Tevhid ve tevhid inancı hakkında ayetler
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.
FÂtiha : 5
İlÂhınız bir tek Allah'tır. O'ndan başka ilÂh yoktur. O, rahmÂndır, rahîmdir.
Bakara : 163
Allah, O'ndan başka tanrı yoktur; O, hayydir, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Goklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur. İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir? O, kullarının yaptıklarını ve yapacaklarını bilir. (O'na hicbir şey gizli kalmaz.) O'nun bildirdiklerinin dışında insanlar O'nun ilminden hicbir şeyi tam olarak bilemezler. O'nun kursusu gokleri ve yeri icine alır, onları koruyup gozetmek kendisine zor gelmez. O, yucedir, buyuktur.
Bakara : 255
Hayy ve kayyûm olan Allah'tan başka ilÂh yoktur.
Âl-i İmrÂn : 2
Rahimlerde sizi dilediği gibi şekillendiren O'dur. O'ndan başka ilÂh yoktur. O mutlak guc ve hikmet sahibidir.
Âl-i İmrÂn : 6
Allah, adaleti ayakta tutarak (delilleriyle) şu hususu acıklamıştır ki, kendisinden başka ilÂh yoktur. Melekler ve ilim sahipleri de (bunu ikrar etmişlerdir. Evet) mutlak guc ve hikmet sahibi Allah'tan başka ilÂh yoktur.
Âl-i İmrÂn : 18
Şuphesiz bu (İsa hakkında soylenenler), doğru haberlerdir. Allah'tan başka ilÂh yoktur. Muhakkak ki Allah, evet O, mutlak guc ve hikmet sahibidir.
Âl-i İmrÂn : 62
Nerede olursanız olun olum size ulaşır; sarp ve sağlam kalelerde olsanız bile! Kendilerine bir iyilik dokunsa «Bu Allah'tan» derler; başlarına bir kotuluk gelince de «Bu senden» derler. «Hepsi Allah'tandır» de. Bu adamlara ne oluyor ki bir turlu laf anlamıyorlar!
Nis : 78
Ey ehl-i kitap! Dininizde aşırı gitmeyin ve Allah hakkında, gercekten başkasını soylemeyin. Meryem oğlu İsa Mesîh, ancak Allah'ın resûludur, (o) Allah'ın, Meryem'e ulaştırdığı «kun: Ol» kelimesi(nin eseri)dir, O'ndan bir ruhtur. (O'nun tarafından gonderilmiş, yahut teyit edilmiş, yahut da Cebrail tarafından ufurulmuş bir ruhtur). Şu halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin. «(Tanrı) uctur» demeyin, sizin icin hayırlı olmak uzere bundan vazgecin. Allah ancak bir tek Allah'tır. O, cocuğu olmaktan munezzehtir. Goklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. Vekil olarak Allah yeter.
Nis : 171
Andolsun «Allah, ucun ucuncusudur» diyenler de kÂfir olmuşlardır. Halbuki bir tek Allah'dan başka hicbir tanrı yoktur. Eğer diye geldiklerinden vazgecmezlerse, iclerinden kÂfir olanlara acı bir azap isabet edecektir.
MÂide : 73
De ki: Hangi şey şahadetce en buyuktur? De ki: (Hak peygamber olduğuma dair) benimle sizin aranızda Allah şahittir. Bu Kur'an bana, kendisiyle sizi ve ulaştığı herkesi uyarmam icin vahyolundu. Yoksa siz, Allah ile beraber başka tanrılar olduğuna şahitlik mi ediyorsunuz? De ki: «Ben buna şahitlik etmem.» «O ancak bir tek Allah'tır, ben sizin ortak koştuğunuz şeylerden kesinlikle uzağım» de.
En'Âm : 19
De ki: Ne dersiniz; eğer Allah kulaklarınızı sağır, gozlerinizi kor eder, kalplerinizi de muhurlerse bunları size Allah'tan başka hangi tanrı geri verebilir! Bak, delilleri nasıl acıklıyoruz. Onlar hÂla yuz ceviriyorlar!
