Darian Leader adlı psikanalize takmış bir akademisyenin (psikanaliz araştırmaları enstitusunde calışıyor)yazdığı kitap Ayrıntı Yayınlarından, 145 sayfa. Gecen ay %35 indirimle ideefixe'den 6,02 YTL ya almıştım.
Kitap kadınlarla erkekleri arasında aşk, ben değeri, hayata bakış, beklentiler, karşıcinse yaklaşım acısından değerlendirip karşılaştırıyor.
Oldukca ilginc noktalar analiz ediliyor. Kitabın adı bunlardan biri. Bundan başka aşağıdaki gibi sorulara da cevap aranıyor:
- bir erkeğe bir ceket satmak isterseniz ona bunu herkesin giydiğini soylerken neden bir kadına bu ceketin şu anda hic kimsede olmadığını soylersiniz?
- bir kadın herhangi bir soruya aldığı bir cevapla yetinirken, "beni seviyor musun" sorusuna neden surekli cevap ister? Ve neden "ne kadar seviyorsun" sorusunun cevabını "ya! demek o kadar" duşuncesiyle karşılayıp "o kadar" bir turlu yeterli gelmez.
- Karşısında kanlı-canlı , kendisi ile birlikte olmak isteyen efendi adamlar varken neden abuk subuk hayali belki de olu adamların peşindedir?
-Bir kadın gardrobunu acıp "yine giyecek bir şey yok" dediğinde eksik olan parca hangisidir?
-Erkeğe surekli sorduğu "ne duşunuyorsun" sorusunun motivasyonu nedir?
Bu ve benzeri sorular psikanalitik acıdan analiz ediliyor elbette, yazarın akademik kişiliğinden dolayı. Ben eğlenceli buldum. Kadınların bazı davranşları cok katı kalıplara oturtulmuş, "şoyle davranıyorsa nedeni şudur" diye. Bunların bazılarına katılmıyorum. Davranışlar tek bir akımla-psikanalizle- acıklanamaz bence. (e bi de psikolojik danışmanlık okudum, az cok fikir belirtebileceğim bir konu) Ama dediğim gibi eğlenceli buldum.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Kadınlar Neden Yazdıkları Her Mektubu Gondermezler?
-
13-09-2019, 17:17:50