Yaz geldiğine ve bizler gerek renkler gerekse kıyafetler ile yaza ayak uydurmaya başladığımıza gore değişim başlamış demektir. Yaza boyle bakıyorum ben, değişim zamanı, yenilenme zamanı. Tıpkı cildimiz ve saclarımız gibi, kıyafetlerimiz, aksesuarlarımız da yenilenme ihtiyacı hissediyor. Bugunku değişim ve yenilenme konumuz ise cantalarımız. Hep soyluyorum, değişen modaya, değişen renk trendlerine değişen aksesuar trendlerine ayak uydurmak icin illa satın almanız gerekmiyor. Biraz yaratıcılığı kullanarak cantaları kucuk dokunuşlar ile yenilemek, farklı bir goruntu katmak mumkun. İşte, pratik canta susleme yontemleri…

1- Eşarp ile canta susleme : En kolay ve eğlenceli yontemlerden biridir eşarp kullanarak canta susleme. Canta saplarına eşarp dolayarak, duz renk cantanıza biraz eğlence ve başka renkler katabilirsiniz. Bu noktada eğer canta sapları uzunsa iki tane eşarba ihtiyac olabilir veya kısa ise eşarbı eşit iki parcaya bolmeniz gerekebilir. Eşarbı dolamaya başlamadan once, bir sapın dibine eşarbı duğumleyin ki acılmasın.

2- Bandana ile canta susleme : Bandana ozellikle yaz aylarının en trend aksesuarlarından biri. Fonksiyonel kullanımı, tercih sebebi yapıyor genellikle. İşte bir bandana ile cantanıza farklılık katmakta mumkun. Bir bandanayı cantaya 3 farklı bağlama yontemi

3- Canta sapını değiştirme : Canta susleme konusunda yapabileceklerinizden biri canta saplarını değiştirmektir. Bunun icin onceki sayfalarda olduğu gibi eşarp ve bandanaları kullanabileceğiniz gibi, sapları cıkararak bambaşka bir şey koyabilirsiniz yerine. Eğer cantanızın sapı veya askısı cıkıyorsa yerine, kendinize uygun renkte kurdele takabilirsiniz. Bu noktada kurdelenin sağlamlığı acısından, ya bir kac kat duğum atın canta bağlama noktasına veya dikin. Kurdele, eğer cantanız buyukse ve genelde icini dolduruyorsanız, cantayı taşımayabilir (kucuk cantalara bu yontemi uygulamakta fayda var) Bu yuzden ya bir kac kat kurdele kullanın veya cantanın kendi sapını veya askısını kurdele ile kaplayarak suslemeyi deneyin derim.

4- Canta askısı susleme : İşte, size bir onceki sayfada bahsettiğim gibi, askı tamamen cıkarılmamış. Bunun yerine, cantanın kendi askısı uzerinde susleme yapılmış. Eğer susleme ile uğraşamam diyorsanız, diğer bir pratik alternatif, fotoğraf makinesi cantaları icin tasarlanan, değişik askılar ile kendi cantanızın askısını değiştirmek olabilir

5- Buzgulu canta susleme : Buzgulu cantaları işte tamda buradaki susleme fikri sebebiyle cok seviyorum. Askıları dışında, buzmeye yarayan ipini cıkarıp, yerine pek cok şey kullanabilirsiniz, mesela fular, mesela yukarıdaki gibi renk renk ayakkabı bağcığı. Ben uzun fularlarımı kullanıyorum ancak buda oldukca eğlenceli bir fikir ve zahmetsiz. Yapmanız gereken, renk renk ayakkabı bağcığı almak ve once deliklerinden sonra, kilitleme tokasından gecirmek. İşte, canta hazır!

6- Canta susleme malzemeleri : Cantaya ceşitli desenler, puskuller, harfler veya şekiller yapıştırmakta canta suslemenin bir başka yolu elbette. Ozellikle hobi mağazalarında bulacağınız kendinden yapışkanlı urunlerde cok daha kolay canta suslemek mumkun. Benim onerim, yaz trendlerine ayak uydurmak adına, cantanızın uzerine harflerle mesaj icerikli bir kelime veya soz yazmak olabilir.

7- Zincirler ile canta susleme : Hep fular vb malzemeler ile canta suslemeden bahsettiğimi fark ederek bu orneği sizlerle paylaşmak istedim. Canta sapını zincirle kaplamışlar. Bunun icin eski bir zincir kolye kullanılmış. Canta sapları kolay cıkarılabilir model olduğundan, cıkarılarak, zincirlerin icerisinden gecirilmiş ve takılmış. Sonrasında da ortaya aşağıdaki gibi bir goruntu cıkmış.

Kaynak