Yusuf'un ruya tabiri hakkında ayetler
Onunla birlikte zindana iki delikanlı daha girdi. Onlardan biri dedi ki: Ben (ruyada) şarap sıktığımı gordum. Diğeri de: Ben de başımın ustunde kuşların yemekte olduğu bir ekmek taşıdığımı gordum. Bunun yorumunu bize haber ver. Cunku biz seni guzel davrananlardan goruyoruz, dedi.
Yûsuf : 36
(Yusuf) dedi ki: Size yedirilecek yemek gelmeden once onun yorumunu mutlaka size haber vereceğim. Bu, Rabbimin bana oğrettiklerindendir. Şuphesiz ben Allah'a inanmayan bir kavmin dininden uzaklaştım. Onlar ahireti inkÂr edenlerin kendileridir.
Yûsuf : 37
Ey zindan arkadaşlarım! (Ruyalarınıza gelince), biriniz (daha once olduğu gibi) efendisine şarap icirecek; diğeri ise asılacak ve kuşlar onun başından (beynini) yiyecekler. Yorumunu sorduğunuz iş (bu şekilde) kesinleşmiştir.
Yûsuf : 41
Kral dedi ki: Ben (ruyada) yedi arık ineğin yediği yedi semiz inek gordum. Ayrıca, yedi yeşil başak ve diğerlerini de kuru gordum. Ey ileri gelenler! Eğer ruya yorumluyorsanız, benim ruyamı da bana yorumlayınız.
Yûsuf : 43
Sonra bunun ardından da bir yıl gelecek ki, o yılda insanlara (Allah tarafından) yardım olunacak ve o yılda (meyvesuyu ve yağ) sıkacaklar.
Yûsuf : 49
Yusuf'un ruya tabiri hakkında ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●55 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Yusuf'un ruya tabiri hakkında ayetler
-
13-09-2019, 14:45:17