Candice Swanepoel hayata bakışını, projelerini ve elbette guzellik sırlarını HT Pazar’a anlattı

Dunyanın her yerinden milyonlarca hayranı olan, moda dergilerinin peşinden koştuğu Candice Swanepoel tam bir ciftlik cocuğu... Victoria’s Secret meleği olarak şaşalı bir hayatın icinde gibi gorunse de soluğu hep doğada alıyor. Biotherm’in yuzu olan unlu model, su kaynaklarının tukenmemesi icin bir proje yurutuyor.

Cocukluğu Guney Afrika’da muhteşem bir doğanın icinde hayvanlarla cevrili bir ciftlikte gecmiş. 15 yaşında keşfedilince bambaşka bir hayatın kapısı aralanmış ona. Candice Swanepoel, modellik kariyerine başladıktan sonra reklam filmleri ve moda cekimlerinde dikkatleri uzerine cekti. Victoria’s Secret’ın meleklerinden biri olup moda şovlarının vazgecilmezi oldu. 5 yıl once İstanbul’a geldiğinde tanışmıştık. Cok dingin ve cok guzeldi. 22 yaşında ama cok aklı başındaydı. Yıllar icinde kat ettiği yolu, geldiği noktayı sadece guzelliğine borclu değil. Ciftlikte buyuyen her cocuk gibi ozgur ruhuna, sağduyusuna, dingin ama pozitif enerjisine...

Unlu model şimdilerde Biotherm’in marka yuzu. Doğayı, hayvanları oldukca seven guzel model, tempolu bir hayatın icerisinde planlı ve emin adımlarla yol alıyor. Instagram’da 5.7 milyon takipcisi var. Takipcilerine “Kucuk ordum” diyor. Sosyal medyada paylaşımlarının bir kısmı da doğayla ilgili sosyal sorumluluk projeleri. Ve tek amacı bu paylaşımların takipcilerinde de farkındalık yaratması. Guzel modelle kariyerini, hayatını ve guzellik tuyolarını konuştuk.

Dunyanın gozu uzerinde bir model olmak cok mu zor?
Şu aralar benimsediğim oncelikli duşunce, hayatı cok da ciddiye almamak uzerine kurulu. Ailemin aşıladığı en onemli değer ise hicbir zaman inandığın şeylerden vazgecmemek.

Guney Afrika’dan geliyorsunuz. Orada nasıl bir hayatınız vardı, cocukluğunuz nasıl gecti?
Kucukluğumde epey ozgur ruhlu bir cocuktum. Guney Afrika’da buyumek hayatımda cok onemli bir rol oynadı. Muthiş bir doğanın icerisinde, hayvanlarla cevrili bir ciftlikte buyudum. Afrika yaşamak icin olağanustu bir yer. Anılarım nereye gidersem gideyim benimle beraber geliyor.

Kariyeriniz icin en onemli yer neresi, nerede keşfedildiniz?
17 yaşında Brezilya’da keşfedildim. Orada eşsiz bir kultur, doğa ve enerji var. Dinlenmek icin sık sık Brezilya’ya gidiyorum.

Bu kadar seyahatin arasında kendinize nasıl zaman ayırabiliyorsunuz?
Zamanlama cok basit bir şey gibi gozukse de aslında cok zor. Bir model olarak her zaman dakik olmalıyım. Diğer yandan da ozel hayatımı ve iş hayatımı duzenli tutmalı ve egzersiz icin zaman bulmalıyım. Aslında her şey kendin icin neyin oncelikli olduğuyla alakalı.

Zamandan tasarruf etmek icin verebileceğiniz ipucları var mı?
Planlı olmak cok onemli. Her zaman bir sonraki adımımı duşunurum. Onceliklerimi bir kÂğıda yazarım ve işlerimi zamanında bitirmeye ozen gosteririm. Bu sayede hic bir zaman bunalmam. n Artık şehirli bir kadın olduğunuza gore hayatınız daha mı yoğun? Yoğun bir hayatımın olması tamamen benim secimlerimle alakalı. Evet, cok dinamik bir hayatım var.

‘5.7 milyon takipciden oluşan kucuk ordum var’

Sosyal medya artık gunluk rutinimizin olmazsa olmazı. Sizin dijital platformlarla aranız nasıl? Vakit ayırabiliyor musunuz?
Instagram’da 5.7 milyon takipciden oluşan kucuk bir ordum var. Takipcilerimi; profesyonel hayatımı, işimi ve sanatımı gostermek icin cok onemsiyorum. Aynı zamanda ozel hayatımla ilgili de paylaşımlar yapıyorum. Gunluk hayatımda oldukca normal bir kızım. Paylaştığım ozel resimlerin coğu genelde sosyal sorumluk projeleri hakkında oluyor. Doğayı korumaya cok onem veriyorum ve bunu insanlara benimsetmeyi arzuluyorum. Bu yuzden Biotherm Water Lovers ile bir işbirliği icerisinde olmak beni cok heyecanlandırıyor.

Kendinizi hÂl doğaya yakın hissediyor musunuz?
Doğanın icinde olmak benim icin bir bağımlılık. Ciftliğimiz bana bir oyun alanı ve bir cennetti. Seyahet ederken hÂl bu ozgurluğu arıyorum.

‘Artık uyanmamız lazım!’

Doğasever biri olarak gunumuzun en buyuk sorunlarından biri olan susuzlukla ilgili neler duşunuyorsunuz?
Gittiğim her yerde ve ozellikle kendi evimde suyu dikkatli kullanma konusunda oldukca duyarlı hale geldim. İnsanlar ne yazık ki her şeyi israf ediyor. Musluğu asla acık bırakmam, kısa duşlar almaya calışırım. Elektriği az kullanmaya ozen gosteririm. Kimse mukemmel değildir ama herkes biraz caba gosterse dunya cok daha guzel bir yer haline gelebilir. Bence insanlar suyun korunması hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Bu yuzden endişelenmiyorlar. Oysa artık uyanmamız lazım!

