Savaşta ozursuz olarak geri kalmak hakkında ayetler
Muminlerden -ozur sahibi olanlar dışında- oturanlarla malları ve canlarıyle Allah yolunda cihad edenler bir olmaz. Allah, malları ve canları ile cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan ustun kıldı. Gerci Allah hepsine de guzellik (cennet) vadetmiştir; ama mucahidleri, oturanlardan cok buyuk bir ecirle ustun kılmıştır.
Nis : 95
Ey iman edenler! Size ne oldu ki, «Allah yolunda savaşa cıkın!» denildiği zaman yere cakılıp kalıyorsunuz? Dunya hayatını ahirete tercih mi ediyorsunuz? Fakat dunya hayatının faydası ahiretin yanında pek azdır.
Tevbe : 38
Eğer siz ona (Resûlullah'a) yardım etmezseniz (bu onemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kÂfirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke'den) cıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına. Uzulme, cunku Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun uzerine Allah ona (sukûnet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin gormediğiniz bir ordu ile destekledi ve kÂfir olanların sozunu alcalttı. Allah'ın sozu ise zaten yucedir. Cunku Allah ustundur, hikmet sahibidir.
Tevbe : 40
Savaşta ozursuz olarak geri kalmak hakkında ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●73 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Savaşta ozursuz olarak geri kalmak hakkında ayetler
-
13-09-2019, 14:52:58