Sevgili kızım
...tum sırlarını acmak gerekiyormuş, ben de şimdi daha iyi fark ettim aile kavramını.... Evlilik denildiği zaman once ne anlıyoruz ona bakalım...
Once, dertdaş olup dertlerinden arındırarak guclendirecek boynu dik, alnı acık edecek, sade zihin ile kendinden emin bir şekilde yaşamasını sağlayacaksın. Senin yanında dertlerini, kederlerini unutacaktır. Hep guler yuzle karşılayacak, kendisinin gonul eğitimine katkıda bulunduğun erkeğine gene sonsuz bir saygı duyarak, değerini hic hafife almayacaksın.
Sevgili kızım;
Bizim aile yapımız herkesin hayran olduğu bir guzellikler bileşkesidir.
Dikkat edersen; nefesimizden, bindiğimiz asansorle gonul yurdumuza, can şehrimize inerken gorduğumuz her oluşum, aile nizamındandır. Saygıya dayalı sevgi, gonul bahcemizde ucsuz bucaksız cicek bahceleri var etmiştir.
Duşunelim ki, bahce ciceği beğenmese, cicek bahceyi eksik, kusurlu gorse; bu bahce ailesinde sevgi tamlığı meydana gelir ve bu kadar guzel cicekler olur muydu?
Demek ki kadın erkeğini ne kadar eksiksiz ve tam gorurse, erkek de benim eşim dunyanın en guzel insanı derse o ailede sıkıntı ve keder kalmaz.
EVLİLİĞE HAZIRLIK
Evlilik denildiği zaman once ne anlıyoruz ona bakalım...
İc dunyamızın sesine daha net kulak verelim. Merakımızı iyice artıran ic sesimiz tatlı bir nameyle bizlere neler tavsiye ediyor... Dikkat kesilip dinleyelim...
Evlenmek demek evine gelmek demek... Demek ki once kendi evimizi yani mahlûk yapımızı tanıyarak evleneceğiz. Oyle ya kendimizi duzenlemeden, kendi evimizi kurmadan, elin oğlunu nereye alacağız, nereye koyacağız?
O zaman şu guzel evimizi iyice bir temizleyelim de elden once kendi icimize sinsin. Govde yapımızın dış dunyaya acılan penceresinden başlayalım.
Herkes gozunden bakar kızım. Sense baktığını goreceksin...
Herkes nefes alır kızım, sense dunyaya kÂinatın en buyuk sırrı, nefesi, anlayıp sırlarına vakıf olacaksın...
Herkes tadar kızım, sense yiyeni, yenileni, yedireni birleştireceksin...
Herkes konuşur kızım, sense sozlerin en guzelini icinden duyacak, lisanına geleni en guzeliyle hayata vereceksin...
Herkes duşunur kızım, sense duşuncelerine yon verecek, kendi emin yaşantını oluşturacaksın...
Herkes duşler kızım, sense ozunden duyarak, duyduğuna uyarak, ispatı vucuda getireceksin...
Herkes konuşur, herkes ben bunları zaten biliyorum der sana melek kızım. Hatta ustten bakanı da gorursun. Sen de onlara dersin ki "Bilmenin ispatı yaşamaktır..."
Evet, birden durakladık. Baştan soylemek istediklerim şimdi dokuluyor dudaklarıındrn. Demek ki aile olmak icin can-ı gonulden samimiyeti bulmak gerekirmiş...
Tum sırlarını acmak gerekiyormuş, ben de şimdi daha iyi fark ettim aile kavramını. Haydi bakalım kÂşif sultan, daha yolumuz uzun; yaşayacak nice heyecanlar, nice mutluluk keşifleri var...
Yiğit kızım, can kızım;
Cocukluğumuzdan beri bizler cok eziyetler cektik. Sıkıntılarımızın temelinde kendimizi tanıyamamak vardı. Aile yaşantımızı oluşturamadık. Her diyenin dediğine kandık da ic dunyamız ne diyor diye donup bakmadık. Yıllarımızı kulağımızdan yonetenler caldı da bu calınan hayatlar kimin diye donup bakmadık. Ne zaman ki ic dunyamızı duyduk, işte o zaman hayatımızı başkalarının ellerinden aldık.
