunu RGB moduna cevirmemiz gerekir.

Şimdi Quick Mask Aracını (Q) seciyoruz. Bu arac sayesinde renklendirmek istediğimiz bolumleri kolayca secebiliyoruz. Yalnız ilk kullanım icin bazı ayarlar yapmamız gerekecek, o yuzden Quick Mask Tool'un simgesine cift tıklıyoruz(resim.1), şekildeki ayarları yapıyoruz(resim.2). Buradaki "Color" değeri secim yaptığımız bolgenin ne renkte gozukeceğidir. Sectiğiniz rengin onemi yoktur, kırmızı yada mavi kolaylık sağlar. Opacity ise secimin belirginliğini ayarlar. 30-60 arası bir değer uygundur.

2.ADIM:Şimdi araclardan Brush'ı seciyoruz (B) ve ilk renklendireceğimiz bolgeyi boyuyoruz. Aslında buradaki işlemde brush ile boyama değil secim yapmış oluyoruz. Mesela turuncu yapmak istediğimiz bolgeleri birlikte secebiliriz. Yaptığınız secim aşağıdaki gibi gozukecektir(eğer mavi rengi sectiyseniz)

3.ADIM:Secmek istediğiniz bolgeyi sectikten sonra tekrar Q'ya basarak Standart Mod'a geciyoruz. Az once mavi ile gozuken bolge şimdi secili durumda gozukecektir. Şimdi yapacağımız işlem farklı surumlerde farklı olacağından 2 farklı yol belirticem. Surumunuze uyanı uygulayın.
a)Layer sekmesindeki oka tıklayarak cıkacak menuden NEW ADJUSTMENT LAYER'ı secin. Acılacak pencerede TYPE'ı Color Balance'ye getirin. Opacity'sini 50-80 arasında verin. Burada opacity sectiğiniz bolgedeki golgeleri ve tonlamaların belirginliğini ayarlar.
b)Menuden LAYER>NEW ADJUSTMENT LAYER>COLOR BALANCE secebilirsiniz yada pratik olarak Layer sekmesinden ()simgesine tıklayın ve buradan COLOR BALANCE'ı secin.
Şimdi vermek istediğiniz renge gore ayar cubukları ile oynayın. Shadows, Midtones ve Highlights şeklinde 3 bolum olduğuna da dikkat ediniz. Prewiev seceneğini aktif ederseniz yaptığınız değişiklikleri resim ustunde gorebilirsiniz. İşlemi bitirip Tamam dediğinizde. Bu şeklilde bir sonuca ulaşırız.

4.ADIM: Şimdi başka bir bolumu renklendirmek icin LAYER SEKMESİ'nde asıl resmin olduğu layera tıklıyoruz ve tekrar Q'ya basarak Quick Edit Moda geciyoruz. 2.ve 3. işlemi tekrarlıyoruz. Renklerimizi ayarlıyoruz.
ipucu.1: Eller, ayak ve yuz gibi deri rengine sahip yerleri secim yaparken birlikte secin. Ton yakalama icin kolaylık sağlayacaktır.
ipucu.2: Renklendirme sonunda fikriniz değişir ve bir onceki rengi değiştirmek isterseniz, sadece o rengi uyguladığınız layerı silin ve tekrar uygulayın.

Oğrenmeniz gereken teorik bilgi bu kadar.Renklendirme tekniği 3-4 işlemin tekrarından ibarettir.Renklendirme işlemi bittikten sonra dilerseniz IMAGE>ADJUST bolumundeki CURVES, LEVELS ve CHANNEL MIXER bolumlerindeki ayarlarla oynayarak resim uzerinde daha gercekci etkiler yakalayabilirsiniz.

Alıntı