Facebookta arkadaş onerme nasıl yapılır

Facebookta daha onceden arkadaş onerebiliyordunuz. Ancak artık bu kaldırıldı.

Ama Facebook hesabınıza girdiğiniz zaman sizin icin Onerilen insanları ya da Sayfaları gorebilirsiniz. Oneriler ana sayfada, yeni kullanıcı tanıtım turunda, Arkadaşlar sayfasında ve sitenin cevresindeki reklam alanında gosterilebilir. Daha fazla Oneri gormek icin, “Tumunu Gor bağlantısına tıklamanız gerekir.

Oneriler, hem Facebooktaki onaylı arkadaşlarınızla tekrar iletişime gecmeniz, hem de tanıyor olabileceğiniz kişileri ve Facebook Sayfalarını size gostermek icin onerilerde bulunur.

Facebook, parcası olduğunuz ağlar, ortak arkadaşlarınız, iş ve eğitim bilgileriniz, Arkadaş Bulucuyu kullanarak aktardığınız arkadaşlarınız ve diğer bircok faktoru goz onunde bulundurarak sizin icin Oneriler sunar.

Bu otomatik bir ozellik olduğundan, zaman zaman tanımadığınız veya arkadaş olmak istemediğiniz kişileri de gostermektedir. Ancak burada bilmeniz gereken en onemli nokta, Facebookun bu sayfada gosterilen kullanıcılara asla sizin adınıza arkadaşlık isteği gondermeyeceğidir. Yani endişeye gerek yok Ancak arkadaş olmak istemediğiniz bir kişinin size sıkca onerilmesi sizi rahatsız edebilir. İstemediğiniz kişilerin Onerilerde gorunmemesi icin adlarının yanındaki “X işaretine tıklamanız gerekir. Boylecebu kişi Onerilerden kaldırır ve bir daha bu kısımda belirmesini onler.

Eğer Facebookun onerdiği tum kişileri engellerseniz, Oneriler kısmı da gozukmez. Bu durumda Onerilere Arkadaşlar acılır menusunden “Arkadaşlarını Bulu secerek erişmeniz gerekir. Daha fazla eşleşmeniz olduğunda, bu kısım ana sayfanızda yeniden belirecektir.

Facebooktaki herkesin sizi bu kutuda gormesini istemiyor olabilirsiniz. Bunu engellemek icin Gizlilik Ayarları sayfasından gizlilik ayarlarınızı kısıtlayabilirsiniz. İletişim Bilgileri kısmı altından, “Beni arkadaş olarak ekleme ayarını “Arkadaşlarımın Arkadaşları olarak değiştirebilirsiniz. Boylece herkes değil, sadece arkadaşlarınızın arkadaşları Oneriler kısmında sizi gorebilecektir.

Alıntı