Aşkınız "HAYATTA" mı?!!!

Birbirlerini severek evlenenler, sevgilerini omur boyu surdureceklerine dair soz verir, yemin ederler.Fakat romantizm devri bittikten sonra yavaş yavaş taşlar yerinden oynar. Muhabbet gulleri solmaya, aşk masalı bitmeye yuz tutar. "Bize neler oluyor? Acaba evlilik sevgi buyusunu bozuyor mu?" sızlanmaları başlar.

Halbuki sevginin buyusunu bozan evlilik değildir. Sevdiklerini elde edenler, evlendikten sonra birbirlerine yeterli ilgiyi gostermiyorlar. Daha once sevdiği icin uykusuz kalan gozler, onu gormuyor. Sahip olmak icin plan yapanlar, sevdiğinin yanında olduğunun farkına bile varmıyor.

Narin sevgi ciceğinin ilgisizlikten sararıp solacağı unutuluyor. "Ben zaten onu seviyorum" duşuncesiyle ilgisiz davranmanın sevgi buyusunu bozacağı dikkate alınmıyor. Erkek, işten gelir gelmez, "Off! Cok yoruldum." diyerek hemen TV'nin duğmesine dokunuyor. Oysa once eşinin gunun nasıl gectiğini, ayakustu de olsa sormalıdır. Bu davranış kadında "eşimin ilk ilgi alanı ben olduğuma gore demek ki, beni cok seviyor" duygusu uyandırır.

Eşi tarafından ilgi gormeyip ihmal edilen kadın kendisini ev işine verir. Gozu sadece işini gorur. Bazı erkek de kadının maddi ihtiyacını karşılamakla onunla ilgilendiğini sanır. Elbette her dakika aşk destanı yazılmaz. Ama sevgi dolu bir bakış, bazen hoş bir guluş, bir ciceği sunuş, ya da şefkatle yaklaşıp sıkıntısını paylaşmak, gun ortasında sadece "seni seviyorum" mesajını atmak...

Veya tek kelimeyle "sesini duymak istedim" sozcuğu iletmek ilgiyi canlı tutan kucuk davranışlardır. İlgi, evliliğin bakımını yapan, onu onaran ve eşleri birbirine bağlayan gonul bağıdır.

Kadının da eşini kapıda karşılaması eşine "seni cok seviyor ve ozluyorum" mesajını verir. Şayet eşler, calışıyor ve eve birlikte donuyorlarsa erkek, "ben erkeğim" duşuncesiyle TV'nin karşısına gecip ayaklarını uzatmamalıdır. İş yapmasa bile mutfağa seğirten eşinin yanına uğraması kadının tum yorgunluğunu giderir.

Cunku sevgi ışık gibidir. Sevgi ışığının surekli yanması icin ilgi duğmesini acmak gerek. İcabında eskiyen ampullerle ilgilenerek ışığın artması sağlanmalıdır. Yoksa ilgisizlik o sevgi ışığını zamanla sordurebilir.