En'Âm : 46
İşte Rabbiniz Allah O'dur. O'ndan başka tanrı yoktur. O, her şeyin yaratıcısıdır. Oyle ise O'na kulluk edin, O her şeye vekildir (guvenilip dayanılacak tek varlık O'dur).
En'Âm : 102
Rabbinden sana vahyolunana uy. O'ndan başka tanrı yoktur. Muşriklerden yuz cevir.
En'Âm : 106
Andolsun ki Nuh'u elci olarak kavmine gonderdik. Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin, sizin ondan başka tanrınız yoktur. Doğrusu ben, ustunuze gelecek buyuk bir gunun azabından korkuyorum.
A'rÂf : 59
Âd kavmine de kardeşleri Hûd'u (gonderdik). O dedi ki: «Ey kavmim! Allah'a kulluk edin; sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. HÂla sakınmayacak mısınız?»
A'rÂf : 65
Semûd kavmine de kardeşleri Salih'i (gonderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin; sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. Size Rabbinizden acık bir delil gelmiştir. O da, size bir mucize olarak Allah'ın şu devesidir. Onu bırakın, Allah'ın arzında yesin, (icsin); ona kotuluk etmeyin; sonra sizi elem verici bir azap yakalar.
A'rÂf : 73
Medyen'e de kardeşleri Şuayb'ı (gonderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin, sizin ondan başka tanrınız yoktur. Size Rabbinizden acık bir delil gelmiştir; artık olcuyu, tartıyı tam yapın, insanların eşyalarını eksik vermeyin. Duzeltilmesinden sonra yeryuzunde bozgunculuk yapmayın. Eğer inananlar iseniz bunlar sizin icin daha hayırlıdır.
A'rÂf : 85
De ki: Ey insanlar! Gercekten ben sizin hepinize, goklerin ve yerin sahibi olan Allah'ın elcisiyim. Ondan başka tanrı yoktur, O diriltir ve oldurur. Oyle ise Allah'a ve ummî Peygamber olan Resûlune -ki o, Allah'a ve onun sozlerine inanır- iman edin ve O'na uyun ki doğru yolu bulasınız.
A'rÂf : 158
(Yahudiler) Allah'ı bırakıp bilginlerini (hahamlarını); (hıristiyanlar) da rahiplerini ve Meryem oğlu Mesîh'i (İsa'yı) rabler edindiler. Halbuki onlara ancak tek ilÂha kulluk etmeleri emrolundu. O'ndan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden uzaktır.
Tevbe : 31
(Ey Muhammed!) Yuz cevirirlerse de ki: Allah bana yeter. O'ndan başka ilÂh yoktur. Ben sadece O'na guvenip dayanırım. O yuce Arş'ın sahibidir.
Tevbe : 129
Eğer (onlar) size cevap veremiyorlarsa, bilin ki, o ancak Allah'ın ilmiyle indirilmiştir ve O'ndan başka tanrı yoktur. Artık siz musluman oluyor musunuz?
Hûd : 14
Âd kavmine de kardeşleri Hûd'u (gonderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. Siz yalan uyduranlardan başkası değilsiniz.
Hûd : 50
Semûd kavmine de kardeşleri SÂlih'i (gonderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka tanrınız yoktur. O sizi yerden (topraktan) yarattı. Ve sizi orada yaşattı. O halde O'ndan mağfiret isteyin; sonra da O'na tevbe edin. Cunku Rabbim (kullarına) cok yakındır, (dualarını) kabul edendir.
Hûd : 61
Medyen'e de kardeşleri Şuayb'ı (gonderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin! Sizin icin ondan başka tanrı yoktur. Olcuyu ve tartıyı eksik yapmayın. Zira ben sizi hayır (ve bolluk) icinde goruyorum. Ve ben, gercekten sizin icin kuşatıcı bir gunun azabından korkuyorum.
Hûd : 84
(Ey Muhammed!) Boylece seni, kendilerinden once nice ummetlerin gelip gectiği bir ummete gonderdik ki, sana vahyettiğimizi onlara okuyasın. Onlar Rahman'ı inkÂr ediyorlar. De ki: O benim Rabbimdir. O'ndan başka tanrı yoktur. Sadece O'na tevekkul ettim ve donuş sadece O'nadır.
