Kuranı Kerimde din Kardeşliği,
Kuranı Kerimde Kardeşlikle İlgili Ayetler,
Kuranı Kerimde gecen Kardeşlik Ayetleri
Kuranda Kardeşlik İle İlgili Ayetler
2:178 - Ey iman edenler! Oldurmede kısas size farz kılındı. Hure hur, koleye kole, kadına kadın. Ama her kim, olenin kardeşi tarafından bir şey karşılığı bağışlanırsa, o zaman orfe uyması, ona diyeti guzellikle odemesi gerekir. Bu, Rabbiniz tarafından bir hafifletme ve bir rahmettir. Her kim bunun arkasından yine saldırırsa, artık ona acı veren bir azab vardır. 2:220 - Dunya ve ahiret hakkında (duşunursunuz.) Sana bir de yetimlerden soruyorlar. De ki: Onlar hakkında yapacağınız bir ıslah, işlerine karışmamaktan daha hayırlıdır. Eğer onlara karışırsanız, onlar sizin kardeşlerinizdir. Allah, bozguncuyla ıslah ediciyi bilir, birbirinden ayırd eder. Eğer Allah dileseydi, sizi zora koşardı. Şuphesiz ki Allah cok gucludur, hukum ve hikmet sahibidir. 3:103 - Hep birlikte Allah'ın ipine (kitabına, dinine) sımsıkı sarılın. Parcalanıp ayrılmayın. Allah'ın uzerinizdeki nimetini duşunun. Hani siz birbirinize duşmanlar idiniz de, O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O'nun (bu) nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş cukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size Âyetlerini boyle apacık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz. 3:156 - Ey iman edenler! Sizler inkÂr edenler ve yeryuzunde sefere veya savaşa cıkan kardeşleri icin: "Eğer bizim yanımızda olsalardı olmezlerdi ve oldurulmezlerdi." diyenler gibi olmayın. Allah bunu, onların kalplerine bir hasret (yarası) olarak koydu. Allah, diriltir ve oldurur. Allah yaptıklarınızı gormektedir. 3:168 - Kendileri oturup kaldıkları halde kardeşleri icin: "Eğer bize uysalardı oldurulmezlerdi" dediler. Onlara de ki: "Eğer iddianızda doğru iseniz, kendinizden olumu uzaklaştırınız". 4:11 - Allah size evlatlarınızın miras taksimini şoyle emrediyor: Cocuklarınızda, erkeğe iki kadın payı kadar, eğer hepsi kadın olmak uzere ikiden de fazla iseler, bunlara mirasın ucte ikisi ve eğer bir tek kadın ise o zaman ona malın yarısı vardır. Eğer olen, ana ve baba ile birlikte cocuklar da bırakmışsa ana babanın her birine olenin terekesinden altıda bir; şÃ‚yet olenin cocuğu yok da, mirascı olarak ana ve babası kalmışsa, ananın payı ucte birdir. Eğer olenin kardeşleri varsa terekenin altıda biri ananındır. Bu paylar, olenin borcları odenip, vasiyeti de yerine getirildikten sonra hak sahiplerine verilir. Baba ve cocuklardan, hangisinin size fayda bakımından daha yakın olduğunu, siz bilmezsiniz. Butun bunlar Allah tarafından farz kılınmıştır. Şuphesiz Allah alîmdir, hakîmdir. 4:12 - Eğer hanımlarınızın cocukları yoksa, bıraktıkları mirasın yarısı sizindir. ŞÃ‚yet bir cocukları varsa o zaman mirasın dortte biri sizindir. Bu paylar, olenin vasiyeti yerine getirildikten ve varsa, borcu odendikten sonra verilir. Eğer siz cocuk bırakmadan olurseniz, geriye bıraktığınız mirasın dortte biri hanımlarınızındır. ŞÃ‚yet cocuklarınız varsa o zaman bıraktığınız mirasın sekizde biri hanımlarınızındır. Bu paylar, yaptığınız vasiyetler yerine getirilip ve varsa borcunuz odendikten sonra verilir. Eğer olen bir erkek veya kadının cocuğu ve babası bulunmadığı halde kelÂle olarak (yan koldan) mirasına konuluyor ve kendisinin bir erkek veya kızkardeşi bulunuyorsa, bunlardan herbirinin miras payı terekenin altıda biridir. Eğer mevcut olan kardeşler bundan daha cok iseler, bu takdirde kardeşler mirasın ucte birini zarara uğratılmaksızın aralarında eşit olarak taksim ederler. Bu paylar olenin vasiyeti yerine getirilip ve varsa borcu odendikten sonra verilir. Bunlar, Allah tarafından bir emirdir. Allah her şeyi bilen ve yarattıklarına cok yumuşak davranandır. 