Şuayb (a.s) ve medyen halkı hakkında ayetler

Medyen'e de kardeşleri Şuayb'ı (gonderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin, sizin ondan başka tanrınız yoktur. Size Rabbinizden acık bir delil gelmiştir; artık olcuyu, tartıyı tam yapın, insanların eşyalarını eksik vermeyin. Duzeltilmesinden sonra yeryuzunde bozgunculuk yapmayın. Eğer inananlar iseniz bunlar sizin icin daha hayırlıdır.
A'rÂf : 85

(Şuayb), onlardan yuz cevirdi ve (icinden) dedi ki: «Ey kavmim! Ben size Rabbimin gonderdiği gercekleri duyurdum ve size oğut verdim. Artık kÂfir bir kavme nasıl acırım!»
A'rÂf : 93

Medyen'e de kardeşleri Şuayb'ı (gonderdik). Dedi ki: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin! Sizin icin ondan başka tanrı yoktur. Olcuyu ve tartıyı eksik yapmayın. Zira ben sizi hayır (ve bolluk) icinde goruyorum. Ve ben, gercekten sizin icin kuşatıcı bir gunun azabından korkuyorum.
Hûd : 84

Sanki orada hic barınmamışlardı. Biliniz ki, Semûd kavmi (Allah'ın rahmetinden) uzak olduğu gibi Medyen kavmi de uzak oldu.
Hûd : 95

Eyke halkı da peygamberleri yalancılıkla sucladı.
Şuar : 176

Şuphesiz Rabbin, işte O, mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.
Şuar : 191

Medyen'e de kardeşleri Şuayb'ı gonderdik ve Şuayb: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin, ahiret gunune umut bağlayın, yeryuzunde bozgunculuk yaparak karışıklık cıkarmayın! dedi.
Ankebût : 36

Fakat onu yalancılıkla itham ettiler. Derken, kendilerini bir sarsıntı yakalayıverdi ve yurtlarında diz ustu coke kaldılar.
Ankebût : 37