Sevgilinizle birlikteyken her gorduğunuz adama "ayy ne kadar yakışıklı" deyin.
Bir Erkeği 10 Gunde Nasıl Kaybedersiniz, isimli film şu sıralarda sinemalarda oynuyor. Henuz filme gitmişliğim ve gitmeye de niyetim yok. Cunku ulkemizde, reşit olmuş her hatun kişi, bir erkeği 10 gunde nasıl kaybedeceğini gayet iyi bilir. Hatta pekcok hatun kişi icin 10 gun cok fazla bile denebilir. Bir Erkek 10 Gunde Nasıl Kazanılır taktiklerini ayrı bir yazıya bırakarak, bu yazımda bir erkek 10 gunde nasıl kaybedilir, konusuna temas edeceğim. Turk hatunları icin bu yazı malumun ilanı olacak ancak, atladıkları noktalar olabilir, minik bir katkımız olsun. Evet hanımlar şimdi dikkatle okuyun, bir erkek şıppadanak nasıl kaybedilir:Tanışır tanışmaz anne olma isteğinizden, evliliğin ne kadar kutsal bir kurum filan olduğundan bahsedin. Sevgilinizle birlikteyken her gorduğunuz adama ‘ayy ne kadar yakışıklı’ deyin. Yeri geldikce yeni medeni kanun’ un kadınlara getirdiği haklardan, mal ortaklığından filan soz acın. Beni ne doktorlar, ne avukatlar, ne buyuk şehir belediyesi memurları, ne hackerlar, ne Amerikalılar istedi de ben tenezzul etmedim, nakaratını bol bol kullanın. Sık sık mum ışığında yenilen yemeklerden, ciceklerden, danslardan, romantizmden bahsedin. Artık ciddi bir ilişki istiyorum cumleniz, sohbetlerinizin başlangıc cumlesi olsun. Cevrenizdeki her evli ciftten ovguyle bahsedin, mutluluklarının evliliklerinden sonra tavan yaptığından dem vurun. Eğer evliyseniz bilgisayar istiyorum, chat yapmak istiyorum diye tutturun. Yemek, bulaşık, camaşır, temizlik gibi ev işlerini kadın ve erkeğin eşit olarak paylaşması gerektiği gibi sinir bozucu taleplerde bulunun. Erkeğinizin en gıcık olduğu futbol takımını tutun. Maaşının ne kadar duşuk olduğunu, akranlarının coktan koşe olduğunu yuzune vurun. Yemeğin altını kapatmayı unutun, pilavı lapa yapın, yumurtayı komurleşmeden sofraya koymayın. Birlikte dışarıya cıktığınızda ya da onun işyerini ziyarete giderken mini minnacık etekler giyinin, goğuslerinizin catalı gorunsun. Aranızda cıkacak her tartışmayı zırıl zırıl ağlayarak tiyatral bir havaya burundurun. Bu yaz şartlar ne olursa olsun Dubai’ de 15 gunluk bir tatil yapmak istediğinizi soyleyin. Yukarıda bahsi gecen tatili tek başınıza yapmak istediğinizi soyleyin. Daha etkili bir sonuc icin, yukarıdaki tatili işyerinizden bir erkek arkadaşınızla yapmak istediğinizi soyleyin. Tatilden hamile donun! 10 dakikada bir ‘beni seviyor musun?’ deyin. Kendi burcunuzla onun burcunun evlilik icin bicilmiş kaftan olduğunu soyleyin. Yukselen burclarınızın da cok uyumlu olduğundan dem vurun.
- “Şimdi olmaz”, “burada olmaz”, “giyinik olmaz”, “cıplak olmaz” gibi sonu ‘olmaz’ ile biten cumleler kullanın. “Evinizdeki kedinizi, kopeğinizi severken ‘bak babası ne kadar şiriiiiiiiiin” turunden aile kavramını anımsatıcı dokundurmalarda bulunun. Kalabalık ortamlarda dolaşırken her bebek goruşunuzde ‘hayatım ne dersin bizim de boyle tatlı bebeklerimiz olacak mı?’ deyin. Hic değilse ayda bir kez ‘hayatım pedim bitmiş de, bir koşu gidip marketten alıp gelir misin?’ deyin. Bulaşık yıkarken caktırmadan yeteri kadar bardak, tabak kırın. Renkli ve renksiz camaşırları birlikte yıkayın. Ayda bir banyo, yılda bir de ağda yapın. Gozlerin bana ilk aşkımı hatırlıyor, gibi kesin tesirli gıcıklık cumleleri kurun. O, Matrix’ e gitmek istiyorsa, siz kesinlikle Piyanist’ e gidilecek diye tutturun. O, Gulhane Parkı’ nda ekmek arası kofte yiyelim diyorsa, siz kesinlikle Laila’ da gobek atmak istiyorum, diye ciyaklayın. O, belediye otobusune binmek istiyorsa, siz kesinlikle yanınızdan gecen ilk taksiyi durdurun. O, manavdan iki kilo elma ve uc kilo portakalla gelmişse, siz ‘hani benim avakadoooooom?’ diye feryet figan eyleyin. O, ‘sana aşığım’ dediği zaman siz ‘ha oyle mi?’ diye karşılık verin. O, ağaca kalp işareti ve isimlerinizin baş harflerini kazırken siz ‘yazık guneh değil mi ayol ağaca?’ deyin. O esmer ise asıl tipinizin ‘Nuri Alco’ olduğunu yok hayır sarışınsa Erol Taş’ ın hayranı olduğunuzu soyleyin.