4:23 - Size şunları nikahlamak haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek ve kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren sut anneleriniz, sut kızkardeşleriniz ve karılarınızın anneleri, ve kendileri ile zifafa girdiğiniz kadınlarınızdan olan ve evlerinizde bulunan uvey kızlarınız. Eğer uvey kızlarınızın anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir gunah yoktur. Sulbunuzden gelen (oz) oğullarınızın hanımları ile evlenmeniz ve iki kız kardeşi birlikte nikahlamanız da haramdır. Ancak cahiliyyet devrinde gecen gecmiştir. Şuphesiz ki Allah gafur (cok bağışlayıcı) ve cok merhamet edicidir. 4:176 - Senden fetva istiyorlar. Deki: "Allah size kelÂle (babasız ve cocuksuz kimse) nin mirası hakkında hukmunu acıklıyor: Cocuğu olmayan, fakat kız kardeşi bulunan bir kişi olurse, bıraktığı malın yarısı o (kız kardeşi)nundur. Cocuğu olmayan kız kardeş olurse, erkek kardeş ona varis olur. Eğer (olenin) iki kız kardeşi varsa, bıraktığının ucte ikisi onlarındır. Eğer kardeşler erkek ve kız olurlarsa, erkeğin hissesi, iki kızın hissesi kadardır. Şaşırmamanız icin Allah size (hukumlerini) acıklıyor. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir. 5:25 - Musa: "Ey Rabbim! Ben, kendimle kardeşimden başkasına soz geciremiyorum, artık bizimle bu fÂsık kavmin arasını ayır" dedi. 5:30 - Bunun uzerine kurbanı kabul edilmeyenin nefsi kendisini, kardeşini oldurmeye teşvik etti ve onu oldurdu. Boylece zarara uğrayanlardan oldu. 5:31 - Derken Allah bir karga gonderdi, ona kardeşinin cesedini nasıl gomeceğini gostermek icin toprağı eşeliyordu. "Yazıklar olsun bana, şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini gommekten Âciz miyim ben?" dedi ve pişman olanlardan oldu. 6:87 - Babalarından, cocuklarından ve kardeşlerinden bazılarını da (ustun kıldık). Onları sectik ve doğru yola ilettik. 7:38 - Allah onlara: "Sizden once gecmiş cin ve insan topluluklarıyla beraber cehennem ateşine girin!" der. Cehenneme giren her ummet kendi din kardeşine lanet eder. Nihayet hepsi oraya toplandığında, sonrakiler oncekiler hakkında derler ki: "Rabbimiz ! İşte şunlar bizi doğru yoldan saptırdı. Onlara cehennem ateşinden kat kat azab ver". Allah der ki: "Herkesin azabı kat kattır, fakat siz bilemezsiniz". 7:65 -  d (kavmin)e de kardeşleri Hûd'u (gonderdik): "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka bir ilÂhınız yoktur. (O'na karşı gelmekten) sakınmaz mısınız?" dedi. 7:73 - Semûd kavmine de kardeşleri SÂlih'i (gonderdik): "Ey kavmim dedi, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka bir ilÂhınız yoktur. Size Rabbinizden acık bir delil geldi. İşte şu, Allah'ın devesi, size bir mucizedir; bırakın onu Allah'ın yeryuzunde yesin (icsin), sakın ona bir kotuluk etmeyin, yoksa sizi acı bir azap yakalar." 7:85 - Medyen'e de kardeşleri Şuayb'ı (gonderdik): "Ey kavmim, dedi, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka bir ilÂhınız yoktur. Size Rabbinizden acık bir delil geldi: Olcuyu ve tartıyı tam yapın, insanların eşyalarını eksik vermeyin, duzeltildikten sonra yeryuzunde bozgunculuk yapmayın; eğer inanan (insan)lar iseniz, boylesi sizin icin daha iyidir!" 