Kendimizi tanıdıkca gorduk ki istediğimiz takdirde bizler kendi hayatımızı kendimiz kontrol edebilmişiz. Anladık ki hayatımız aslında bizimmiş. Ne zaman ki gonul yurdumuza uğradık, işte o zaman işlerin cok başka olduğunu anladık. Asıl kÂinatı var eden gucun bizdeki amacını oğrendik. Artık sorumluluğumuzu biliyoruz, neyin adına yaşadığımızı anlıyoruz ve bu gonul keşfimize cıkışımızın amacını daha da iyi idrak ediyoruz...
CEYİZ
Govde yapımız ne kadar 60 kilo gorunse de icimizden baktığımızda ucsuz bucaksız bir varlığız dikkat ettin mi? İşte burayı daha net gormeden oteler acılmıyor melek kızım...
Ceyiz denildiğinde de oya-işlengi akla gelmesin. O zaten sosyal hayatın gerekleri. Bize lÂzım olan ic dunyamızın ceyizleri...
İşte gonul sandığını bulduğun guzel gonul yurdundan ağır ağır kapağı acılan gonul ceyizlerin.
KÂinatın sana armağan olarak hazırladığı bu insanlık ceyizlerini, tertemiz yaşantına kattıkca hayatının ne kadar mutlu ve ne kadar huzurlu olduğunu goreceksin... Ceyiz sandığından parlayan ışık, gonul keşfinin sağlam temelleri uzerine daha guclu durman icin bir kapı aralıyor, işte hayatının ciddiyetine acılan kapı:
GUDUMLER ŞEHRÎ
Sana tum insanlığın ilk ceyizini gostermek istiyorum. Gonul adımlanmı iyi takip et. İşte insanlığın en ozelindeki sır:
"İlk insan bu kÂinata geldiğinde" ifadesi, aslında ilk insanın kendine geldiğinde olmalıdır. Kendinde olmayan insan hayalde, zandadır. Boylesi bir insan da hic bir şeyi anlayamaz, yapamaz.
Demek ki ilk insan kendine geldiğinde, once kendinden yansıyan bu coğrafyayı anlamış, tanımış. Ve kendi beden elbisesinin, yani maddi govdesinin keşfine cıkmıştır. Beden evinin icine girdiğinde, icsel bir yalnızlık hissetmiş; gonul yÂrini, sevenini bulmak durtusuyle kendi gonul keşfine cıkmış ve bulduğu ilk gonui ceyizinin aşkı ve sevgisi olduğunu gormuştur.
Onun icin tum insanlığın ilk ceyiz sandığından cıkan yitiği; SEVGİSÎDÎR...
Sevgili kızım,
Sevgi her şeydir, hayatın tadı, tuzudur: sevgisiz hicbir hareket olmaz. Sevgisiz hicbir iş yapılmaz. Ama insanlann kendi sevgilerine acılan kapıda gene aracı, insana yardımcı sensin kızım. Cunku sen sevdireceksin her şeyi. Sen aracı olacaksın sevenle sevilene.
İşte gudumler şehrinde kulaklarına fısıldanan, kÂinatın tertemiz sozleridir bunlar. Sen cansın, canından canlar var edilmesine sebep olan. Sen tertemiz kansın, kanından tertemiz milletler var olmasına sebep olan. Sen hayatsın, tertemiz yaşantından kÂinata bir mana, bir amac, bir hedef veren. Senin icin turkuler yakılacak, senin icin ulaşılmazlara gidilecek, senin icin dağlar delinecektir.
Kendi gonul keşfinde bulduğun bu ceyiz sandığından gudumler şehrine acılan geciş kapısında durup, senden once gelip gecen asil soylu yiğit kadınları anlayacak ve "Şanlı insanlık tarihimden geldim... Tekrar tertemiz insanlık tarihine, bir kilometre taşı olacağım..." diyeceksin.
Her genc kızın bu yitik ceyizlerini bulmasına vesile olacak; tum genc kızların tekrar onurlarını keşfetmelerini, tekrar kendi oz kimliklerini bulmalarını sağlayarak.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Bir Babanın Evlenecek Kızına Oğudu
-
13-09-2019, 14:43:06