Eşiniz evliliğinize tum uzuntu ve mutluluklarını dahil ediyor mu? İlişkinizi yuzeysel mi goruyor? Yoksa gercekten sizinle uzun ve mutlu bir gelecek mi planlıyor? Yanıtlar testimizde...

1- Eşinize bir sağlık veya aile sorununuzu anlattığınızda, o...

a) ...butun dikkatiyle sizi dinler cozum bulmanıza yardım eder.
b) ...daha sonra konuşmaya soz verip, bunu asla yapmaz.
c) ...sizi neşelendirmeye calışıp, konuyu değiştirir.

2- Bayram ziyaretleri ve duğunler gibi ozel gunlerde eşinizin tavrı nasıldır, ziyaretlerde sizin akrabalarnıza da gidilir mi?

a) Bazen. Ama bayram ziyaretlerinden bahsettiğiniz anda hÂl burun kıvırır.
b) Evet. Girmeniz gereken her yerde size mutlulukla eşlik eder.
c) Hayır. Onu davet ettiğiniz icin teşekkur eder ancak gitmemek icin bir bahane bulur.

3- Onu tanıdıktan sonra ozel hayatıyla ilgili size adım adım acılmaya başladı mı?

a) Hayır. Gecmişiyle ilgili sorular sorduğunuzda canı sıkılır, konuyu kapatmaya calışır.
b) Evet, pek cok sırrını art arda anlatır.
c) Bazı ozel şeylerini anlatsa da, eski sevgililer gibi bazı konular onun icin hÂl bir tabu.

4-Eşiniz utandığı yanlarını sizinle paylaşır mı?

a) Her insan gibi onun da zayıf noktaları var ama asla anlatmaz.
b) Bazen anlatır ama yalnızca eğer siz de olaylara şahit olduysanız.
c) Her zaman. Cirkin cocukluk fotoğraflarından mutlulukla hatırlamadığı bazı universite anılarına kadar, her şeyi size cekinmeden anlatır.

5- Size en cok soylediği cumle soylediği cumle hangisi?

a) "Seni cok seviyorum."
b) "Seninle beraberken kendimi cok iyi hissediyorum."
c) "Sen cok guzel bir kadınsın."

6- Kendinizi hangi Hollywood ciftine benzetiyorsunuz?

a) 'Six Feet Under' filmindeki Brenda ve Nate'e. Sıcak bir beraberliğiniz var ancak birbirinizden sakladığınız bir suru de şey var.
b) 'Friends' filmindeki Monica ve Chandler'a... Birbirinizden sakladığınız en ufak bir sır yok.
c) 'Dawson's Creek' filmindeki Joey ve Dawson'a. Birbirinize yakınsınız ama aranızda hÂl aşmanız gereken ufak tefek bariyerler var.

7- Eşinize iki arkadaşınızın nişanlandığını anlatıyorsunuz. Nasıl davranır?

a) Gulumseyerek duğunlerini sabırsızlıkla beklediğini soyler.
b) Sandalyesinde kıpırdamaya ve parmaklarını cıtırdatmaya başlar.
c) "İyi" der, konuyu değiştirir.

8- Yakın arkadaşınızla paylaşmadığınız sırları birbirinizle paylaşıyor musunuz?

a) Her zaman.
b) Bazen.
c) Asla.

9- sizinle bir 'gelecek planı' sozunden ne anlar?
a) Hafta sonu ozel bir plan.
b) Evlilik, cocuklar, beraber yaşam.
c) 2006'nın yılbaşı programı.

Puanlama
1. a-2 b-0 c-1
2. a-1 b-2 c-0
3. a-0 b-2 c-1
4. a-0 b-1 c-2
5. a-2 b-1 c-0
6. a-0 b-2 c-1
7. a-2 b-0 c-1
8. a-2 b-1 c-0
9. a-0 b-2 c-1

15 puan ve ustu
Bir samimiyet prensiyle birliktesiniz. Size kendini maskesiz gostermekten kacınmıyor. Gecmişle ilgili karanlık anlarını da, sizinle birlikte gelecek planlarını da, her şeyi sizinle acık acık tartışabilir. Eşiniz sizinle ilgili her şeyi oğrenmeye ac. Yuzeysel bir beraberlik aramıyor, ailenizin ozel gunleri ve ihtiyacınız olduğu her an yanınızda olmak istiyor.

7-14 puan arası
Eşiniz size yakınlaşmak istediğini gosterdi, ama hÂl acmaya hazır olmadığı konular var. Yalnız olduğunuz ve dikkatini dağıtan hicbir şeyin olmadığı bir zaman secin. Orneğin, şakacı bir tonla, onun ne kadar gizemli olduğunu bildiğinizi ancak en cılgın uc anısını merak ettiğinizi soyleyin. Sonra konuyu daha da ilerletip, sırlarını sorgulayın. Yapmanız gereken şey, ona zarf atıp, konuşmasını sağlamaktır.

6 puan ve altı
Eşiniz size son derece sıcak gelse de, bu gizemli adam sizi kendine fazla yanaştırmıyor ne yazık ki. Kendi sırlarınızı, olumlu ve olumsuz ozel anlarınızı anlatın. Bunu sizden gorurse, aynı şeyi yaptığında onu yargılamayacağınızdan emin olacak ve rahatlayacaktır. Tum bu cabaların sonunda hÂl kapalı bir kutu gibi davranıyorsa ne mi yapılmalı? Psikologlara gore, eğer bir erkek size 6 ay-1 sene icinde acılmıyorsa, bunu asla yapmayacak demektir.