7:111 - Onlar da "onu ve kardeşini beklet, şehirlere de toplayıcılar gonder." dediler. 7:142 - Ve Musa'ya otuz geceye vaat verdik ve sureye bir on gece daha ekledik ve boylece Rabbinin mikatı (tayin ettiği vakit) tam kırk gece oldu. Musa, kardeşi Harun'a şoyle dedi: Kavmim icinde benim yerime gec, ıslaha calış ve bozguncuların yolundan gitme! 7:150 - Musa, ofkeli ve uzuntulu olarak kavmine donduğunde şoyle dedi: "Bana arkamdan ne kotu bir halef oldunuz! Rabbinizin emriyle donuşumu beklemeden acele mi ettiniz?" Elindeki levhaları bıraktı ve kardeşi Harun'u başından tutarak kendine doğru cekmeye başladı. Harun, "Ey anamın oğlu!" dedi, "inan ki, bu kavim beni gucsuz buldu, az daha beni olduruyorlardı, sen de bana boyle yaparak duşmanları sevindirme ve beni bu zalim kavimle bir tutma." 7:151 - Musa dedi ki: "Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi bağışla! Bizi rahmetinin icine al. Sen merhametlilerin en merhametlisisin." 7:202 - Şeytanların kardeşlerine gelince, onlar oburlerini sapıklığa suruklerler, sonra da yakalarını bırakmazlar. 9:11 - Eğer tevbe ederler, namazı kılarlar, zekatı verirlerse dinde kardeşleriniz olurlar. Biz Âyetleri, bilen bir kavme acıklarız. 9:23 - Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık kufurden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir. 9:24 - Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulunden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah boyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez. 10:87 - Biz Musa ile kardeşine şoyle vahyettik: "Kavminiz icin Mısır'da birtakım evler hazırlayın ve evlerinizi kıbleye karşı yapın ve namazı kılın ve muminlere mujde verin." 11:50 -  d kavmine de kardeşleri Hud'u gonderdik. Dedi ki: "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka bir ilÂhınız yoktur. Siz sadece iftira edip duruyorsunuz." 11:61 - Semud kavmine de kardeşleri Salih'i gonderdik. Dedi ki, "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka bir tanrınız daha yoktur. Sizi topraktan O meydana getirdi. Sizi orada omur surmeye O memur etti. Bu sebepten O'nun mağfiretini isteyin, sonra O'na tevbe edin. Şuphesiz Rabbim yakındır, dualarınızı kabul eder." 11:84 - Medyen'e de kardeşleri Şu'ayb'i gonderdik. Dedi ki: "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka ilÂhınız yoktur. Olceği de, teraziyi de eksik tutmayın. Ben sizi hayır (bolluk) icinde goruyorum. Bununla beraber yine de sizi kuşatacak bir gunun azabından korkuyorum." 12:5 - (Babası) "Yavrucuğum! "dedi, "ruyanı kardeşlerine anlatma. Sonra sana bir tuzak kurarlar. Cunku şeytan insanın acıkca duşmanıdır." 12:7 - Andolsun ki, Yusuf ve kardeşleri kıssasında soranlara ibret alacak Âyetler vardır. 12:8 - Hani demişlerdi ki: "Yusuf ve kardeşi (Bunyamin) babamıza bizden daha sevgili, biz ise guclu ve tutkun bir grubuz. Doğrusu, babamız belli ki, cok acık bir yanılgı icindedir." 12:58 - (Bir gun) Yusuf'un kardeşleri cıkageldiler ve onun yanına girdiler. O, onları gorur gormez tanıdı, oysa onlar onu tanıyamamışlardı. 12:59 - Ne zaman ki onların butun hazırlıklarını tamamladı, o zaman dedi ki: "Babanızdan olan obur kardeşinizi de bana getirin. Goruyorsunuz ya, ben olceği tam olcuyorum ve ben konukseverlerin en hayırlısıyım." 