Eskişehir'de boşanmak uzere olduğu eşinin saldırısına uğrayarak 15 yerinden bıcaklanan Oznur Sazlar'ı kurtaran işyeri calışanları o anları anlattı. Cocuğunun uyuduğu esnada cani koca H.S., eşine arkadan saldırarak cığlıkları duyulmasın diye banyoya soktu. Bu esnada bıcak darbelerini vuran H.S., banyonun kapısını kapmaya calışsa da yaralı kadın ayaklarıyla direnerek kapının kapanmasını engelledi. Cani kocanın bir anlık durgunluğundan faydalanıp, son gucuyle kendini dışarı atan kadın, bir yandan kanayan yerlerine elleriyle tampon yaparken bir yandan da yardım aradı. Kanlar icinde evinin yakınında bulunan bir tantuniciye sığınan Sazlar, buradaki calışalar tarafından korunarak dukkÂnın arka tarafına goturuldu. Calışanlar, Sazlar'ın vucudundaki kanayan bolgelere tampon uygulayarak kan kaybını engellemeye calıştı. Ardından 112 Acil Sağlık ekiplerine haber veren gencler, H.S.'nin tekrar saldırma ihtimaline karşı dukkÂn onunde bekledi.
“Kanayan yerlerine tampon yaptık sonra ambulansı cağırdık”
Olay gecesini anlatan Tantuni Ustası Sinan Ayaz, Oznur Sazları'ın kanlar icinde dukkÂna girdiğinde paniklediklerini belirterek, “Saat gece 00.30-01.00 gibiydi, ben tezgahta calışıyordum. Akşam kimse dışarıda olmadığında durgunluk vardı. Herkes erken evin gider. Bir baktım giriş kapısından Oznur hanım girdi, her tarafı kanlar icerisindeydi. Tabi ilk başta panikledik, ne oluyor ne bitiyor diye, ama ben hemen mudahale ettim. Sonra da arkadaşlarım yardıma geldi, arkaya doğru goturduk. Kanayan yerlerine tampon yaptık sonra ambulansı cağırdık. Yani gercekten yardım ettiğimize inanıyorum. Kotu bir durumdu gercekten. Elimizden geleni yaptık. İnşallah neticesinde adalet yerini bulur, suclular gereken cezayı alır” ifadelerini kullandı.
“Cezalar caydırıcı olsun, cezalar caydırıcı olmadığı icin inşalar suc işlemeye daha meyilli oluyor”
Ayaz, saldırıda bulunan kocanın ilk duruşmada serbest bırakılmasıyla ilgili de konuşarak, “Bırakılması cok enteresan. Sonucta ortada bir suc var, suclu var eksik olan adalet. O da sağ olsun toplumumuzun sağduyusu, vicdanlı ve merhametli bir şekilde davranması sonucu gereken yapılmış tekrar yakalama kararı cıkarılmış duyduğuma gore. İnşallah butun kadın arkadaşlarımız gereken adaleti gorur, kimse zulmetmez. Gercekten uzulduk suclunun dışarıda olmasında dolayı. Ama duyduğum haberlere gore yakalama kararı cıkarılmış. Gereken yapılsın, insanlar suc işleyip sonradan tekrar dışarıda gezip istediğini yapamasın. Cezalar caydırıcı olsun, cezalar caydırıcı olmadığı icin inşalar suc işlemeye daha meyilli oluyor” diye belirtti.
“Daha fazla kan kaybetmesin diye ayağını kemerle bağladım”
İşyerinde kurye olan Alparslan Enes ise, Sazlar'ın kan kaybını engellemek amacıyla kemerle ayağını bağladığını soyleyerek, “Oznur hanım geldiğinde her tarafı kan icindeydi ayağında kolunun altında, boynunda bıcak darbeler vardı. Daha fazla kan kaybetmesin diye ayağını kemerle bağladım daha sonra ambulansı aradık. Korktuk yani sonucta o bir anne, bir kadın sonucta uzulduk” şeklinde konuştu.
“Olunce mi her şey sonuca bağlanacak
Ayrıca Enes, “İnsanlar evlenebilir, ayrılabilir de yani bunlar cok doğal şeyler artık. Hani oldurmek, yaralamak anlamsız. Her şeyden evvel o insan bir defa. Serbest bırakılması normal geliyor artık, adalet yok bu ulkede. Ya olseydi o bayan? Olunce mi her şey sonuca bağlanacak. Olecek gidecek, evladı kalacak arkada. Uc gun ağlayacaklar ondan sonra herkes hayatına devam edecek” dedi.
Mustafa Kaplan - Burak Tekin
Kanlar icinde işyerine sığınan kadını boyle kurtardılar
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Kanlar icinde işyerine sığınan kadını boyle kurtardılar