Muşriklikten sakınmak hakkında ayetler

O halde sakın Allah ile beraber başka tanrıya kulluk edip yalvarma, sonra azap edilenlerden olursun!
Şuar : 213

Allah ile birlikte başka bir tanrıya tapıp yalvarma! O'ndan başka tanrı yoktur. O'nun zÂtından başka her şey yok olacaktır. Hukum O'nundur ve siz ancak O'na donduruleceksiniz.
Kasas : 88

Hepiniz O'na yonelerek O'na karşı gelmekten sakının, namazı kılın; muşriklerden olmayın.
Rûm : 31

(Resûlum!) Şuphesiz sana da senden oncekilere de şoyle vahyolunmuştur ki: Andolsun (bilfarz) Allah'a ortak koşarsan, işlerin mutlaka boşa gider ve husranda kalanlardan olursun!
Zumer : 65

Hayır! Yalnız Allah'a kulluk et ve şukredenlerden ol.
Zumer : 66

(Resûlum)! De ki: Bana Rabbimden apacık deliller gelince, sizin Allah'ı bırakıp o taptıklarınıza kulluk etmem bana yasaklandı ve bana Âlemlerin Rabbine teslim olmam emredildi.
Mu'min : 66

Gece ve gunduz, guneş ve ay O'nun Âyetlerindendir. Eğer Allah'a ibadet etmek istiyorsanız, guneşe de aya da secde etmeyin. Onları yaratan Allah'a secde edin!
Fussilet : 37

Muttakîlere vÂdolunan cennetin durumu şoyledir: İcinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sutten ırmaklar, icenlere lezzet veren şaraptan ırmaklar ve suzme baldan ırmaklar vardır. Orada meyvelerin her ceşidi onlarındır. Rablerinden de bağışlama vardır. Hic bu, ateşte ebedî kalan ve bağırsaklarını parca parca edecek kaynar su icirilen kimselerin durumu gibi olur mu?
Muhammed : 15

Doğrusu dunya hayatı ancak bir oyun ve eğlencedir. Eğer iman eder ve sakınırsanız Allah size mukÂfatınızı verir. Ve sizden mallarınızı (tamamen sarfetmenizi) istemez.
Muhammed : 36

Allah ile beraber başka bir tanrı edinmeyin. Zira ben size O'nun tarafından (gelmiş) acık bir uyarıcıyım.
ZÂriyÂt : 51