“Deniz ile ozel bir bağım var” diyebilir misiniz?
Su benim icin yalnızca ruhani bir şey değil, aynı zamanda enerjimi temizleyen bir şey. Belki biraz hayalperest olabilirim ama bu benim icten gelerek hissettiğim bir şey.

‘Guzellik anlayışım doğallık’

Yeni bir marka işbirliğiniz var.
Okyanusa karşı duyduğum sevgi dolayısıyla Biotherm’i kendimle ozdeşleştiriyorum. Ayrıca doğal guzelliğe verdikleri onem de beni cok etkiliyor. Cunku guzellik anlayışımın ozunde yatan temel unsur doğallık.

Candice’in guzellik sırları

Guzelliği nasıl tanımlarsınız?
Benim icin guzellik ic ve dış guzelliğin ahenk icinde olmasıdır. Ozguven ve doğallık guzelliğin en guzel yansımalarıdır.

Gunluk guzellik alışkanlıklarınız ne kadar onemli?
Guzellik rutini benim icin yemek yemek ve spor yapmak kadar onemli. Bir suru kişi cildimizin tıpkı akciğer ve kalp gibi bir organ olduğunu fark etmiyor. Bu yuzden cildimize bakmak guzel gorunmekten oteye gecmeli ve sağlıklı yaşamın onemli bir parcası olmalı.

Spordan once ve sonra guzellik rutininiz nedir?
Spor yaparken cildimin hava almasına cok onem veririm. Asla makyajlı bir şekilde spor yapmam ve antrenmandan hemen sonra ilk işim duşa girmektir. Cay ağacı yağı ve yeşil cay ozlu temizleyici ile cildimi temizler, ardından gul suyu ile ferahlık sağlarım. Vucut nemlendirme ve guneş kremimi de surdukten sonra işim bitmiş demektir.

Olmazsa olmaz cilt bakım urunleriniz var mı?
Greyfurt yağı, jojoba yağı ve gul yağı gibi doğal urunleri kullanmayı seviyorum. Yerel marketlerden satın aldığım yuzde 100 organik hindistancevizi yağını her zaman yanımda bulundururum.

Gunluk yaşantınızda makyaj yapıyor musunuz yoksa genelde makyajsız olmayı mı seversiniz?
Gunluk hayatımda doğal olmayı seviyorum. Beni genelde maskara, goz altı kapatıcısı ve belki kremsi bir allık ile gorursunuz.

Peki gunluk hayatınızda saclarınızı nasıl kullanırsınız?
Calışmadığım zamanlarda doğal sacımı kullanıyorum. Yani saclarımı yıkıyorum ve nemlendiriyorum. Nemlendirici olarak saclarımın uclarına argan yağı veya gul yağı suruyorum. Kurumaları icin de acık bırakıyorum.

Kendinize uyguladığınız guneş bakım formulleriniz var mı, bize biraz tuyolar verebilir misiniz?
Guneş kremi her gun kullanılması gereken cok onemli bir urun. Ne yazık ki ben guneşe bayılıyorum! Bu yuzden de her an guneşleniyorum. Ama elbette her zaman 50 SPF korumalı kremleri goğsumde ve yuzumde kullanıyorum.

‘Modeller atletlere cok benziyor’

Modern ve guclu kadınlar hakkındaki vizyonunuz nedir?
En onemlisi kendini guclu, sağlıklı ve iyi hissetmek. Modeller atletlere cok benziyor. 9 yıldır aynı antrenor ile calışıyorum. Uzun zamandır duygularımı dışa vurmak icin boks yapıyorum. Yani sakın benimle uğraşmayın! Bir kadın olarak boks yaparken kendimi cok guclu hissediyorum. Bence her kadın bu sporu denemeli. Sağlıklı yaşam gun gectikce benim icin onem kazanıyor. Yoga ile beraber vucuduma saygı gostermeyi oğrendim. Bu yuzden yediklerime ve cildim icin kullandığım urunlere oldukca dikkat ediyorum. Eğer vucudunuza iyi davranırsanız bunun karşılığını kesinlikle alırsınız.

Fitness alışkanlıklarınız neler?
Okuldayken cok atletik bir cocuktum ve bale yapmaya bayılırdım. İlk buyuk gosterimden sonra antrenorum bendeki potansiyeli fark etti. Egzersiz yapmaya başladım. Daha cok boks ve guc antrenmanlarına odaklandım ve bu bende bir bağımlılık haline geldi. Antrenmanlarım cok ceşitlidir. Şu an pilates, yoga ve meditasyon yapıyorum. Yeni yeni sorf yapmaya başladım. Terazi burcuyum. Burcumun en belirleyici ozelliği denge. Ben de işim, ozel hayatım arasında sağlıklı ve guclu kalmaya calışarak dengemi korumaya calışıyorum.

Yemekle aranız nasıl? Favoriniz olan bir yemek tarifiniz var mı?
Vaktim olduğunda evde yemek yapmayı cok seviyorum ancak zaman bulmak cok zor oluyor. Yediklerimin icerisinde neler olduğunu bilmek benim icin onemli. Besinlerimi cok basit tutuyorum. Izgara balık, sebzeler ve lezzetli salatalar benim vazgecilmezlerim arasında. Badem sutumu ve granolamı ise kendim yapıyorum.
Kaynak