Ra'd : 30
İşte bu (Kur'an), kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek Tanrı olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice duşunup oğut alsınlar diye insanlara (gonderilmiş) bir bildiridir.
İbrÂhîm : 52
Allah kendi emriyle melekleri, kullarından dilediği kimseye vahiy ile, «Benden başka tanrı olmadığına dair (kullarımı) uyarın ve benden korkun» diye gonderir.
Nahl : 2
İlÂhınız bir tek Tanrı'dır. Fakat ahirete inanmayanlar var ya, onların kalpleri inkÂrcı, kendileri de boburlenen kimselerdir.
Nahl : 22
Allah buyurdu ki: İki tanrı edinmeyin! O ancak bir Tanrı'dır. O halde yalnız benden korkun!
Nahl : 51
De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim. (Şu var ki) bana, İlÂh'ınızın, sadece bir İlÂh olduğu vahyolunuyor. Artık her kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, iyi iş yapsın ve Rabbine ibadette hicbir şeyi ortak koşmasın.
Kehf : 110
Allah, kendisinden başka ilÂh olmayandır. En guzel isimler O'na mahsustur.
TÂh : 8
Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilÂh yoktur. Bana kulluk et; beni anmak icin namaz kıl.
TÂh : 14
Sizin ilÂhınız, yalnızca, kendisinden başka ilÂh olmayan Allah'tır. O'nun ilmi her şeyi kuşatmıştır.
TÂh : 98
Eğer yerde ve gokte Allah'tan başka tanrılar bulunsaydı, yer ve gok, (bunların nizamı) kesinlikle bozulup gitmişti. Demek ki Arş'ın Rabbi olan Allah, onların yakıştırdıkları sıfatlardan munezzehtir.
Enbiy : 22
Senden once hicbir resûl gondermedik ki ona: «Benden başka İlÂh yoktur; şu halde bana kulluk edin» diye vahyetmiş olmayalım.
Enbiy : 25
İsmail'i, İdris'i ve Zulkif'i de (yÂdet). Hepsi de sabreden kimselerdendi.
Enbiy : 85
De ki: Bana sadece, sizin ilÂhınızın ancak bir tek Allah olduğu vahyedildi. HÂla musluman olmayacak mısınız?
Enbiy : 108
Biz, her ummete -(Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz uzerine Allah'ın adını ansınlar diye- kurban kesmeyi gerekli kıldık. İmdi, İlÂhınız, bir tek İlÂh'tır. Oyle ise, O'na teslim olun. (Ey Muhammed!) O ihlÂslı ve mutevazi insanları mujdele!
Hac : 34
Onlar arasından kendilerine: «Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka bir tanrınız yoktur. HÂla Allah'tan korkmaz mısınız?» (mesajını ileten) bir peygamber gonderdik.
Mu'minûn : 32
Allah evlÂt edinmemiştir; O'nunla beraber hicbir tanrı da yoktur. Aksi takdirde her tanrı kendi yarattığını sevk ve idare eder ve mutlaka onlardan biri diğerine galebe calardı. Allah, onların (muşriklerin) yakıştırdıkları şeylerden munezzehtir.
Mu'minûn : 91
Mutlak hakim ve hak olan Allah, cok yucedir. O'ndan başka tanrı yoktur, O, yuce Arş'ın sahibidir.
Mu'minûn : 116
(Halbuki) buyuk Arş'ın sahibi olan Allah'tan başka tanrı yoktur.
Neml : 26
(Onlar mı hayırlı) yoksa gokleri ve yeri yaratan, gokten size su indiren mi? O suyla, bir ağacını bile bitirmeye gucunuzun yetmediği guzel guzel bahceler bitirdik. Allah'tan başka bir tanrı mı var! Doğrusu onlar sapıklıkta devam eden bir guruhtur.
