Ofkenizi kontrol etmenin, durumu kabullenmenin ve toparlanmanın tuyoları…

Her kadın aldatılabilir. Fakat aldatmaya maruz kalmak sizin eksik olduğunuzu gostermez. Karşı tarafın durumla ilgili rahatsızlığını size durust olarak ifade edememesi ve başka yollara başvurması olarak değerlendirilir. Peki bu durumda nasıl davranmak gerekir?
Sevgiliniz tarafından ihanete uğradığınızda kendinizi sıkmayın. O an ağlamak istiyorsanız bunu doya doya yapın. Bazı duyguların acığa cıkması sizin rahatlamanızı ve daha sağlıklı duşunmenizi sağlar. O nedenle ağlamaktan utanmayın.

Kabullenmek
Aldatılmak her kadın icin acı vericidir. Fakat ne kadar zor olursa olsun durumu kabullenmeli ve ona gore davranmalısınız. Kendinize yas tutmak icin belli bir sure verin. Eğer acınızı tam zamanında yaşamazsanız bu daha buyuk problemler doğurabilir.

Ofke kontrolu
Kırıldınız, uzuldunuz, sinirlendiniz. Bunların hepsini ona soylemek ve konuşmak icin ofkenizin gecmesini bekleyin. Hemen bağırmak, sosyal medyada değişiklikler yapmak ve o anki sinirinizle aşırı tepki vermek sizi yanlış yollara sokabilir.

Sağlıklı beslenin
Aşk acısının ve ihanetin ardından kendinizi bırakmak yerine cok daha sağlıklı beslenmeye başlayın. Hayatınızın devam ettiğini unutmayın ve kendinizi iyi hissettirecek şeylere yonelin. Meditasyon ve egzersizlerden yardım alabilirsiniz.

Anlatırken dikkat edin
Başınıza gelen bu durumu en yakın arkadaşlarınızla paylaşmak cok doğal. Fakat her ayrıntıyı ve detayı bilmelerine gerek yok. Eğer gunun birinde barışmaya ve yolunuza kaldığınız yerden devam etmeye karar verirseniz, bu size donecek lafları kaldırmanız gerektiği anlamına gelir. Kararınız ne olursa olsun sizi yargılamayan birine durumu anlatmak en iyisi.

Uzman birinden yardım alın
Profesyonel birinden yardım almak bu surecte yapacağınız en doğru şey olacaktır. Kız arkadaşlarınıza cok guveniyor olabilirsiniz, fakat sizi bu konuda doğru yonlendiremeyebilirler. Psikolojik destek almak hem durumu kabullenmenizi hem de yolunuza nasıl devam edeceğinizi belirler.

Alışkanlıklara dikkat
Uzuntu ve sinirinizi sigara ve alkolden almayın. Durum sonrası daha mantıklı duşunmek ve ilerlemek icin daha once yapmadığınız yollara başvurmayın. Alkol bağımlısı olmak iyileşmenizi engellediği gibi geri kalan hayatınızı da mahveder.

Hobi edinin
İhanet sonrasında kendinizle başbaşa kalacağınız bircok zaman olacak. Bu zamanları iyi değerlendirmek ve hayattan zevk almanız icin hobi edinin. Orneğin’ sorf yapmaya başlayın, resim yapın, film izleyin ve vaktinizi mumkun olduğunca mutlu gecirmeye calışın.

Duzenli spor yapın
Her gun duzenli olarak spor yapmak daha sağlıklı duşunmenizi sağlar. Spor yapaken vucudunuz endorfin salgılar bu da kendinizi daha iyi ve guzel hissetmenize yardım eder.

Kaynak