Kayınvalidesine anne diyemeyenlerin bahaneleri
Nişan surecinden sonra başlayan bu ikilem, evlilikle beraber doruk noktasına ulaşır. Kendine anne denilmesini bekleyen kayınvalide, gelini korkutmamak icin alttan alttan verip veriştirmiştir. Biricik oğlunun ellerinden ucup gitmesi ile kayınvalidenin de level atlama vakti gelir.
Evlenir evlenmez bir anda yıllarca "x teyze" diye hitap ettiğin kadına anne demenizi beklerler. Sanki imzayı atınca kadına otomatik yetki veriliyor. Ama size gore herkesin bir tane annesi olabilir. Her gorduğumuz bıyıklıya baba mı diyoruz sanki?
"x teyze" demeye devam
Sizi buyuten, yetiştiren ve bugunlere getiren annenize saygısızlık olacağından korkarsınız. Benim kızım yapsa alınır mıyım diye bir duşunmediniz değil... Birkac kere eskisi gibi "x teyze" diye hitap etmeye calışsanız da, sizi duymamazlıktan gelir. Hatta kusup, hic konuşmayanlar bile var. Ve işte soğuk savaş başlamıştır artık. "x teyze" yerine "x hanıma" doğru keskin bir donuş yaparsınız.
Hitap etmeden konuşmaya calışma
Bir diğer secenek de, hic hitap etmeden konuşma kabiliyeti geliştirmek. Sadece goz goze gelince konuşmak, laf acıldı mı "sen" veya "siz" şeklinde hitap etmek bu kabiliyete sahip olduğunuzun en belirgin gostergesidir.
"O da bana gelinim diyor, kızım demiyor ki"
Tabii baş etmeniz gereken bir de mahalle baskısı var. Falancanın gelini anne diyor, filancanın gelini annecim diyor... "Hayır bu kadar cok istiyorsa ben de x anne diyeyim madem" diye duşunursunuz. "İyi de kadın bana gelinim diyor, kızım demiyor ki! Ben niye ona anne diyecekmişim?" diye sorgulamakta haklısınız. E ne bileyim siz de minnoş falan deyin ona mesela... Hayır yani obur turlu de, kocanızla aynı kişiye anne diyorsunuz, o da size oğlum kızım falan diyor, ee ne bu şimdi o zaman? Durun siz kardeşsiniz!
Bahaneler bahaneler...
Kısaca durust olmak gerekirse de, arkasından o kadar dedikodu yaptığınız kadına anne demek hic icinizden gelmiyordur.
İsminin anne olduğunu farz edin
Kayınvalidenizin gercek isminin "Anne" olduğunu farz ederek, ona anne demeyi başarabilirsiniz! Olmadı mı? O zaman yabancı bir koca bulun, kafanız rahat olsun.
Alıntı
- ReadBull.net
- Kadınlar Kulübü
- Kadınca
- Kayınvalidesine anne diyemeyenlerin bahaneleri
-
13-09-2019, 17:12:12