Bazen oyle durumlarla karşılaşırsınız ki, hem vaktiniz yoktur ama aynı zamanda bir once de var olan sorunu cozmeniz gerekir. İşte bugun sizler icin boyle pratik bilgileri iceren bir yazı hazırladım. Bazılarını biliyor olabilirsiniz ama icleride eminim daha onceden bilmedikleriniz de olacaktır. Tum bu kucuk ipucları oyle her zaman kullanacağınız bilgiler değil ama en ihtiyacınız olduğu anda sizi kurtaracak tarzda bilgiler, emin olun !

1) Sert derili, sıkı ayakkabılarınız icin : Yapmanız gerekenler oldukca basit aslında. Once kalın bir yun corap giyiyorsunuz. Ardından ayakkabıyı giyip, ayakkabıya ve sıkan yerlerine sıcak hava gelecek şekilde fon makinesini tutuyorsunuz. Bir kac dakika 5-6 dakika sonra kapatıp, ayağınızdan cıkarmadan, ayakkabının soğumasını bekliyorsunuz. Eğer bu yeterli gelmezse bir kac defa aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

2) Yapışan sakızı cıkarmak icin : Burada ornek olarak saca yapışan sakız verilmiş olsa da, her turlu durumda yapışan sakızı cıkarmanın en kolay yolu buzmuş.

3) Parmakta iz bırakan yuzukler : Ne yazık ki bazı yuzukler takıp cıkardığınızda, parmağınızda yeşilimsi bir leke bırakır. Bunun onune gecmek icin, yuzuklerin ic bolumune şeffaf oje surmeyi denemek gerekiyormuş.

4) Kazaklarda oluşan tuyleri temizlemek icin : Kazaklarda ve montlarda zamanla oluşan tiftik tiftik goruntuyu bilirsiniz. İşte onları temizlemenin bir yontemiymiş bu. Ponza taşını uzerinde gezdirdiğimizde tuyler cıkıyormuş. Hic denemedim ama tiftik goruntuden de hoşlanmam. O yuzden kesinlikle deneyeceğim.

5) Pantolonu cizme icine sokabilmek icin : Ozellikle yağmurlu, camurlu gunlerde pantolon uzerine cizme giymeyi denemişsinizdir. İşte en duzgun şekilde nasıl yapmanız gerektiğini aşağıdaki resim gosteriyor.

6) Cizmeleri dolaba yerleştirmek : Benim gibi ayakkabılarına cok ozen gosteren biriyseniz, ayakkabılarınızı duzgun saklamaya calışırsınız. Cizmeler ise, en dikkat ettiklerimden. Kıvrılmalarından, bukulmelerinden hoşlanmıyorum. İşte bu yuzden buradaki cizmeleri saklama yontemi oldukca işimize yarayacaktır.

7) Cizmeleri dolaba yerleştirmek 2 : İşte bir onceki konuyla ilgili farklı bir yontem. Cizmelerine icine “makarna” olarak tabir edilen sungerimsi malzemelerden koyarsanız, eğilip, bukulmesini engellemiş olursunuz.

8) Pantolonu askılamak : Bir pantolonu, kayma ihtimali olmadan, profesyonelce asmanın yontemi işte aşağıdaki gibi.

9) Şalları dolaba yerleştirmek : İşte işinize yarayacak kucuk ipuclarından bir diğer daha. Herkesin elbet şalları ve fularları saklamak icin bir yontemi vardır ama benim icinde en pratik yolu aşağıdaki gibi askıya tek tek bağlamak.

10) Anahtarları ayırmak icin : Cok eğlenceli bir yontem ojeler ile anahtarları boyamak, aynı zamanda da anahtarları karıştırmanıza engel oluyor tabii.

Kaynak