Ecel hakkında ayetler

Kendilerine, ellerinizi savaştan cekin, namazı kılın ve zekÂtı verin, denilen kimseleri gormedin mi? Sonra onlara savaş farz kılınınca, iclerinden bir gurup hemen Allah'tan korkar gibi, hatta daha fazla bir korku ile insanlardan korkmaya başladılar da «Rabbimiz! Savaşı bize nicin yazdın! Bizi yakın bir sureye kadar ertelesen (daha bir muddet savaşı farz kılmasan) olmaz mıydı?» dediler. Onlara de ki: «Dunya menfaati onemsizdir, Allah'tan korkanlar icin ahiret daha hayırlıdır ve size kıl payı kadar haksızlık edilmez.»
Nis : 77

Sizi bir camurdan yaratan, sonra olum zamanını takdir eden ancak O'dur. Bir de O'nun katında muayyen bir ecel (kıyamet gunu) vardır. Siz hÂla şuphe ediyorsunuz.
En'Âm : 2

Geceleyin sizi olduren (oldurur gibi uyutan), gunduzun de ne işlediğinizi bilen; sonra belirlenmiş ecel tamamlansın diye gunduzun sizi dirilten (uyandıran) O'dur. Sonra donuşunuz yine O'nadır. Sonunda O, yaptıklarınızı size haber verecektir.
En'Âm : 60

Her ummetin bir eceli vardır. Ecelleri gelince ne bir an geri kalırlar ne de bir an ileri gidebilirler.
A'rÂf : 34

De ki: «Ben kendime bile Allah’ın dilediğinden başka ne bir zarar ne de bir menfaat verme gucune sahibim.» Her ummetin bir eceli vardır. Ecelleri geldiği zaman artık ne bir saat geri kalırlar ne de ileri giderler.
Yûnus : 49

Ve Rabbinizden mağfiret dilemeniz, sonra da ona tevbe etmeniz icin (indirildi. Eğer bu emrolunanları yaparsanız), Allah sizi, tayin edilmiş bir sureye kadar guzel bir şekilde yaşatır, fazlasını yapan herkese de iyiliğinin karşılığını verir. Eğer yuz cevirirseniz, ben sizin başınıza gelecek buyuk bir gunun azabından korkarım.»
Hûd : 3

Eğer Allah, insanları zulumleri yuzunden cezalandıracak olsaydı, orada hicbir canlı bırakmazdı. Fakat onları takdir edilen bir muddete kadar erteliyor. Ecelleri geldiği zaman onlar ne bir saat geri kalabilirler ne de one gecebilirler.
Nahl : 61

Nuh şoyle dedi: Ey kavmim! Şupheniz olmasın ki, ben sizi, «Allah'a kulluk edin; O'na karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin ki, Allah bir kısım gunahlarınızı bağışlasın ve sizi belli bir vÂdeye kadar tehir etsin (muahaze etmeden yaşatsın)» diyerek apacık uyaran bir kimseyim. Bilinmeli ki Allah'ın tayin ettiği vÂde gelince, artık o ertelenmez. Keşke bilseydiniz!
Nûh : 3