Lut ve kavmi hakkında ayetler

Lût'u da (peygamber gonderdik). Kavmine dedi ki: «Sizden onceki milletlerden hicbirinin yapmadığı fuhuşu mu yapıyorsunuz?
A'rÂf : 80

Ve uzerlerine (taş) yağmuru yağdırdık. Bak ki gunahkÂrların sonu nasıl oldu!
A'rÂf : 84

Ellerini yemeğe uzatmadıklarını gorunce, onları yadırgadı ve onlardan dolayı icine bir korku duştu. Dediler ki: Korkma! (biz melekleriz). Lût kavmine gonderildik.
Hûd : 70

İbrahim'den korku gidip kendisine mujde gelince, Lût kavmi hakkında (adeta) bizimle mucadeleye başladı.
Hûd : 74

Elcilerimiz Lût'a gelince, (Lût) onların yuzunden uzuldu ve onlardan dolayı ici daraldı da «Bu, cetin bir gundur» dedi.
Hûd : 77

Emrimiz gelince, oranın altını ustune getirdik ve uzerlerine (balcıktan) pişirilip istif edilmiş taşlar yağdırdık.
Hûd : 82

Ey kavmim! Sakın bana karşı duşmanlığınız, Nuh kavminin veya Hûd kavminin, yahut SÂlih kavminin başlarına gelenler gibi size de bir musibet getirmesin! Lût kavmi de sizden uzak değildir.
Hûd : 89

«Ancak Lût ailesi haric. Onların hepsini kurtaracağız.»
Hicr : 59

Hakikaten bunda iman edenler icin bir ibret vardır.
Hicr : 77

Biz, onu ve Lût'u kurtararak, icinde cumle Âleme bereketler verdiğimiz ulkeye ulaştırdık.
Enbiy : 71

Lût'a gelince, ona da hukum (hakimlik, peygamberlik, hukumdarlık) ve ilim verdik; onu, cirkin işler yapmakta olan memleketten kurtardık. Zira onlar (o memleketin halkı), gercekten fena işler yapan kotu bir kavimdi.
Enbiy : 74

(Resûlum!) Eğer onlar (inkÂrcılar) seni yalanlıyorlarsa, (şunu bil ki) onlardan once Nuh'un kavmi, Âd, Semûd, İbrahim'in kavmi, Lût'un kavmi ve Medyen halkı da (peygamberlerini) yalanladılar. Musa da yalanlanmıştı. İşte ben o kÂfirlere sure tanıdım, sonra onları yakaladım. Nasıl oldu benim onları reddim (cezalandırmam)!
Hac : 43

Lût kavmi de peygamberleri yalancılıkla sucladı.
Şuar : 160

Şuphesiz Rabbin, işte O, mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.
Şuar : 175

Lût'u da (peygamber olarak kavmine gonderdik.) Kavmine şoyle demişti: Goz gore gore hÂla o hayÂsızlığı yapacak mısınız?
Neml : 54

Hayır; onların ahiret hakkındaki bilgileri yetersiz kalmıştır. Dahası, bu hususta şuphe icindedirler. Bunun da otesinde, onlar ahiretten yana kordurler.
Neml : 66

Lût da elbette peygamberlerdendi.
SÂffÂt : 133

(Ey insanlar!) Elbette siz de sabah ve akşam onlara uğruyorsunuz. HÂla akıllanmayacak mısınız?
SÂffÂt : 137

Onlardan once Nuh kavmi, Âd kavmi, kazıklar sahibi Firavun, Semûd, Lût kavmi ve Eyke halkı da peygamberleri yalanladılar. İşte bunlar da (peygamberlere karşı) birleşen topluluklardır.
SÂd : 12

Onlardan once Nuh kavmi, Res halkı ve Semûd da yalanlamıştı.
KÂf : 12

Andolsun biz Kur'an'ı, anlaşılıp oğut alınması icin kolaylaştırdık. O halde duşunup oğut alan yok mu?
Kamer : 32

İşte azabımı ve uyarılarımı tadın! (denildi).
Kamer : 39