Erkeklerin bir kadından asla duymak istemeyecekleri bazı sozler vardır. Tıpkı "Alışverişe gidelim" gibi. Sırf siz istediniz diye butun gun anlamadıkları bir dunyanın esiri olmak istemezler cunku... İyisi mi onlarla diyalog kurmaya calışırken neler soylememeniz gerektiği konusunda biraz bilgi edinin.
1- Duşunuyordum da...
Eğer kadın "Duşunuyordum da" diye başlayan bir cumle kurarsa, ortada gercekten ciddi bir durum var demektir. Size bir evlilik konusu acabilir ya da ayrılmaktan bahsedecek olabilir. Bunun başka versiyonları da vardır; "Beni nicin seviyorsun?" gibi... Bir kadın bu sozle konuya girerse, erkeğin kurtulabileceği ya da kendini haklı cıkarabileceği pek bir şey kalmaz. Onemli olan uste cıkmaktır ve kadın bunu her daim başarır.
2- Adam ol!
Bir erkek icin erkekliğinin sorgulanması son derece kırıcıdır. Bir kadın erkeğe bu cumleyi sarf ettiğinde, karşılaşacağı her turlu sozlu saldırıya hazırlıklı olmalıdır.
3- Ailem seninle tanışmak istiyor.
Bunun anlamı, "Artık ilişkimizde ciddi bir adım atmamızın zamanı geldi"dir. Bunu birlikte cıktığınız bir yemekten donerken onu eve cağırarak spontane hale getirebilecekken, gelecek planları konusunda onu endişelendirirsiniz. Kendi duyguları ve sizin sadakatiniz konusunda guvensizlikleri surerken "Ailemle tanışacaksın" demeniz gercekten korkutucu olur.
4- Başım ağrıyor
Bunun anlamı akşam hicbir aksiyon olmayacağıdır. Bu sozu duymaktan gercekten nefret ederler, ama karşılarındaki gercekten yorgunsa ısrar etmekten vazgecerler.
5- Ne duşunuyorsun?
En kilit sorudur. Gerci butun kadınlar, karşılarında boş boş bakan ve derin duşuncelere daldığı her halinden belli olan erkeklere ister istemez "Ne duşunuyorsun" diye soruverirler. Ancak bu hareket cok yanlıştır ve size karşı tum sempatisini yitirmesine neden olabilecek kadar ağır sonuclara yol acabilir.
6- Beni cekici buluyor musun?
Kendimiz ve dış gorunuşumuzden rahatsız olduğumuz zaman bu soruyu hemen partnerimize sorarız. Amacımız "Evet" cevabını almaktır. Ancak bu karşı taraf icin hic de kolay olmayan bir soru... "Evet" dese "Neden belli etmiyorsun" diye karşılık verir, "Hayır" dese "Kesin aldatıyor" paranoyasına kapılırız cunku... Eğer karşımızdakinin duşuncelerine saygı duyuyorsak, bu soruyu daha yumuşak şekilde sorabiliriz. Mesela "Ustumdeki jean guzel mi?"
7- Bende bir farklılık goruyor musun?
Dunyanın neresine giderseniz gidin kadınlar bu soruyu erkeklere sorarlar. Neden? Bizdeki hicbir değişikliğin farkına varmazlar da ondan. Bu tarz şeyler onların ilgi alanında değildir. Ozellikle sacınızı kestirdiğinizde fark etmemesi, ilerde de fark etmeyeceği anlamına gelmez. Biraz sabır...
8- Arkadaşım hamile (ya da nişanlandı)
Bir erkek icin yeterince manidar... Cunku eğer en yakın arkadaşınız hamileyse ya da nişanlandıysa sıra otomatik olarak size gelmiş demektir. Bu erkeğin huzurunu kacıran bir durumdur. Haliyle partnerinizin bu cumleden hoşlanmasını gerektiren tek bir nokta bile yok.
9- Konuşmamız gerek...
Herkes bilir ki bu, ciddi donum noktalarından once sarf edilen bir cumledir. Sizden ayrılacak mı yoksa başka bir sorunu mu dile getirecek, erkek, karşısındaki kadın konuşana kadar bunu anlayamaz. Gun icinde "Seninle konuşmam gerek" cumlesini duyan bir erkek, akşama kadar boncuk boncuk ter doker. Sizin boyle bir cumle kurmanıza fırsat vermemesini umut ediyoruz.
10- Eski sevgilim...
Kadınlar eski erkek arkadaşlarını konunun bir parcası yapmaktan ozellikle kacınırlar. Ancak bazen spontane olarak ağızdan bu sozcukler dokulebilir. Aman ha! Kimseyle yeni sevgilinizi kıyaslamayın.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Erkeklere bunları sakın soylemeyin
-
13-09-2019, 17:39:58