Emzirme Suresi Hakkında Ayetler
Emzirmeyi tamamlatmak isteyen (baba) icin, anneler cocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların orfe uygun olarak beslenmesi ve giyimi baba tarafına aittir. Bir insan ancak gucu yettiğinden sorumlu tutulur. Hicbir anne, cocuğu sebebiyle, hicbir baba da cocuğu yuzunden zarara uğratılmamalıdır. Onun benzeri (nafaka temini) vÂris uzerine de gerekir. Eğer ana ve baba birbiriyle goruşerek ve karşılıklı anlaşarak cocuğu memeden kesmek isterlerse, kendilerine gunah yoktur. Cocuklarınızı (sut anne tutup) emzirtmek istediğiniz takdirde, sut anneye vermekte olduğunuzu iyilikle teslim etmeniz şartıyla, uzerinize gunah yoktur. Allah'tan korkun. Bilin ki Allah, yapmakta olduklarınızı gorur.
Bakara : 233
Biz insana, ana-babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Cunku anası onu nice sıkıntılara katlanarak taşımıştır. Sutten ayrılması da iki yıl icinde olur. (İşte bunun icin) once bana, sonra da ana-babana şukret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Donuş ancak banadır.
LokmÂn : 14
Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu. Taşınması ile sutten kesilmesi, otuz ay surer. Nihayet insan, guclu cağına erip kırk yaşına varınca der ki: Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şukretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et. Benim icin de zurriyetim icin de iyiliği devam ettir. Ben sana dondum. Ve elbette ki ben muslumanlardanım.
AhkÂf : 15
Onları gucunuz olcusunde oturduğunuz yerin bir bolumunde oturtun, onları sıkıştırıp (gitmelerini sağlamak icin) kendilerine zarar vermeye kalkışmayın. Eğer hÂmile iseler, doğum yapıncaya kadar nafakalarını verin. Sizin icin cocuğu emzirirlerse onlara ucretlerini verin, aranızda uygun bir şekilde anlaşın. Eğer anlaşamazsanız cocuğu, başka bir kadın emzirecektir.
TalÂk : 6
İmkÂnı geniş olan, nafakayı imkÂnlarına gore versin; rızkı daralmış bulunan da Allah'ın kendisine verdiği kadarından nafaka odesin. Allah hic kimseyi verdiği imkÂndan fazlasıyla yukumlu kılmaz. Allah, bir guclukten sonra bir kolaylık yaratacaktır.
TalÂk : 7
Emzirme Suresi Hakkında Ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Emzirme Suresi Hakkında Ayetler
-
13-09-2019, 14:25:53