*Oğretmenler gunune ozel...*
Hepimizin cocukluğunda veya şu anında olmak istediği bi' "super kahramanı" mutlaka olmuştur.Kimimiz annelerimizin başortulerinden pelerin yaptı; supermen oldu.Kimimiz tahta sopalarla Hi-man...Benim super kahramanım bunlarından hepsinden gucluydu.Benim super kahramanım Nurseldi.Oyle gucluydu ki.Sessiz olun! demesiyle 40 kişi cıt cıkarmadan susar,"haydi cicek olalım." demesiyle 40 kişi kollarını bağlar sessiz sessiz otururdu...
Oyle ozel gucleri vardı ki...Kalem diye bir cubuğu kullanmayı oğretti bana kendimi anlatayım diye ! Saymayı oğretti bana, annem bakkala yolladığında para ustunu alayım diye...En onemlisi de iyiliği oğretti bana, bende oğreteyim diye...
Buyudum oğretmenim.Bana oğrettiğin sayıları şimdi ben oğretiyorum.Buyudum oğretmenim.Bana oğrettiğin iyi insan olmayı şimdi ben oğrencilerime oğretiyorum...Buyudum oğretmenim...Bana gosterdiğin fedarkarlığın şimdi ne demek olduğunu daha iyi anlıyorum...
İşte bu fedakarlık, işte bu kendin erirken bir nesli yuceltmek, işte bu omrunu verdiğin yoldur oğretmen olmak...
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Sözlük
- Oğretmen Olmak