Pamuklu cubuk ya da nam-ı diğer kulak temizleme cubuğu… Her ne kadar bu isimle bilinse de kullanılmaması gereken tek yer ic kulak temizliği diyor uzmanlar. Kulağı temizlerken iceride pamuk bırakma ve kulak kirini kulağın icine doğru itip, kulak zarına yapışmasına sebep olma ihtimali sebebiyle uzak durulması gerektiğini iletiyorlar. Ben de bu yuzden burada kulak cubuğu yerine pamuklu cubuk demeyi tercih ediyorum. Peki ama, ne icin kullanacağız? Bildiğiniz ya da bilmediğiniz, pek cok amac icin bu pamuklu cubukları kullanabilirsiniz.

En cok gece dışarı cıktığımda işime yarayan yontemden başlayayım. Gece cıktığınızda aldığınız o kucucuk canta icerisine parfum koyamazsınız. İşte bu yuzden bu pamuklu cubukların uclarına parfumden sıkıyorsunuz ve onları kucuk bir ağzı kapabilir poşetin icine koyuyorsunuz. Parfumunuzu tazelemek istediğinizde cıkarıp vucudunuza surmeniz yeterli.

Belki de pek coğunuzun bildiği bir şey icin daha kullanabiliriz. Sac kurutma makinesinin arka bolumunu bu pamuklu cubuklarla temizleyebilirsiniz.

Bunu yazarken fark ettim de, benimde en hoşlanmadığım şeylerden biri, bu takılan fermuarlar. Hele bir de olmadık yerde takılmıyorlar mı…! En kolay cozumunun pamuklu cubuğun ucuna biraz şampuan dokup, ilgili yere surmekmiş. Denenebilecek bir yontem..

Malumunuz doğru allık surmek, yada elmacık kemiklerini ortaya cıkarmak icin duzgun kontur cekmek gerekiyor. İşte bunda zorlananlar icin pamuklu kulak cubukları ile bir yontem. Elmacık kemiğinin tam altına yerleştirip yine pamuklu cubukla surmeniz gereken bolgeyi belirleyebilirsiniz.

Takma kirpik kullanıyorsanız yapıştırıcı surmenin onemini bilirsiniz. Fazla kacmamalı, ama az da olmamalı. İşte yapıştırıcıyı surerken kullanabileceğiniz en doğru arac bu cubuklar.

Maskara uygulamanız sırasında eğer kirpiklerinize bir miktar toz, transparan pudra surerseniz daha dolgun bir gorunum elde edersiniz. İşte bu pudrayı kirpiklere kulak cubuğu ile surebilirsiniz.

Biz zaten makyajın, manikur ve pedikurun pek cok aşamasında bu kulak cubuklarından yardım alıyoruz. Sadece belki de aklınıza gelmemiş olanları bir araya getirmeye calıştım. Umarım işinize yararlar.
Kaynak