Unluler Gibi Makyaj Yapmak Yanlış!

Sac Tasarım Uzmanı İlker Yavruturk, gunumuzde gunluk makyaj ile sahne makyajının karıştırıldığını belirterek, gunluk yaşamda Ebru Gundeş, Bulent Ersoy makyajı yapmanın yanlış olduğuna dikkat cekti.

Show makyajı farklı
Kendilerine başvuran coğu kadının gunluk hayatlarında Ebru Gundeş ve Bulent Ersoy makyajı istediklerini soyleyen Yavruturk, "Show anlamında bu makyajlar cok hoş gozukuyor ancak gunluk hayatta kullanılabilmesi icin cok abartılı olduğunu duşunuyorum. Diğer bir detaysa herkesin yuz şekli farklıdır ve her farklı yuz şekline gore makyaj stili vardır. Kısacası herkes beğendiği sanatcının yuz hatlarına sahip değildir." dedi.

Makyajda nelere dikkat etmeli?
İlker Yavruturk, makyajda en onemli detayın saca, tene ve goz rengine gore makyaj yapmak olduğunu dile getirerek, "Bu konuda Makyajınızı yapan kişiye ve Kuaforunuze guvenebilirsiniz. Makyajınız ne kadar guzel olursa olsun saclarınız onu tamamlayamadığı taktirde tum emekler boşa gidecektir.Makyaj ve Sac bir butun olarak duşunulmelidir. Makyaj konusunda coğu misafirimiz kullanılan urune ve tek bir markaya bakıyorlar. Aksine Tek bir markaya bağımlı kalmadan Makyaj konusunda en cok yeterli olduğu duşunulecek bir den fazla marka bir arada kullanılabilir. Boylece daha iyi sonuclar elde edilecektir" diye konuştu.

Gelin makyajı iyi yapılmalı
Ozellikle gelin makyajlarında bu detayların daha cok goze carptığını belirten Yavruturk, "Yıllarca fotoğraflarınızı elinize aldığınızda hep o makyajı ve sacı goreceğiniz duşunulurse bu detayın ne kadar onemli olduğunu soyleyebilirim. Aqua ozelliği olan makyaj urunlerinin ozellikle bu tarz makyajlarda kullanılması gerekmektedir.Zira bu tarz urunler Gelin ağlasa da, terlese de yuzden kesinlikle akmaz. Ve son olarak da şunu belirtmek isterim kullanılan malzeme ne kadar yuksek kalitede olursa olsun Makyajı yapan kişinin de Eğitim almış uzman olması gerekmektedir. Makyaj konusunda Tigi Teknik Eğitim Uzmanı Figen Mersin'inde fikirlerini aldık. Kendisine de bize destek olduğu icin teşekkur etmek istiyorum" dedi.