Zumer Suresi 38.Ayet anlamı,acıklaması
Zumer Suresi 38.Ayetin okunuşu
ِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Bismillahirrahmanirrahim
وَلَئِن سَأَلْتَهُم مَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ قُلْ أَفَرَأَيْتُم مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِيَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ كَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِي بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِكَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ عَلَيْهِ يَتَوَكَّلُ الْمُتَوَكِّلُونَ
Ve le in seeltehum men halakas semÂvÂti vel arda le yekûlunnallÂh(yekûlunnallÂhu), kul e fe raeytum m ted’ûne min dûnillÂhi in erÂdeniyallÂhu bi durrin hel hunne kÂşifÂtu durrihi ev erÂdenî bi rahmetin hel hunne mumsikÂtu rahmetih(rahmetihi), kul hasbiyallÂh(hasbiyallÂhu), aleyhi yetevekkelul mutevekkılûn(mutevekkılûne).
Zumer Suresi 38.Ayetin Meali
CelÂlim hakkı icin sorsan onlara: o Gokleri ve Yeri kim yarattı? Elbette şubhesiz Allah diyecekler, de ki: o halde gordunuz a o Allahdan başka cağırdıklarınızı, eğer Allah bana bir keder murad ederse onlar kederini acabilirler mi? YÂhud bana bir rahmet murad ederse onlar onun rahmetini tutabilirler mi? De ki: Allah bana yeter, hep ona dayanır mutevekkil olanlar.
Zumer Suresi 38.Ayet
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Zumer Suresi 38.Ayet
-
13-09-2019, 14:27:07