bu gozluklerin arkasından dunya cok değişken olabiliyor.
...
gecenlerde aldığım o cok guzel mavi bardağım, benim icin artık pembe idi. ta ki kırılana kadar.. kırıldıktan sonra parcaları birden simsiyah oluverdi. sanırım en cok rengini kaybetmesine uzuldum.benimle olmasından mutluydum, eminim o da mutlu idi
...
yolda yururken bana bakan o guzel cocuğun gozlerine baktığımda farkettim ki beni cağırıyor. yanına gittim. gozlerine baktım iyice. gulumsedi ve duşen biberonunu anlattı. zavallıcığın annesi az ilerde imiş ve farketmemiş. hemen biberonunu duştuğu yerden aldımi temizleyip ağzına verdim. bana cok teşekkur etti sevimli şey. icim kıpır kıpır oldu. yanındanayrılırken farkettim ki, daha konuşamıyor (bu kısma beyaz diyelim)
...
bu kitabı bir defa daha okumalıyım. kahraman sanki bendim. duyguları onu ne kadar da sarmıştı. ama kimse anlamıyordu. işse iş.. duygusal olmanın nesi yanlış? sonucta doğru olanı yaptı ve herşey duzeldi.. neden kimse neticeye bakmıyor? (bu kısma yeşil diyorum)
...
gozlerimin icine bak.. konuşmak istemediğini biliyorum. soylemekten hoşlanmadığın ya da cekindiğin şeyler olduğunu da biliyorum. sadece gozlerime bak yeter.. seni anlamam icin bu yeterli.. (mavi)
...
eğer gitmek istiyorsan bunu anlarım. ama gidişinde benim icin kayıp varsa, haklı haykırışlarımı dinlemek icin beklemelisin.(bu kısma gecelerden daha siyah demeliyim)
...
gelişinde benim icin vaad ettiğin her ne ise, benim kendim icin planladığımdan daha aşağısıyla gelme.. duygusal olarak senden daha guclu, bedensel olarak daha zayıfım. eğer hayatta sağlam durmamız gerekiyorsa benim zayıf tarafımı tamamla.. sana guveneyim. (burası pembe)
...
eğer sadece herhangi biriysem.. sakın yaklaşayım deme.. (mor.. mor... mor)
...
eğer hayatımda isen bundan sonra yalnızca sen ve ben var olabiliriz. (sonsuza dek kırmızı)
...
yapabileceğim şeylerin farkında olmak ne dehşet verici.. sadece bir kac hareketimle dunyayı değiştirebilirim. sen de farket.. neler yapabileceğimi asla tahmin edemezsin. eğer guzel bir şeyler gormek istiyorsan kenara cekil ve fırca darbelerimle değiştirdiğim bu dunyayı izlemenin keyfini cıkar. (sarı diyelim)
...
ama şunu sakın unutma.. butun bunları yapabilmek icin ihtiyacım olan tek şey sende.. onu bulmadan benim cennetime giremezsin..
...
işin kotusu, duyduğuma gore cennet tek başına cok sıkıcı olabiliyormuş