Neml : 60
(Onlar mı hayırlı) yoksa ilk baştan yaratan, sonra yaratmayı tekrar eden ve sizi hem gokten hem yerden rızıklandıran mı? Allah'tan başka bir tanrı mı var! De ki: Eğer doğru soyluyorsanız siz kesin delilinizi getirin!
Neml : 64
İşte O, Allah'tır. O'ndan başka tanrı yoktur. Onunde de, sonunda da hamd O'nundur, hukum O'nundur. Ve ancak O'na donduruleceksiniz.
Kasas : 70
De ki: Soyleyin bakalım, eğer Allah uzerinizde gunduzu ta kıyamet gunune kadar aralıksız devam ettirse, Allah'tan başka, istirahat edeceğiniz geceyi size getirecek tanrı kimdir? HÂla gormeyecek misiniz?
Kasas : 72
Allah ile birlikte başka bir tanrıya tapıp yalvarma! O'ndan başka tanrı yoktur. O'nun zÂtından başka her şey yok olacaktır. Hukum O'nundur ve siz ancak O'na donduruleceksiniz.
Kasas : 88
Ey insanlar! Allah'ın size olan nimetini hatırlayın; Allah'tan başka size gokten ve yerden rızık verecek bir yaratıcı var mı? O'ndan başka tanrı yoktur. Nasıl oluyor da (tevhidden kufre) cevriliyorsunuz!
FÂtır : 3
(Resûlum!) De ki: Ben sadece bir uyarıcıyım. Tek ve kahhÂr olan Allah'tan başka bir tanrı yoktur.
SÂd : 65
Allah sizi bir tek nefisten (Âdem'den) yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin icin hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında uc katlı karanlık icinde ceşitli safhalardan gecirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır. Mulk O'nundur. O'ndan başka tanrı yoktur. Oyleyken nasıl oluyor da (O'na kulluktan) cevriliyorsunuz?
De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Bana ilÂhınızın bir tek İlÂh olduğu vahy olunuyor. Artık O'na yonelin, O'ndan mağfiret dileyin. Ortak koşanların vay haline!
Fussilet : 6
Gokteki İlÂh da, yerdeki İlÂh da O'dur. O, hakîmdir, her şeyi bilendir.
Zuhruf : 84
O'ndan başka ilÂh yoktur. (Her şeyi O) diriltir ve oldurur. Sizin de Rabbiniz, onceki atalarınızın da Rabbidir.
DuhÂn : 8
Bil ki, Allah'tan başka ilÂh yoktur. (Habibim!) Hem kendinin hem de mumin erkeklerin ve mumin kadınların gunahlarının bağışlanmasını dile! Allah, gezip dolaştığınız yeri de duracağınız yeri de bilir.
Muhammed : 19
Allah ile beraber başka bir tanrı edinmeyin. Zira ben size O'nun tarafından (gelmiş) acık bir uyarıcıyım.
ZÂriyÂt : 51
Veya onların Allah'tan başka bir tanrısı mı var? Allah, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır.
Tûr : 43
O, oyle Allah'tır ki, O'ndan başka tanrı yoktur. Gorulmeyeni ve goruleni bilendir. O, esirgeyendir, bağışlayandır.
Haşr : 22
O, oyle Allah'tır ki, kendisinden başka hicbir tanrı yoktur. O, mulkun sahibidir, eksiklikten munezzehtir, selÂmet verendir, emniyete kavuşturandır, gozetip koruyandır, usundur, istediğini zorla yaptıran, buyuklukte eşi olmayandır. Allah, muşriklerin ortak koştukları şeylerden munezzehtir.
Haşr : 23
Allah; O'ndan başka hicbir ilÂh yoktur. Muminler yalnız Allah'a dayanıp guvensinler.
TegÂbun : 13
O, doğunun da batının da Rabbidir. O'ndan başka ilÂh yoktur. Oyleyse yalnız O'nun himayesine sığın.
Muzzemmil : 9
Tevhid ve tevhid inancı hakkında ayetler
Ayetler, Dualar, Hadisler0 Mesaj
●53 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Ayetler, Dualar, Hadisler
- Tevhid ve tevhid inancı hakkında ayetler
-
13-09-2019, 13:59:44