Ataturk Sozleri Facebook
Ozgurluk ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en buyuk ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Cocukluğumdan bugune kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vucut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin ozgurluk ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, cok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek icin milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek icin mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset munasebetlerini buyuk bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgecinceye kadar, amansız duşmanıyım.
Biz Turkler tarih boyunca hurriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz. (Mustafa Kemal ATATURK)
Bir dinin tabiî olması icin akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır.
Turk cocuğu ecdadını tanıdıkca daha buyuk işler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktır.
Milli mucadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
Facebook Ataturk Sozleri
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Facebook Ataturk Sozleri
-
13-09-2019, 16:17:09