ihlas suresinin fazileti,
ihlas suresi faziletleri
İhlas suresini okumanın fazileti
İhlas suresini "Kulhuvallahu ehad" okumak cok faziletlidir.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
İhlas suresini okumak, Kur'an-ı kerimin ucte birini okumaya denktir. [Muslim, Buhari]
On "İhlas" okuyana Cennette bir koşk verilir. [İ. Ahmed]
Namazlardan sonra on "İhlas" okuyan Allahu teÂlÂnın rızasına ve mağfiretine kavuşur. [İ.Neccar]
Yatağa sağ yanı uzerine yatıp yuz "İhlas" okuyan Cennete girer. [Tirmizi]
Sabah namazından sonra oniki "İhlas" okuyan, Kur'an-ı kerimi dort defa hatmetmiş gibi sevaba kavuşur.[Bezzar]
Sabah namazından sonra onbir İhlas okuyana, Cennette bir burc verilir. [HarÂiti]
Sabah-akşam uc kere "İhlas" ile "Muavvizeteyn"i okumak, bela ve sıkıntılardan korur. [Tirmizi]
Evine girerken "İhlas" okuyan yoksulluk gormez. [T.Kurtubi]
İhlas okuyana Cennet vacip olur. [Nesai]
Kim evinden sefere cıkarken onbir "İhlas" okursa, seferden donunceye kadar Allahu teÂlÂ, onun evini muhafaza eder. [İ. Neccar]
Arefe gunu, [her birine Besmele cekerek] bin "İhlas" okuyanın butun gunahları affolur ve her duası kabul olur. [Ebuşşeyh]
Cuma namazından sonra, yedi kere "İhlas" ve "Muavvizeteyn" okuyan, bir hafta kazadan, beladan ve kotu işlerden korunur. [İbni Sunni]
Uc defa İhlas suresini okuyan, Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur. Bir defa Yasin-i şerif okuyan da on defa Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur. Kur'an-ı kerimi okuyan da hatim sevabına kavuşur. Hatim sevabı başka, hatmetmiş gibi sevaba kavuşmak başkadır.
Bir fakir, (Param olsaydı Allah rızası icin şuraya bir cami yaptırırdım) diye samimi olarak niyet etse, Cenab-ı Hak, o kimseye cami yaptırmış gibi sevap verir. Fakat camiyi bizzat yapan, cami yaptırma sevabına kavuşur. Yani daha fazla sevap alır. Cami yaptırma sevabı ile cami yaptırmış gibi sevaba kavuşmak farklıdır.
İhlas suresini uc defa okuyan Kur'an-ı kerimi hatmetmiş gibi sevaba kavuşur. Fakat Kur'an-ı kerimi başta sona kadar okuyan hatim sevabına kavuşur. ihlas suresinin faziletleri
cok anlamlı...
ihlas suresinin faziletleri
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- ihlas suresinin faziletleri
-
13-09-2019, 14:16:36