İş hayatında kadın zaferi !
Kadın ya da erkek girişimciler icin başarı kazanmanın şartları farklı değil ama...
Kadınlar, guzlu sezgileri, anaclıkları, sabır ve pratik olmak gibi ozellikleri ile erkeklerden bir adım onde.
Kadınların şimdiye kadar guzellikleri ile iş hayatında erkeklerden bir adım onunde olduğu ve bu yuzden başarılı olduğu tartışma konusuyn ya da erkek girişimciler icin başarı kazanmanın şartları farklı değil. Her ikisi icin de şartlar aynı. Ancak bunun yanı sıra kadınların doğuştan gelen ve erkeklere nazaran ustun yanları olduğu da bir gercek.
Sorumluluk erken başlıyor
Kız cocuklara, genellikle erkeklerden beklenmeyen bir sorumluluk yuklenir. Aileye sahip cıkmaları, kucuklere kol kanat germeleri, ev işlerinde anneye yardım etmeleri beklenir. Ve bu yonde yetiştirilir. Erken yaşta bu kadar sorumluluk yuklenmesi, ileride iş hayatı icin bir avantaj. Cunku neyi, nasıl yoneteceklerini daha kucuk yaşta oğrenmeye başlıyor ve bu konuda egzersiz yapıyorlar.
Pratiklik onemli avantaj
Kadınların ozellikleri arasında aynı anda birkac işi bir arada yapabilme yeteneklerinin olması da vardır. Bu da iş hayatı icin gozardı edilmeyecek bir artıdır. Bunu test etmek hic de zor değil. Cevrenizdeki kadınları gozlemlediğinizde telefonla konuşurken, bir yandan randevularını ayarladığını, ya da evdeyse yemek yaparken bir taraftan da cocuğuna ders calışmasına yardım ettiğini farkedebilirsiniz. Kadınların bu pratikliği, erkekle- rin coğunda bulunmaz.
İletişim daha kuvvetli
Kadınların, başka insanlarla ilişki kurması daha kolaydır. Ustelik sıkıştıkları zaman kolay yardım da isterler. Bunu gurur haline getirmezler. Bu nedenle de zorlukları aşarken kolay destek bulurlar. Erkekler ise genellikle sormak icin cok sıkışmayı beklerler, bu da işleri acısından gecikme ve bir şeylerin kaybedilmesi anlamına gelebilir.
Cesaret ve sezgi
Bazen iş hayatı ve girişimcilik cesaret ve onsezi gerektirir. Onsezi ve duyguları guclu olması kadınların onemli silahlarındandır. Cesur ve gozu kara oldukları icin genellikle kafalarına koyduklarını yaparlar. Ancak bunların yanında iş tecrubesi, hesap, kitap ve strateji belirlemek de cok tabii ki onemli.
Sabır etkili silah
Kadınların on plana cıktığı ozellikleri arasında sabırlı ve dayanıklı olmaları da cok onemli, Girişimcilik icin bu iki ozelliğin onemi buyuk. İşi başlatmaktan daha onemli olan, surekliliğini sağlamak, sorunlar karşısında pes etmemektir. Kadınlar doğuştan sabırlıdırlar. Hedeflerine ulaşmak icin beklerler. Bu sabır sadece iş hayatında değil, yaşadıkları ikili ilişkilerde de kendini gosterir. Hizmet alacak olan muşteri ya da şirketler, karşılarında sağlam şirketler gormeyi isteyeceklerdir. Bu nedenle kadınların dayanıklılığı avantajlarıdır.
Sesine duyurma arzusu
Kadınlar doğal olarak kendilerini tanıtmayı ve seslerini duyurmayı severler. Eğer yaptıkları işi seviyorlarsa da, onları durdurmak, susturmak asla mumkun değildir. Karşılarına cıkan iş alabilme ihtimali olan muşterilerine butun detayları bir kalemde anlatmak bu yuzden onlar icin cocuk oyuncağıdır. Ayrıca iş hayatında, bağlantılarını kullanmakta da kadınlar erkeğe gore daha başarılı.
alıntı..
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- İş hayatında kadın zaferi !
-
13-09-2019, 17:26:42