Kadınlar hallerinden vakitlerinden memnun. Vurdu mu adam, boş ver gitsin, sakla yuzunu sacınla, cık sokağa. Ustelik dayağın odulu bir de New York tatili. Kısa gunun karı

İtirazım var. Şu yeni erkek tiplemesine... Aslında onlar uzun zamandır vardı ama bugunlerde daha bir moda oldular. Dayak atanlardan bahsediyorum. Hepsinin ortak ozelliklerine bir goz atın. İyi bir aileden, okumuş etmiş, işinde başarılı, hali vakti yerinde. Ha, bir de yakışıklı. Yakışıklı değilse bile cekici, seksi. Coğu "Ah şoyle bir koca bulsam" diyen genc kızların hayallerini susleyen cinsten.

Ne yapıyorlar? Beraber oldukları kadınlara el kaldırıyorlar. El kaldırmak ne kelime, dupeduz dayak atıyorlar. Tekme sallıyor, yuzunu gozunu morartıyorlar. En garip bulduğum ise dayak ertesi opuşup koklaşmaları... El ele yurumeler, beraber poz vermeler, "O da beni delirtti ama" turunden acıklamaları. Kimsenin dayak konusundan canının sıkıldığı, keyfinin kactığı, uzulduğu utandığı yok yani kardeşim. Dayak mı? Bizimki arada bir vurur hesabı.

Dayak yiyen kadınlara gelince Aslında bu yeni erkek tiplemesinin dayak attığı kadınları mağdur kadınlar konumuna sokmak diğerlerine ayıp olur ya, neyse. Kadınlar hallerinden vakitlerinden memnun. Vurdu mu adam, boş ver gitsin, sakla yuzunu sacınla, cık sokağa. Ustelik dayağın odulu bir de New York tatili. Kısa gunun karı... Madem mutlu memnunsunuz, madem bir ev, bir araba, bir seyahate işi kapatacaksınız niye karakola gidiyorsunuz peki? Yoksa icinizde bir yerlerde olması gereken insan mı var, hani saklı koşelerde. "Dur bir dakika" deyip kaldığı yerden devam etmeyen cinsten bir kadın. Ne kadınlar tanıdım ben, ozellikle Doğu'da, aile ici şiddete maruz kalmış. Onlar bile bu kadar ucuz davranmıyorlar. Onlar bile diyorum cunku ne para var ortalıkta ne pul. Mecburlar susmaya, mecburlar bazı şeylere katlanmaya Yine de baş kaldırıyorlar.

Yeni erkek tiplemesine gelince. Bakmayın pişman gozuktuklerine. Bakmayın suklum puklum tavırlarına. Bal gibi de biliyorlar işte. Alan memnun satan memnun diyenlerin de hakkı var aslında. Boyle kadınlara boyle erkekler mustahak. Benim takıldığım nokta başka. Ben bu tip erkeklerin, bulunmaz Hint kumaşıymış gibi sunulmasına karşıyım. Hala genc kızların hayallerini susluyor, cevrelerindeki kadınların beğenilerini topluyorlar.

Herkesin ağzında aynı cumle. "Kim bilir ne yaptı adama, kim bilir nasıl cıldırttı oğlanı." Kimse sormuyor "Bu adam niye vuruyor?" diye... Korkuyorum yakında bu konu da unlu simalarımız sayesinde meşru hale gelecek. Hani "Her erkek aldatır" diyen ve bundan gurur duyan kadınlarımız var ya. O hesap. Seviyeli dayaklar ortaya cıkacak. "Benimki mi? Az vurur, oz vurur, sonunda gonlumu almayı bilir ama" diyecekler. Erkeklere gelince... Karısın aldatmayana "Salak" gozuyle bakıldığı gunumuzde, dayak atmayan erkekten sayılmayacak. Gidişat o yani. Biz hala uyuyoruz.

Balcicek Pamir