Fatiha Suresi İle İlgili Hadisler
Hadislerde Fatiha Suresi
ibni Samit (r.a) rivayetine gore Efendimiz (s.a.v.)
''Ummul Kurani -Kur'anin anasi,asli mesabesinde olan Fatiha'yi-okumayanin namazi yoktur.'' buyurdu.
İbnu AbbÂs (radıyallahu anhumÂ) anlatıyor:
"Cibril (aleyhisselam), Hz. Peygamber (aleyhissalÂtu vesselÂm)'in yanında otururken kapı sesine benzer bir ses işitti. Başını goğe doğru kaldırdı. Cibril (aleyhisselÂm) dedi ki: "İşte gokten bir kapı acıldı, bugune kadar boyle bir kapı asla acılmamıştı." Derken oradan bir melek indi. Cibril (aleyhissalÂm) tekrar konuştu: "İşte arza bir melek indi, şimdiye kadar bu melek hic inmemişti." Melek selam verdi ve Hz. Peygamber (aleyhissalÂtu vesselÂm)'e : "Sana verilen iki nuru mujdeliyorum. Bunlar, senden once başka hicbir peygambere verilmemişlerdi: Onların biri Fatih Sûresi, diğeri de Bakara Sûresi'nin son kısmı. Onlardan okuduğun her harfe mukabil sana mutlaka buyuk sevap verilecektir.'' dedi.
Adiyy İbnu HÂtim (radıyallahu anh) anlatıyor:
"Hz. Peygamber (aleyhissalÂtu vesselÂm) buyurdular ki: "(Fatiha'da gecen) el-mağdûb aleyhim (Allah'ın gazabına uğrayanlar) Yahudilerdir, ed-dÂllîn (sapıtanlar) da Hıristiyanlar'dır".
Tirmizi, Tefsir 2, (2957).
Ebu Said İbnu'l-Mualla
Ben Mescid-i Nebevi'de namaz kılıyordum. Resulullah (sav) beni cağırdı. Fakat (namazda olduğum icin) icabet edemedim. Sonra yanına gelerek: "Ey Allah'ın Resulu namaz kılıyordum (bu sebeple cevap veremedim diye ozur beyan ettim). Bana: "Allahu Teala Kitabında: "Ey iman edenler, Allah ve Resulu sizi cağırdıkları zaman hemen icabet edin" buyurmuyor mu?" (Enfal, 24) dedi ve arkasından ilave etti: "Sen mescidden cıkmazdan once, sana Kur'an-ı Kerim'in (sevabca) en buyuk suresini oğreteyim mi?" dedi ve elimden tuttu. Mescidden cıkacağı sırada ben: "Sana en buyuk sureyi oğreteceğim" dememiş miydiniz? dedim. Bana: "O sure Elhamdu lillahi Rabbi'l Alemin'dir (ki namazlarda tekrar tekrar okunan) yedi ayet (es-Seb'u'l-Mesani) ve bana verilen yuce Kur'an'dır" buyurdu.
Hz Ali (r.a.) dan nakl edilen bir Hadisi Serif´te Peygamberimiz (s.a.v) şoyle buyurmustur.
''Fatihatul-Kitap -Kur'ani Kerim'in başı olan Fatiha suresi- Ars'in altindaki bir hazineden indirilmistir.''
Fatiha Suresi Hakkında Hadisler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●46 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Fatiha Suresi Hakkında Hadisler
-
13-09-2019, 14:17:25