Carşamba Gunuyle İlgili Hadisler

Carşamba Gunu İle İlgili Hadisi Şerifler
[
Hayrı da, şerri de, uğuru da, uğursuzluğu da yaratan Allah-u Teala'dır. Dolayısıyla kiminin icinde bullunduğu şeylerden bereketlenip, kimininse uğursuzlanması, ancak Allah-u Teala'nın kaza ve kaderi iledir.

Allah-u Teala bir takım sebepler yaratıp, musebbebatını bunlara bağladığı gibi, uğur ve uğursuzluğu da sebeplere bağlamıştır.
[
Allah-u Teala Ad kavmini şiddetli bir kasırgayla helak ettiği; safer ayının sonundaki carşamba sabahından başlayıp diğer carşambanın akşamna kadar suren yedi gece, sekiz gun hakkında:

Biz uğursuz gunlerde onlar uzerine dondurucu bir kasırga gonderdik
Fussilet Suresi -16[

O fırtına aralıksız olarak yedi gece, sekiz gun uzerlerine esti. Yanlarında olsaydın, onların icleri kof hurma kutukleri gib, yerlerine yıkıldıklarını gorurdun!
Hakka Suresi -7

Gercekten biz uğursuzluğu suregelen bir gunde onlar uzerine dondurucu bir kasırga yolladık.
Kamer Suresi -19[

Carşamba gunu, uğursuzluğu surekli olan bir gundur.

Carşamba gunu kendisinde, cocukların ihtiyar olacağı, yanılgısı pek yakın uğursuz bir gundur. Allah Ad kavmi uzerine ruzgarı o gun salmıştır. Firavun o gun doğmuştur, rablik iddiasına kalkışmıştır ve o gun helak olmuştur.
[
Ummetim (zorlanacağı icin) kerih gorecek olmasaydı, elbette onlara carşamba gunu yola cıkmamalarını emrederdim. Cıkış icin gunlerin bana en sevgilisi ise perşembe gunudur.

Ay icerisinde bulunan son carşamba, uğursuzluğu suregelen bir gundur.
[