12:63 - Boylece donup babalarına geldikleri vakit, dediler ki: "Ey babamız! Bizden olcek menedildi (bize zahire verilmeyecek). Bu kere kardeşimizi de bizimle gonder ki, olcek alabilelim. Biz onu kesinlikle koruyacağız." 12:64 - Babaları dedi ki: "Ben onu size nasıl emanet ederim? Ya bundan once kardeşini emanet ettiğimde olan gibi olursa! En hayırlı koruyucu Allah'dır ve O, merhamet edenlerin en merhametlisidir." 12:65 - Derken yuklerini actılar ve sermayelerini kendilerine geri verilmiş olarak buldular. Dediler ki: "Ey babamız! Daha ne isteriz? İşte sermayelerimiz de bize iade edilmiş. Bununla yine ailemize zahire alır getiririz, kardeşimizi de koruruz, ustelik bir yuk daha fazla zahire alırız. Zaten bu aldığımız pek az bir zahiredir." 12:69 - Yusuf'un yanına girdikleri vakit, o, kardeşini (Bunyamin'i) yanında alıkoydu. Dedi ki: "Bilesin, ben, senin kardeşinim! İşte bundan dolayı onların yapacaklarına sakın uzulme!" 12:70 - Sonra onların butun hazırlıklarını gorunce, su kabını kardeşinin yukunun icine koydu. Sonra bir tellal şoyle bağırdı: "Hey kervan! Siz hırsızsınız, hırsız!" 12:76 - Bunun uzerine Yusuf, kardeşinin eşyalarından once onların eşyalarını aramaya başladı. Sonra su kabını kardeşinin yukunun icinden cıkardı. İşte Yusuf'a biz boyle bir oyun oğrettik. Melikin kanunlarına gore, kardeşini alıkoymasına imkan yoktu. Ancak Allah dilerse o başka. Biz dilediğimizi derecelerle yukseltiriz. Ve her bilgi sahibinin ustunde bir başka bilen vardır. 12:77 - Dediler ki: "Eğer o calmışsa, daha once bunun kardeşi de calmıştı". O vakit Yusuf bunu icine attı, onlara hic belli etmeden: "Siz cok fena bir mevkidesiniz, ne sıfat verdiğinizi Allah cok iyi biliyor" dedi. 12:87 - "Ey oğullarım, gidin, Yusuf'u ve kardeşini araştırın. Allah'ın rahmetinden umit kesmeyin; zira kÂfir kavimden başkası Allah'ın rahmetinden umit kesmez." 12:89 - O dedi ki: "Siz cahilliğinizde Yusuf'a ve kardeşine ne yaptığınızı biliyor musunuz?" 12:90 - Onlar "Yoksa sen, sahiden Yusuf musun?" dediler. O da "Ben Yusuf'um, bu da kardeşim" dedi, "Doğrusu Allah, bizi, lutfuyla nimetlendirdi. Gercekten de kim Allah'dan korkar ve sabrederse, Allah, muhakkak ki, guzel işler yapanların mukafatını zayi etmez." 12:100 - Anasıyla babasını yuksek bir taht uzerine oturttu ve hepsi birden Yusuf icin secdeye kapandılar. Bunun uzerine Yusuf dedi ki: "İşte bu durum, o ruyamın cıkmasıdır. Gercekten Rabbim onu hak ruya kıldı. Şeytan benimle kardeşlerimin arasını bozduktan sonra, beni zindandan cıkarmakla ve sizi colden getirmekle Rabbim bana hakikaten ihsan buyurdu. Doğrusu Rabbim dilediğine lutfunu ihsan eder. Şuphesiz O, her şeyi bilir, hukum ve hikmet sahibidir." 12:102 - İşte bu, sana vahiyle bildirdiğimiz gayb haberlerindendir. Yoksa onlar yapacaklarına karar verip mekir (oyun) yaparlarken sen yanlarında değildin. 15:47 - Biz o cennetliklerin kalblerindeki kinleri cıkarır atarız. Hepsi kardeşler olarak sevinc icinde karşılıklı koltuklara otururlar. 17:27 - Cunku (malını) sacıp savuranlar, şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı cok nankordur. 19:28 - "Ey Harun'un kızkardeşi! Senin baban kotu bir adam değildi, annen de iffetsiz bir kadın değildi." 19:53 - Rahmetimizden de ona, kardeşi Harun'u bir peygamber olarak ihsan eyledik. 20:30 - Kardeşim Harun'u (ver). 