Hud ve Ad kavmi hakkında ayetler
Âd kavmine de kardeşleri Hûd'u (gonderdik). O dedi ki: «Ey kavmim! Allah'a kulluk edin; sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. HÂla sakınmayacak mısınız?»
A'rÂf : 65
Onu ve onunla beraber olanları rahmetimizle kurtardık ve Âyetlerimizi yalanlayıp da iman etmeyenlerin kokunu kestik.
A'rÂf : 72
Onlara kendilerinden evvelkilerin, Nuh, Âd ve Semûd kavimlerinin, İbrahim kavminin, Medyen halkının ve altust olan şehirlerin haberi ulaşmadı mı? Peygamberi onlara apacık mucizeler getirmişti. Demek ki, Allah onlara zulmedecek değildi, fakat onlar kendi kendilerine zulmetmekte idiler.
Tevbe : 70
Yeryuzunde yuruyen her canlının rızkı, yalnızca Allah'ın uzerinedir. Allah o canlının durduğu yeri ve sonunda bırakılacağı mekanı bilir. (Bunların) hepsi acık bir kitapta (levh-i mahfuz'da) dır.
Hûd : 6
Âd kavmine de kardeşleri Hûd'u (gonderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. Siz yalan uyduranlardan başkası değilsiniz.
Hûd : 50
Sizden oncekilerin, Nuh, Âd ve Semûd kavimlerinin ve onlardan sonrakilerin haberleri size gelmedi mi? Onları Allah'tan başkası bilmez. Peygamberleri kendilerine mucizeler getirdi de onlar, ellerini peygamberlerinin ağızlarına bastılar ve dediler ki: Biz, size gonderileni inkÂr ettik ve bizi kendisine cağırdığınız şeye karşı derin bir kuşku icindeyiz.
İbrÂhîm : 9
(Resûlum!) Eğer onlar (inkÂrcılar) seni yalanlıyorlarsa, (şunu bil ki) onlardan once Nuh'un kavmi, Âd, Semûd, İbrahim'in kavmi, Lût'un kavmi ve Medyen halkı da (peygamberlerini) yalanladılar. Musa da yalanlanmıştı. İşte ben o kÂfirlere sure tanıdım, sonra onları yakaladım. Nasıl oldu benim onları reddim (cezalandırmam)!
Hac : 42
Bizimle karşılaşmayı (bir gun huzurumuza geleceklerini) ummayanlar: Bize ya melekler indirilmeliydi ya da Rabbimizi gormeliydik, dediler. Andolsun ki onlar kendileri hakkında kibire kapılmışlar ve azgınlıkta pek ileri gitmişlerdir.
FurkÂn : 21
İşte o gun, gercek mulk (hukumranlık) cok merhametli olan Allah'ındır. KÂfirler icin de pek cetin bir gundur o.
FurkÂn : 26
Onlardan once Nuh kavmi, Res halkı ve Semûd da yalanlamıştı.
KÂf : 12
Ve şuphesiz ki onceki Âd kavmini O helÂk etti.
Necm : 50
Âd kavmi (Peygamberleri Hûd'u) yalanladı da azabım ve tehdidim nasılmış (gorduler).
Kamer : 18
Nasılmış benim azabım ve uyarılarım!
Kamer : 21
Semûd ve Âd kavimleri, kapılarını calacak felÂketi (kıyameti) yalan saymışlardı.
HÂkka : 4
Âd kavmi ise, uğultulu, kasıp kavuran bir fırtına ile mahvedildiler.
HÂkka : 6
Gormedin mi, Rabbin ne yaptı Âd kavmine; direkleri (yuksek binaları) olan, ulkelerde benzeri yaratılmamış İrem şehrine, o vadide kayaları yontan Semûd kavmine, kazıklar (cadırlar, ordular) sahibi Firavun'a! Ki onların hepsi ulkelerinde azgınlık ettiler. Oralarda kotuluğu coğalttılar. Bu yuzden Rabbin onların ustune azap kamcısı yağdırdı. Cunku Rabbin (her an) gozetlemededir.
Fecr : 6
Hud ve Ad kavmi hakkında ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●50 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Hud ve Ad kavmi hakkında ayetler
-
13-09-2019, 13:59:56