Aşkı başlatan kadındır!
Uzmanlar “Aşk hicbir zaman erkek tarafından başlatılmaz, secimi kadınlar yapar. Erkek, biyolojik olarak guzel olana yonelir” diyor.

Prof. Dr. Tuncay Ozgunen, “Aşkın ve Sevginin Fizyolojisi” konulu konferansta bir konuşma yaptı. Aşk kavramının kadın ve erkekte ergenlik cağlarında başladığını ifade eden Ozgunen, sevgi kavramının ise kişinin kendisini “Ben kimim, neyim, neden dunyaya geldim” gibi sorularla tanımaya başladığı 5 yaş surecinde ortaya cıktığını dile getirdi.

Erkeğin kriteri yok!

Sinyalleri kadınların gonderdiğini ve daha sonraki surecin erkek- kadın ilişkisi icinde geliştiğini vurgulayan Ozgunen, şoyle devam etti: “Eş seciminde erkeğin kendisine ozgu kriterleri yoktur. Erkek, biyolojik olarak guzel olana yonelir. Cocuğunu en sağlıklı şekilde taşıyacak, besleyecek, doğuracak ve bakacak kadını arar. Kadın ise ozguldur. Belirli bir sisteme gore olcer, tartar ve iyi partneri secmeye ozen gosterir. İlk olarak erkeğin kokusunun kendisine uygun olup olmadığına karar verir daha sonra goruntusune dikkat eder. Zeka, guvenilirlik, iletişim, erkeğin kendinden mutlu olması kadınların aradığı ozelliklerdir. Kadın icin cinsellik son sıralardadır.”

Ozgunen, erkeğin karşı cinse agresif tutum ve davranışlarla kendisini gostermeye calıştığını, kadının ise bu surecte vucut dilini kullanarak erkeği kendisine cekmek istediğini soyledi.