Hamilelik fiziksel değişikliklerle, duygusal iniş cıkışlarla dolu bir donem. Bu zor donemi daha kolay gecirmek ve bebek bakımı hakkında uzmanlardan bilgi almak icin Memorial Doğuma Hazırlık Kursu'na ucretsiz olarak katılabilirsiniz.

Bir kadının hayatında yaşadığı en keyifli ancak bir o kadar zorlu donemlerden biri hamilelik. 9 ay boyunca fiziksel değişikliklerle, duygusal iniş cıkışlarla dolu bu donem, kadınlar icin yepyeni bir hayatın kapısını aralıyor. Anne ve baba adaylarının yeni hayatına kolayca alışması, stres ve endişelerden uzak bir hamilelik gecirmesi icin Memorial kurslar duzenliyor. Doğuma Hazırlık Kursu 5 hafta suruyor, anne ve babalar ucretsiz olarak katılabiliyor.

Uzman doktorların eğitim verdiği kursta, anne baba adayları merak ettikleri soruları da uzmanlara bire bir sorabiliyor. Memorial Doğuma Hazırlık Kursu, Memorial Şişli ve Ataşehir Hastaneleri’nde 5 Şubat 2015 Perşembe gunu başlıyor.

Memorial Doğuma Hazırlık Kursu'nda neler oğrenebilirsiniz?
1. Hafta
Vucutta yaşanacak değişikler ve bebek sahibi olma surecini riske atacak durumlar hamileliğin ilk gunlerinde en merak edilen konuların başında geliyor. Bu nedenle kursun ilk haftası da gebelikte yaşanacak fizyolojik değişiklikler ve risk oluşturabilecek durumlar anlatılıyor. Ayrıca gebelikte ortaya cıkabilecek ağız ve diş sağlığı problemleri ile tedavileri hakkında da bilgi veriliyor. Gebelik beslenmesi hakkında bilinmesi gerekenler ise beslenme ve diyet uzmanları tarafından annen adaylarına aktarılıyor.

2. Hafta
Hamileliğin ilerleyen donemlerinde gelişen bel ve boyun ağrıları, anne adaylarını zorlayabiliyor. Kursun ikinci haftasında, gebelik boyunca yaşanabilecek duruş ve yuruyuş bozukluklarına karşı yapılması gereken gebelik egzersizleri anlatılıyor. Egzersiz programına ek olarak, anne karnındaki bebeğin gelişimi, takibi ve bu surecte yapılması gereken testler de kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından anne baba adayları ile paylaşılıyor.

3. Hafta
Doğum yonteminin secimi, anne adayının en merak ettiği konuların başında geliyor. Kursun ucuncu haftasında da kadın hastalıkları ve doğum uzmanları bu konuya acıklık getiriyor. İdeal doğum yontemleri, gebelik ve sonrasında ortaya cıkabilecek psikolojik problemler ve tedavi yontemleri hakkında bilgi verilirken, anestezi doktoru da doğum ağrısını azaltıcı yontemleri katılımcılara anlatıyor.

4. ve 5. Hafta
Eğitimin son iki haftasında erken doğum durumunda alınabilecek tedbirler, bebek doğduktan sonraki surecte yenidoğan sağlığı, bebeğin beslenmesi, anne sutu ve emzirmenin onemi, bebeklik ve cocukluk donemi aşıları ile bebeğin banyosu, gobek bağı bakımı ve masajı gibi bebek bakımı ile ilgili pratik bilgiler anlatılıyor. Gebelik suresince oluşabilecek cilt sorunları ve tedavi yontemleri de bu eğitimlerin onemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Ayrıca ilk zamanlar bebekle ebeveyn arasında doğru iletişim kurma yontemleri de cocuk ve ergen psikolojisi uzmanları ve pedagoglar tarafından ebeveynlerle paylaşılıyor.


Gunluk Gazeteler
__________________