Peygamber Efendimizin Hadisleri
Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimizin Hadisleri
"Allahu Teala Hazretleri her yuzyılın başında bu dini ikame edecek birini baas eder''
Acıklaması: Her yuz sen başında bir muceddid gelir Esasta değil teferuatta onemsiz değil, onemli değişikliker yapar Asrın icabına gore bazı ahkÂm cıkarır Muannidlere (inatcılara) cevap verir.
''Su hacmi iki kulleyi (buyuk kupu) aşınca artık pislik taşımaz.''
Acıklaması: Bir irfan sahibi, zata has olan şehadet makamına yerleşirse, gerek esma gerekse sıfatların muşahadesi ona perde olmaz İş bu manaya şu Ayeti Kerime ile işaret edilmektedir: YİNE ONLAR KOTULUĞU İYİLİKLE SAVAN KİMSELERDİR" (Ra'd Suresi, Ayet 22) Yani, yapılan iyilikle kir darlığını def ederler.
Ebu Derda der ki, ''Peygamber (SAS)'imiz bir gun bize, benim bildiklerimi bilseydiniz, az guler, cok aglardiniz Dunya gozunuzde onemini, kaybeder, ahireti tercih ederdiniz'' buyurdu, sonra Ebu Derda kendisinden sunlari soylemistir:
Acıklaması: Şimdi de eger siz benim bildiklerimi bilseydiniz, basinizi alip tepelere cikar, halinize hungur hungur aglayarak Allah (CC)'a yakarirdiniz yaniniza yalniz zaruri ihtiyaclari alir kimseye emanet etmeksizin ve bir daha donmemek karari ile mallarinizi terkedip giderdiniz. Fakat uzak vadeli emeller kalbinizden ahiret fikrini sildi, butun emeklerinizin hedefi dunya oldu, bu yuzden hic bir sey bilmeyenler gibi oldunuz. Bazilariniz basina geleceklerden korktugu icin ic gudulerine koru korune uyan hayvanlardan daha kotudur.
''Niye birbirinizi sevmiyorsunuz? Niye biribirinize dogru yolu tavsiye etmiyorsunuz, oysa ki, sizler Allah (C.C)'in dininde ortak olan kardeslersiniz.''
Acıklaması: Arzularinizin birbirlerinden ayrilmasinin sebebi, icinizin bozuklugudur, oysa iyilikte birlesseniz biribirinizi severdiniz.
Peygamber Efendimizin Acıklamalı Hadisleri
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●54 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Peygamber Efendimizin Acıklamalı Hadisleri
-
13-09-2019, 14:17:43