Tanrı erkeğin kaburgasından kadını yaratmak istediğinde ona nasıl bir huy vereceği konusunda hayli tereddut etti o sırada Tanrı'nın yanına bir yılan sokuldu. Tabi gorevinin değiştirilmesini rica etti. Tanrı ona sevap verdi; hayır sen bundan sonra da karnının uzerinde surunmeye devam ediceksin şu anda ben yeni cok yonlu ve asla hareketleri tahmin edilmez bir varlığı yaratmayı duşunuyorum burada bana senin huyunun ozellikleri de gerekecek. Ve tanrı bir kasede;
GUneşin parlayan IŞINLARINI,
Pınarın SERİNLİĞİNİ,
Ciceğin GUZELLİĞİNİ,
Kuş tuyunun ZARİFLİĞİNİ,
Son baharın COMERTLİĞİNİ,
Kelebeğin AŞIKLIĞINI,
Kuğunun VEFASINI,
Bukalemunun DEĞİŞKENLİĞNİ,
Ruzgarın KARARSIZLIĞINI,
Bulutun SULU GOZLULUĞUNU,
İneğin UYSALLIĞINI,
Eşeğin İNADINI,
Saksağanın GEVEZELİĞİNİ,
Tilkinin KURNAZLIĞINI,
Toplayarak oraya azıcık yılanın OFKE, SİNSİLİK ve KİNCİLİĞİNİ eklemiştir. Butun bu ozellikleri, ozen ve itina ile karıştıran Tanrı, boylece "KADINI" yaratmıştır. Bu yarattığı varlığı torenle erkeğin ellerine teslim eden Tanrı, bir de oğutte bulunmuştur. "Cok akıllı, ve ozellikle de ihtiyatlı ol. Bu varlıkta sen mutluluğu ve sınırsız huznu desteği, ve aynı zamanda yıkımı bulabilirsin. Eğer kadını, idare edemezsen o zaman muhakkak, onun davranışlarında kotu ozellikler ağırlık basacaktır. Her zaman hatırla. Erkeğin ustunluğu, KUVVETİNDE duşunce gucundedir. Bunların kaybı seni kadın onunde BİTİRİR...