20:40 - Hani kız kardeşin (Firavun'un sarayına) giderek: "Ona bakacak birini size buluvereyim mi? diyordu. Boylece seni tekrar annene verdik ki, gozu aydın olsun da kederlenmesin. Hem sen, bir adam oldurdun de seni gamdan kurtardık. Seni ceşitli musibetlerle imtihan ettik. Bu sebeple yıllarca Medyen halkı icinde kaldın. Sonra ey Musa! Belli bir cağa (peygamberlik gorevini yuklenecek bir yaşa) geldin. 20:42 - Sen kardeşinle birlikte mucizelerimle git. İkiniz de beni anmakta gevşeklik etmeyin. 23:45 - Sonra birtakım Âyetlerimiz ve acık bir ferman ile Musa'yı ve kardeşi Harun'u gonderdik. 24:31 - Mumin kadınlara da soyle: Gozlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Gorunen kısımları mustesna olmak uzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş ortulerini, yakalarının uzerine (kadar) ortsunler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mumin kadınlar), ellerinin altında bulunan (koleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî gucten duşmuş) hizmetciler, yahut henuz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan cocuklardan başkasına zinetlerini gostermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey muminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz. 24:61 - A'maya gucluk yoktur; topala gucluk yoktur; hastaya da gucluk yoktur. Sizin icin de gerek kendi evlerinizden, gerekse babalarınızın evlerinden, annelerinizin evlerinden, erkek kardeşlerinizin evlerinden, kız kardeşlerinizin evlerinden, amcalarınızın evlerinden halalarınızın evlerinden, dayılarınızın evlerinden, teyzelerinizin evlerinden veya anahtarlarına malik olduğunuz yerlerden, yahut dostlarınızın evlerinden yemenizde bir sakınca yoktur. Toplu halde veya ayrı ayrı yemenizde de bir gucluk ve gunah yoktur. Evlere girdiğiniz zaman Allah tarafından mubarek ve guzel bir yaşama dileği olarak kendinize (birbirinize) selam verin. İşte Allah duşunup anlayasınız diye size Âyetlerini boyle acıklar. 25:35 - Andolsun ki Musa'ya kitap verdik, kardeşi Harun'u da ona yardımcı yaptık. 26:36 - Dediler ki: "Bunu ve kardeşini eğle, şehirlere de toplayıcılar gonder." 26:106 - Hani kardeşleri Nuh onlara şoyle demişti: "Siz Allah'tan korkmaz mısınız?" 26:124 - Hani kardeşleri Hûd onlara şoyle demişti: "Siz Allah'tan korkmaz mısınız?" 26:142 - Hani kardeşleri Salih onlara şoyle demişti: "Siz Allah'tan korkmaz mısınız?" 26:161 - Hani kardeşleri Lût onlara şoyle demişti: "Siz Allah'tan kormaz mısınız?" 27:45 - Andolsun ki, Allah'a ibadet edin diye Semud'a da kardeşleri Salih'i gonderdik. Hemen birbirleriyle cekişen iki zumre oluverdiler. 28:11 - Annesi Musa'nın ablasına, "Onun izini takip et" dedi. O da, onlar farkına varmadan uzaktan kardeşini gozetledi. 28:12 - Biz (annesine geri vermezden) daha once, onun sut analarının sutunu kabulune musade etmedik. Bunun uzerine ablası, "Size, onun bakımını sizin namınıza ustlenecek, hem de ona iyi davranacak bir aile gostereyim mi?" dedi. 28:34 - "Kardeşim Harun'un dili benimkinden daha duzgundur. Onu da beni doğrulayan bir yardımcı olarak benimle birlikte gonder. Zira bana yalancılık ithamında bulunmalarından endişe ediyorum." 28:35 - Allah buyurdu: "Seni kardeşinle destekliyeceğiz ve size oyle bir kudret vereceğiz ki, Âyetlerimiz sayesinde onlar size erişemeyecekler. Siz ve size tabi olanlar ustun geleceksiniz." 29:36 - Medyen'e de kardeşleri Şuayb'ı gonderdik ve Şuayb, "Ey kavmim! Allah'a kulluk edin, ahiret gunune umit bağlayın, yeryuzunde bozgunculuk yaparak karışıklık cıkarmayın!" dedi. 33:5 - Onları (evlatlıkları) babaları adına cağırın. Allah yanında o daha doğrudur. Eğer babalarını bilmiyorsanız, onlar sizin dinde kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Bununla beraber hata ettiklerinizde uzerinize bir gunah yoktur. Fakat kalblerinizin kasdettiğinde vardır. Allah, cok bağışlayıcı ve cok merhamet edicidir. 33:18 - Şuphesiz Allah, icinizden o savsaklayanları ve kardeşlerine: "Bize gelin" diyenleri biliyor. Onlar harbe pek az geliyorlardı. 33:55 - Onlar (peygamberin eşleri) icin babaları, oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (kadın dostları) ve sahip oldukları koleleri hakkında bir gunah yoktur. Bununla beraber (ey Peygamberin hanımları) Allah'tan korkun. Cunku Allah her şeye şahit bulunuyor. 38:23 - Biri: "İşte bu benim kardeşim. Onun doksan dokuz dişi koyunu var, benim ise bir tek dişi koyunum var. Boyle iken: Onu da bana ver, dedi ve tartışmada beni yendi" diye anlattı. 46:21 - Ey Muhammed! Âd kavminin kardeşi Hud'u hatırla. Hani O, AhkÂf denilen yerde kavmini uyarmıştı. O'ndan once ve sonra da nice peygamberler gelip gecmiştir. Hud, kavmine: "Allah'tan başkasına kulluk etmeyin. Cunku ben sizin icin buyuk bir gunun azabından korkuyorum." demişti. 49:10 - Muminler ancak kardeştirler. Oyleyse kardeşlerinizin arasını duzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz. 49:12 - Ey iman edenler! Zannın bir coğundan kacının. Cunku zannın bir kısmı gunahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından cekiştirmesin. Biriniz, olmuş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şuphesiz Allah, tevbeyi cok kabul edendir, cok merhamet edendir. 50:13 -  d, Firavun, Lût'un kardeşleri de (yalanladılar). 58:22 - Allah'a ve ahiret gunune inanan bir milletin, babaları, oğulları, kardeşleri, yahut akrabaları da olsa Allah'a ve Resulune duşman olanlarla dostluk ettiğini gormezsiniz. Onlar o kimselerdir ki Allah kalblerine iman yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacak, orada ebedî kalacaklardır. Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar Allah'ın hizbi (dininin yardımcıları)dir. İyi bil ki, kurtuluşa ulaşacak olanlar, Allah'ın hizbidir. 59:9 - Ve onlardan once o yurda yerleşen imana sarılanlar kendilerine goc edip gelenleri severler ve onlara verilenlerden oturu goğuslerinde bir ihtiyac duymazlar. Kendilerinin ihtiyacları olsa dahi, onları oz canlarına tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar umduklarına erenlerdir. 59:10 - Onlardan sonra gelenler derler ki: "Rabbimiz, bizi ve bizden once inanan kardeşlerimizi bağışla, kalplerimizde inananlara karşı bir kin bırakma! Rabbimiz! Sen cok şefkatli, cok merhametlisin!" 59:11 - Munafıkların, kitap ehlinden inkar eden dostlarına "Eğer siz yurdunuzdan cıkarılırsanız, mutlaka biz de sizinle beraber cıkarız sizin aleyhinizde kimseye asla uymayız. Eğer savaşa tutuşursanız, mutlaka yardım ederiz." dediklerini gormedin mi? Allah, onların yalancı olduklarına şahitlik eder. 70:12 - Eşini ve kardeşini, 80:34 - O gun kişi kacar, kardeşinden...
Kuranı Kerimde Kardeşlik İle İlgili Ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Kuranı Kerimde Kardeşlik İle İlgili Ayetler
-
13-09-2019, 14:49:19